Ford Mondeo HEV: teste en meget interessant hybridbil

Test af den nye Ford Mondeo HEV hybrid, fotosTest af den nye Ford Mondeo HEV hybrid, fotosTest af den nye Ford Mondeo HEV hybrid, fotosTest af den nye Ford Mondeo HEV hybrid, fotos

Den elektrificeret med hvilken version har området i dag Ford i Europa, er de at have haft før Focus EV er Mondeo hybrid, med efternavnet HEV. dette Ford Mondeo HEV kombinerer 140 hk af sin benzinmotor med 120 hk elektrisk, hvilket giver en kombineret produktion på 187 hk.

alle energi ind i og ud af dit batteri og bruges til at drive hjulene den forekommer med to elmotorer. Én, bevæget af hjulene, således at, som en kers med formlen 1, genvinding kinetisk energi (ofte er forholdet 1 km inddrevet pr 10, men kan være 30 procent, hvis der anvendes ekstra retention ændring i L). Den anden ved benzinmotor, en 2,0-atmosfærisk Atkinson cyklus, der virker som en generator. alle meget lig det, vi finder i Toyota Prius, selv med hensyn til størrelsen og positionen af ​​lithium-ion batteri med 1,4 kWh kapacitet. Dette er placeret bag bagsædet og på stammen gulvet, besætter 250 liter. Således forhold i form og kapacitet lastrum, plus det tilgængelige volumen for brændstoftanken: stammen forbliver i 435 liter nyttige mens 10 liter i tanken er tabt til at passe 53.

Denne fremdriftssystem er kun tilgængelig med finish Titanium og Vignale, mens den Ford Mondeo HEV er altid fire døre.

Mondeo HEV hybridFord Mondeo HEV og værker

Når det kommer til at bruge, at el til at flytte Ford Mondeo HEV, Det er direkte knyttet til de hjul, der beskæftiger sig med denne motor. Følelsen kørsel det er, at denne solo elmotor virker meget belejligt: ​​ved lav hastighed (den sædvanlige by) og lav acceleration, primært. Det er dog muligt, hvis procentdelen af ​​batteriopladning er høj, nå nå hastigheder over 120 km / t med denne energi.

Under alle omstændigheder kan den eksklusive konkurrence synes mere udbredt, fordi triptælleren knyttet til mange flere kilometer til EV-tilstand -den Ford Mondeo HEV ingen aktivering nøgle for denne bevægelse udelukkende med elektricitet, "erstattet" af gashåndtaget også opgjort som dem, der foretages uden at accelerere.

Der er mange flere situationer, hvor benzinmotor er startet: med lave eller høje temperaturer, altid at sikre, at aircondition værker; Også hvis batteriet er omkring halvdelen sin last, kold motor ...

Mondeo HEV, aircondition raffinement

Samlet set turen er behageligt for jævn og stille (En decibel mindre end diesel-versionen svarende til 120 km / t, for eksempel), med den typiske isolering af Ford Mondeo, så hvis du kører problemfrit og fordringsløs terræn, denne hybrid version tilbyder raffinement. at situationen pauser i iturevne hvis vi agter at faste, og med 2,0 lancering. Årsagen er følelsen af ​​pinefulde slip forbinder de planetariske gearmotorer. Ligesom opfattelse opstår ved acceleration op ad en bakke eller vinde hurtig hastighed.

Sammenlignet med andre hybride sedans skiller sig ud mere for hvad du bruger i byen (5,2 l / 100 km) i vejen (6,1 l / 100 km). At byerne udgifter er endnu mere bemærkelsesværdigt, når man tænker sin vægt, 1.717 kg og ligner en Ford Mondeo 2.0 TDCi 180 hk, i en situation som i byerne, kræver konstant iturevne.

Mondeo HEV hybridFord Mondeo HEV, brugt og løber som Diesel

Faktisk hans bestemmelse svarer til den, der opnås ved de øvrige medlemsstater Diesel i sit sortiment og tilsvarende effekt. Hvis en Ford Mondeo 2.0 TDCi 180 hk accelererer 0 til 1000 m 30,0 s, den Ford Mondeo HEV forbliver i 30,1 s. Det vil sige, med en mindre forskel. Selv denne opfattelse afspejles i dets forbrug, sammenlignet med 5,9 l / 100 km Diesel vægtet gennemsnit, den Hybrid opnåede 5,8 l / 100 km.

Ingen enorme forskelle i dynamiske opførsel, fælles i HEV-versionen af ​​Ford Mondeo, med en formidabel rimelig selvsikkerhed og smidighed. Indlæg skal være kræsen, advarer om, at akse bedste angriber administrerer bump bagsiden, væsentligt tørrere.

Som for førerpladsen, praktisk taget forskelle i denne hybrid er begrænset til instrumentering: I Ford Mondeo HEV, på hver side af speedometeret, finder vi en computerskærm. Den venstre giver oplysninger hybrid fremdriftssystem; højre, browser, telefon, stereoanlæg ...

Kort sagt, fornemmelser, der forlader hybrid system af denne model svarer til dem for at køre en Toyota Prius, selv om Ford Mondeo HEV er større og tungere end den japanske model. med hensyn til dens resultater er i tråd med magt varsler arbejdet i de to motorer, den mest almindelige situation, når byen er forladt, men her er også relativt almindeligt, at kombinationen. Denne fælles arbejde motor reducerer omkostningerne til brændstof, så Ford Mondeo HEV bare at have en ydeevne Ford Mondeo TDCi 180 hk-model, der er solgt til en pris identisk sats: 40.675 euro for at vælge den Vignale afslutte begge. Det bliver denne Ford Mondeo HEV i ideelle formel for dem, der er allergiske over for Diesel, en form for købere og brugere i stigende vrimler mere.

Du kan også være interesseret

- Ford Mondeo 2.0 TDCI 180 vs Mazda 6 2.2 175 SkyActiv-d

- Mondeo TDCI / 180 Sportbreak AWD og Skoda Superb TDI / 190 4x4

- Toyota Prius vs VW Passat 1.6 TDI BlueMotion: Hvilket er bedre?