Sammenligning: BMW X3, Mercedes GLC og Jaguar F-Pace, hvad er bedre?

BMW X3, Mercedes GLC og Jaguar F-Pace: udkig efter den bedste SUVBMW X3, Mercedes GLC og Jaguar F-Pace: udkig efter den bedste SUVBMW X3, Mercedes GLC og Jaguar F-Pace: udkig efter den bedste SUVBMW X3, Mercedes GLC og Jaguar F-Pace: udkig efter den bedste SUV

konsolideret BMW eller Mercedes SUV i enhver kategori, hvor taler Jaguar har ikke været let udfordring. Det var F-Pace (linket vil du se alle dens rækkevidde og priser) et projekt flere år, Parallelt med den dybe renovering, der har lidt andre mærkevarer, samt ikke mindre slående forandring i et par år har også set hans søster Land Rover. Og hvordan kunne det være anderledes, Jaguar var ikke klar til at lave en traditionel SUV, en klon af resten ikke mere. Hvis den har krydset dit hoved, F-Pace er ikke lavet af en Land Rover Denne udveksling af dragter vil røre en anden SUV mindre end brand- selv om der er fælles elementer og selvfølgelig, alt, gruppe erfaring i off-road køretøjer som i sig selv give en ekstra tid til at udforske andre konfidensgrænser.

Selv om det skal bemærkes, at, som i al SUV i dag, den sande specialisering både Jaguar F-Pace og dens to rivaler, BMW X3 og Mercedes GLC (dine links vil også se deres intervaller og priser) Er klart den asfalt. De tre i dag spiller også rollen som god "saloner" af kapaciteten ydelse, komfort, generelle kvalitet, adfærd eller trim niveauer. Per gulvet, hvis ydre dimensioner og dimensioner chassis, Jaguar F-Pace er praktisk talt lige langt fra en BMW X3 og X5. Måler nøjagtigt 7 cm mere end sine to rivaler (4,73 meter lang), Selv om, hvad denne Jaguar især skiller sig ud er dens enorme bredde skulder, typisk for Mercedes-både meget GLE 194 cm Width-. Det betyder, at, afhængigt af hvem du sammenligner det kan synes, at Jaguar ikke har benyttet sig af hans ædle krop og chassis lavet 85 procent aluminium: Denne equipadísima enhed vejer omkring 40 kilo højst Mercedes GLC 220d... men 229 kilo mindre end en BMW X5 xDrive 25d, anden mulige alternativer.

BMW X3, Mercedes GLC og Jaguar F-Pace: ydeevne

Jeg synes det er fair at genkende som Jaguar F-Pace det gode arbejde, han har gjort på dette område. Kilo og centimeter som i øvrigt er ansvarlige for at flytte din i4D 2.0 Diesel 4WD 180 hk, motorteknologi og også fyldt med tallet for denne trio af SUV'er højeste drejningsmoment, motor bringer en høj nydelse og raffinement, selvom ved vurderingen af, hvor hurtigt den mindre magtfulde af partiet var den store overraskelse.

Luksus SUV midlerVi forsøger at finde årsagen til, at GLC Mercedes 4MATIC 220d 170 hk så tomgang hastigheder, fordi 20 hk mindre end BMW X3 xDrive 20d den (190 total CV), Den mest magtfulde, har fået ham en håndfuld tiendedele i spurten. En af de relevante data er, at Mercedes GLC 220d er en af ​​de få undtagelser, der har forbedret ydeevne optegnelser, så måske Mercedes-vores 2.1 Dyno er helt uforeneligt med biler har trækkraft ydeevne højere end officielt erklæret reel. Her ved fuld gas, De er ikke afgørende sin 9-trins automatgear-en forskel på de to andre kasser fra ZF, Mercedes er det for egen udvikling, og heller ikke hurtigere i overførslen mellem dem, fordi enhver ændring kasser rivaler er i bedste fald lige så godt i denne henseende.

Så måske, at fordel, at BMW motoren, når at strække over 5.000 rpm er egentlig ikke så effektiv overført til acceleration evne mod en Mercedes GLC 220d, der passerer kun 4.500 rpm, falder tilbage til zone ydeevne og maksimalt tryk. Sandheden er, at eclipsing udførelsen af ​​denne GLC 220d på et meget hurtigt BMW X3 og rimeligt adræt Jaguar F-Pace, jo mindre hurtig, men modellere det vil ikke mangle mekanisk styrke som det fremgår af dens modstandskraft: dens lidt mere end 7 sekunder i trin 80-120 km / t er temmelig godt for en bil af sin størrelse, men dens rivaler blot "er ude" i denne øvelse.

FORESTILLINGERBMW X3 20dJaguar F-Pace 2.0 i4DGLC Mercedes 220D
Acel. 0-100 km / t8,55 s9,77 s7,86 s
Acel. 0-1000 meter30,4 s31,4 s29,5 s
Overhaling 80-120 km / t6,38 s7,35 s6.20 s
Loudness 100 km / t64 dB65 dB63 dB
Loudness 120 km / t68 dB68 dB67 dB
Bremsning fra 140 km / t75,0 m74,7 m77,9 m
Vægt skala1.867 kg1.958 kg1.914 kg

God ydelse, forbrug, raffinering, berøring eller fornøjelse at bruge. Her ingen mekanisk samling at skuffe, men det stikker ud fra resten. BMW vil ikke blive domineret af kronometer, men sætter baren meget høj i den mekaniske Enhed X3; ændre deres køreprogrammer tydeligere end de to andre biler den mekaniske respons i en sådan grad, at hvis den mest konservative bare føler overgangen fra det ene gear til det andet, i den mest sporty med vilje gør indlysende at give dig en mere stimulus ledning.

Derudover både BMW X3 og Mercedes GLC foreslå yderligere profiler med fokus på brændstoføkonomi -EcoPro i BMW, Mercedes Eco hvor ikke kun drage fordel af den forbløffende mekaniske styrke af respektive propellere ved lave omdrejninger, men også afkoble transmissioner at drage fordel af inerti, bliver mere tydeligt i GLC mekanisk styrke end X3; De hjælper med at reducere forbruget og udnytte vej til en Jaguar F-Pace mangler dette system. Mercedes, i mellemtiden, gør op for sin større forskydning med en niende motor, der understøtter op til lovlig hastighed bevæger sig på et meget lavt motoromdrejningstal på kun 1650 rpm ved 120 km / t, også demonstrerer exceptionel mekanisk finesse ved hvordan det slår og reagerer fra denne ordning.

Det er rigtigt, det gode arbejde af de tre automatiske transmissioner mekaniske masker huller, men selv advare overlegen elasticitet i Mercedes motor GLC 220d, de to andre mekaniske konstruktioner er ligefrem lineær, har god stempel og tilføje raffinement selvom jeg føler en noget strammere interlock motor / chassis i tilfældet med Jaguar F-Pace, dels iboende aluminiumstrukturer kvalitet med niveauer af stivhed som høj.

FORBRUGBMW X3 20dJaguar F-Pace 2.0 i4DGLC Mercedes 220D
Forbrug byen7,5 l / 100 km8,7 l / 100 km S7,5 l / 100 km S
Forbrug Highway6.2 l / 100 km6,8 l / 100 km6,1 l / 100 km
gennemsnitligt forbrug6,70 l / 100 km7,60 l / 100 km S6,70 l / 100 km S

BMW X3, Mercedes GLC og Jaguar F-Pace: Adfærd

Hvordan vil ændre dit BMW X3, Mercedes GLC eller din Jaguar F-Pace dæmpning afhængigt af konfigurationen, hjul, styretøj eller andre valgfrie pakker, der påvirker køretøjets dynamik bjerge. Med den forestående ankomst af Audi Q5, Mercedes Han vil ikke længere være den eneste SUV i sin kategori luft luftaffjedring, element, der øger kvaliteten af ​​rullende Mercedes GLC, mens enheden vi havde ved denne lejlighed, med metal fjeder og AMG-pakke, foreslår dog, vis tørhed puffer i bytte for en mere typisk reaktivitet af en lavere, mindre og lettere bil. Opnået dog, at den Mercedes GLC føler meget solid mellem kurverne, fordi denne konfiguration begrænser indledende punkt for rullende hukommelsesenhed luftaffjedring, selvom hul i vejen, asfalt nedbrudt og især pukler, De gider passagen mere end de gør BMW X3 eller Jaguar F-Pace testet.

Mercedes GLC retning har også et centralt punkt "beroligende" de to andre, der hjælpe med at gøre denne monolitiske holdning ved høj hastighed, selv ved meget lav hastighed eller parkeret hærder til det punkt ikke giver konstant bistand. Dens bremseevne har også sat noget tilbage at ønske, fremherskende her den gigantiske Jaguar F-Pace, der på optagelsestidspunktet, viser sig at være en kamæleon SUV. Også fremragende arbejde af den valgfrie adaptive suspension af denne Jaguar, som BMW, elektroniske dæmpere. Din komfort og køreegenskaber er næsten lige så god som BMW X3, og selv om de tre er den model med mere understyring eller inerti, vil du ikke føle praleri af reaktioner driver Jaguar F-Pace mellem kurverne.

BMW X3Ombytning de tre biler ikke gøre noget, men bekræfter rundhed BMW X3 chassis og glimrende form, fremragende kvalitet og kontrol slidbane, præcision og smidighed, dels takket til mere participatorisk trækkraft alt tre testede modeller.

Rund i kvalitet, materialer, sans for detaljer ... du kan lide en mere end en anden, men her ingen fejl vælger den, du vælger. i deres Priserne ser tydeligt rivaliseringen mellem BMW og Mercedes, med satser næsten spores og udstyr nuanceforskelle. Jaguar skiller sig ud en anelse, selv om en del af denne forskel kompenserer noget mere standardudstyr. Og også F-Pace, indendørs, udnytter sin større, outscoring deres rivaler i bagage kapacitet og niveauet af benene, selvom forventer ikke rumme enten en femte passager i nogen af ​​de tre modeller.

SPACEBMW X3Jaguar F-PaceMercedes GLC
forreste bredde146 cm146 cm145 cm
bageste bredde142 cm140 cm142 cm
forreste højde92-98 cm89-95 cm94-102 cm
bagerste højde96 cm92 cm98 cm
benplads77 cm79 cm76 cm
bagagerum455 liter480 liter390 liter

Det er sandt, at denne Jaguar F-Pace ikke underskriver tal fordele eller forbrug så god som de af dens rivaler BMW X3 og Mercedes GLC, men meget overbevisende, det har masser af karakter, fremragende komfort og store dynamik. Mercedes BMW har overrasket med iscenesættelsen af ​​motoren, mens BMW X3 er stadig en hel jonglør mellem kurverne. Det er tid til at tilbringe den tur.

Du kan også være interesseret i:

Den næste SUV fra Audi

15 bedst sælgende SUV

Bedste SUV'er og biler, der ankommer i 2017