Opel Karl Selektiv Easytronic: billig og interessant for den daglige

Karl Opel Easytronic, testet en billig bybilKarl Opel Easytronic, testet en billig bybilKarl Opel Easytronic, testet en billig bybilKarl Opel Easytronic, testet en billig bybil

kun Opel Karl foranstaltninger 3.68 meter i længde, 2 centimeter mindre end en Opel Adam, men indretning Det er et godt eksempel på god udnyttelse af rummet, det giver fem sæder og en brugbar nok bagagerum af 200 liter kapacitet.

i Opel interior Kar, den plads til rådighed på bagsædet det ikke er meget stor, selv om tre børn rejser med fremragende komfort og to voksne kan rummes uden større komplikationer. Sæderne er ganske behagelig, med folde ryglæn i en 1/3 2/3, så udvide lastrum i tilfælde af behov.

den cockpittet i Opel Karl Det er rart med arven kvalitetskontrol Astra, meget praktisk. Det har en tilstand "by" ændre styringsbistand og tilbyder lidt modstand mod rotation, hvilket letter parkering manøvrer. Ja, er rattet ikke har dybdejustering, selvom det er ikke svært at finde en behagelig stilling. hensyn til rat, Det må have indflydelse, der har styringer til fartpilot hastighed og lydudstyr.

Et andet aspekt, der har fanget vores opmærksomhed Inde i Opel Karl Det har været god samlede finish positivt at være en bil stående blandt de billigste på markedet.

Opel Karl-testKarl Opel Easytronic: automatisk benzin

den Opel Karl kun det tilbydes med aluminium motor atmosfærisk tricilíndrico, udbud 75 CV, nok til at klare smidighed i byen uden at bruge tal himmelflugt brændstof magt.

I miljøet af 2500 rpm og det giver det bedste, der kommer let til 5.500, men ikke værd at insistere på regimet, fordi antallet af maksimalt drejningsmoment er meget stabil i dette miljø. den automatisk robotstyret, uden at være særligt hurtigt, det er meget mere end dine konkurrenter tilbyder, og giver en meget glat gear overgange. Da håndtaget selv kan manuelt ændres til bedre at udnytte den motorbremsning ved kørsel på snoede sektioner. Logisk set ikke har været forelagt denne model fordel i forhold til andre sektioner, men det flytter med solvens greenfield meget kuperet. med hensyn til suspensioner, Det har også søgt trøst sejre, noget, der er blevet klart opnået.

Karl Opel Easytronic, vores balance

Behagelig overraskelse, både dens indre, og dens dynamiske egenskaber. God ydelse, glathed, brugervenlighed ... Den automatiske gearkasse hjælper bykørsel endnu sjovere. Startprisen er meget interessant, det standardudstyr er helt komplet og tilgængelige indstillinger er økonomisk, fordi tilføje alle undlader at 1.000 €.

Karl Opel Easytronic, data (målinger Tekniske Center Highway)

TEKNISKE DATAKarl Opel Easytronic
motor999 cm3 / 3 cylindre
magt75 hk fra 6.500 rpm
maksimalt drejningsmoment9,8 mkg ved 4.500 rpm
Acceleration 0-100 km / t14,9 sek
maksimalhastighed170 km / t
vægt970 kg
Rigtig gennemsnitlige forbrug5.4 l / 100 km
faktiske gadebrug4,8 l / 100 km
Rigtig by- forbrug6,1 l / 100
Bredde / efter130/124 cm
Space ben tilbage65 cm
bagagerum200 liter
prisFra 10,385 euro