Peugeot 3008: Avanceret prøve Grip Styresystem

Den nye Peugeot 3008 med Advanced Grip Control SikkerDen nye Peugeot 3008 med Advanced Grip Control SikkerDen nye Peugeot 3008 med Advanced Grip Control SikkerDen nye Peugeot 3008 med Advanced Grip Control Sikker

Forbløffende, hvordan værker Grip Advanced Traction System Control på den nye Peugeot 3008. Vi har været i stand til at teste disse dage i skisportsstedet Val d'Isère, som ligger i hjertet af Alperne, og vi har set, hvordan, også forbundet med vinterdæk, Det er bestemt endelig at sikre god trækkraft på alle typer af glatte overflader som sne eller is ark.

Anvendelsen af ​​elektroniske systemer i bilen ser ud til at have nogen grænser. Peugeot har således nu patenteret system, trækkraft styrekant tilsætning ny funktionalitet, giver større trækkraft kapacitet på overflader med lav friktion, som sne, sand eller mudder. En drejeomskifter fem positioner lader dig vælge den konfiguration, der bedst tilpasser sig jordforholdene, som vi cirkulerer, mens den ny støtteordning afstamning kontrol reducerer risikoen for slip eller vehikelkontrol på stejle skråninger, flyder både frem og bak.

Den nye Advanced Grip Kontrolsystemet er allerede til rådighed for versioner af Peugeot 3008 (Du kan læse hans test med alle vores målinger) med manuel gearkasse og automatgear EAT6. Samlede omkostninger 700 euro og det omfatter ESP stabilitetskontrol med ASR, fem programmer og legering med M + S 225/55 R18 dæk som.

Et meget simpelt system til at bruge

Gode ​​dæk og trækkraft kontrol sidste parti de giver et spektakulært motoriske færdigheder. Under testen havde vi mulighed for at føle den trækkraft af Peugeot 3008 er udstyret med Advanced Grip Styresystem i forskellige scenarier: sne, is og våde vinterdæk og blandet asfalt og resultaterne var spektakulære. Selv i nogle øvelser blev opnået bedste resultater med denne Peugeot 3008 faktisk forhjulstræk ... end dem, der opnås ved en Peugeot 4008, med konventionelle dæk og systemet firehjulstræk.

Peugeot 3008 i sneOg det nye system trækkraft kontrol begrænser ikke hastigheden af ​​motoren, men giver den nye Peugeot 3008 en afstøbning af tilstrækkelig drejningsmoment til hvert hjul foran, så der opnås en større trækkraft. I tilfælde af verserende styresystem indretningen tillader forbindelse under 70 km / t, men ikke handler indtil hastigheden er under 30 km / t. Systemet tilpasser sig hældningen gradient: 5 til 8% systemet begrænser hastigheden ved 17 km / t, mens over 8% tilt hastighed kan indstilles til mellem 3 og 17. km / t, selv i neutral. På blide skråninger, når køretøjet begynder at gå ned, kan du slippe bremsepedalen og gasspjæld pedaler fordi systemet regulerer hastigheden. Hvis gearkassen har udøvet 1. eller 2. gear, køretøjets hastighed reduceret, og HADC indikatoren blinker hurtigt. med stejl hældning kan aktiveres styresystem formindsker køretøjet sættes i neutral og hastigheden reduceres til 3 km / t for at øge sikkerheden.

5 tilstande Peugeot 3008

med den Grip System Advanced Control føreren kan afgøre enhver tid, om at gøre det muligt for Peugeot 3008 akt intelligent, igennem Normal tilstand, eller vælg manuelt hvordan du vil bruge. Normal tilstand er beregnet til at lande uden vedhæftning problemer, mens den Sne-tilstand øjeblikkeligt tilpasser trækkraft kontrol ved hvert hjul som krævet af situationen.

den Barro tilstand kan cirkulere frit af jord eller vådt græs, overføre den maksimalt mulige drejningsmoment til hjulet, der har mere vejgreb. Det fungerer som en begrænset slip differentiale og er aktiv under 80 km / t. den tilstand Arena Den opretholder samtidig glidning af de to hjul for at tillade progression på blødt underlag og dermed mindske risikoen for klemning. Det kører op til 120 km / t og derover skifter til normal tilstand. Endelig ESP slukket tilstand Det giver dig mulighed for at frakoble Peugeot 3008 helt ESP og Grip Kontrol op til 50 km / t, hvis det er nødvendigt.

Du kan også være interesseret i:

Peugeot 3008 PureTech vs BlueHDi: Bedste Diesel eller benzin?

Peugeot 3008, 308 og 308 SW, hvad er bedre?

Sammenligning: VW Tiguan vs Peugeot 3008