Porsche Macan GTS, den bedste SUV i det øjeblik

Porsche Macan GTS-bevisPorsche Macan GTS-bevisPorsche Macan GTS-bevisPorsche Macan GTS-bevis

Vi ved, hvis Porsche de har glemt, at der allerede er en Macan Turbo-version op til 40 hk mere magtfulde, men i løbet af vores første test af den nye variant Macan GTS de ansvarlige ikke har stoppet gentage, at vi står over for Den sporty SUV hele området. Og måske, dyb, ikke mangel grund: med et sæt-punkt Macan taget mere radikal og eksklusiv, selv med højere standard dæk, hans samme bremsesystem og 30 kg lettere... Jeg ikke overraske mig, der var faktisk hurtigere, som vi har set af spektakulære bjergveje af øen Tenerife. Under alle omstændigheder er der ingen tvivl om, at ydeevne, komfort og smidighed står muligvis den mest komplette midterste markedet i dag SUV.

Hvis siden fødslen af Porsche Macan talte SUV 911, i dag endeligt bekræftet med denne nye og roman variant GTS. og er 10 i alt i Porsche. allerede forbundet Boxster, Cayman, 911, Panamera og endda en endnu større SUV ligesom Cayenne GTS, blot mangler den Macan til at bære en mytiske akronymer udgivet i 1963 på en 904 konkurrence vej lovlig. Og her, igen trods en SUV, er de stadig meget nærværende disse næsten racing gener: Med den nye Porsche Macan GTS og foran os, de føler stik og starte på din krop.

Porsche Macan GTS-test

Porsche Macan GTS superbil

Udstyret den nye Porsche Macan GTS serie med Sport-pakke, men i en enkelt variant, som omfatter nye forreste og bageste nederdele, dæk, twin udstødningsrør og side luftafbøjningsindretningerne mat sort, og en ny tagspoiler blank sort eller skjult piloter, hans udseende er spektakulære, næsten djævelsk. Meget gerne klatring en meget dominerende forreste række, men ikke for højt: hans førerpladsen er næsten 8 centimeter lavere end en Porsche Cayenne, og mere end 3 mindre end en Audi Q5, der husker, at Macan tager sin base. Ja, dens ledere gentager os selv med to tredjedele af dens nyudviklede dele.

Nå indkvarteret godt i en meget sporty position, er det også umuligt ikke at lægge mærke til deres nye indvendige detaljer. sportssæder med Alcantara center, GTS emblemer eller forskellige farver, der kan kombineres som en valgmulighed, komplet med en indre pakke, der inkluderer læder GTS og dekorative syninger og gulvmåtter, nakkestøtter, bælter og lige delbilleder af instrumentering kontrast. Ikke tage det længere, vi startede denne Porsche Macan GTS er sluppet løs.

Porsche Macan GTS-bevis

Porsche Macan GTS: mere magt

Med den imponerende Bellow sin V6 motor den nye Porsche Macan GTS glæder os op. Og det er ikke en V6 nogen. trykladning af to turboladere, med en fuld variabel ventilstyring og tørsumpsmøring, din blok 3,0 liter forskydning Det er det samme som at køre på Aktuel Porsche Macan S, men forbedret. 340 passerer dette gts se 360 ​​hk og frem for alt, næsten 10 procent mere drejningsmoment. 46.9 MKG højder omdannes her i lidt over 51 mkg, tilgængelig fra ikke mindre end 1.450 og 5.000 rpm. En mere effektiv ventilation, en reduktion i modtryk af udstødningsgassen og øget 0,2 bar maksimale belastning tryk (1,2 bar nu), er ansvarlige for denne ekstra kraft ny strøm.

Tilknyttet udelukkende tilpasset PDK dobbelt kobling 7 hastighed, hver dag jeg føler hurtigere, Porsche Macan GTS er et bæst i bevægelse. Altid meget øjeblik speederen, med stor slagkraft strækker sig op til 7.000 omdr./min meget god skæring generering af en stor ydeevne til SUV næsten 1,9 tons vægt. Med de valgfri Sport Chrono pakke løfter 0-100 km / t på blot 5,0 sekunder, en brutal acceleration fra en stående start vi kunne føle med Launch Kontrol system på en klippe fastball havnen i Santa Cruz de Tenerife. Bestial! For at give dig en idé er næsten lige så hurtigt som en Boxster GTS. Meget lidt og er nu over Porsche Macan Turbo 4,8 sekunder og 266 km / t tophastighed 10 km / t på denne sag. Forbrug Porsche Macan GTS ophold i 8,8 l / 100 km: Det er ikke en usædvanlig figur (den Macan Turbo indspillede 8,9 l / 100 km), men for pladskrævende sport, der er ikke synes overdreven.

Porsche Macan GTS-bevis

Porsche Macan GTS: forbedret dynamik

Selvfølgelig ville magten af ​​den simple effekt ikke være effektiv i en SUV på grund af denne kaliber, hvis ikke ankommet også en ledsaget ramme i perfekt form. Og den nye Porsche Macan GTS er. Et design og en motor og en temperamentsfuld lyd og tilføjer også en forbedret sportsundervogn, i dag 15 mm sænket altid mod Macan S og allerede serie med den adaptive dæmpning PASM (Porsche Active Suspension Management) mærke.

Ingeniører fortæller os, at alt dette, den nye Porsche Macan GTS tilbud forbedret nøjagtighed af elektronisk og vi kan se i dag også nye overdimensionerede blandede dæk, i foranstaltning 265/45 R20 foran og 295/40 R20 bag, og ledsaget holdet nævnt identiske ekstremt kraftige bremser på en Macan Turbo i tandkødet, det hidtil har været standard på 235/55 R19 foran og 255/50 R19 bagpå.

Meget hurtig, på vejene i Teide National Park denne Porsche Macan GTS kommer næsten brød ud. med en højeste gribende, en meget direkte kontakt at være en SUV og en front tog altid meget informativ, jeg føler i dag selv håndterer mere føjelige og præcis end Macan Turbo selv. Stor svar sikkert en adræt Porsche Macan GTS i stand til at tegne buede farver over en superbil, og at, selvfølgelig, også krone seriel med Variabel hjulstræk PTM mærke.

Igen fordi teknologien Porsche 911, Det består af en lamelkobling og elektronisk styring, som under normale forhold fordeler fuld kraft til baghjulene for at give denne SUV en dynamisk respons karakter næsten ren fremdrift. aktivere din "Sport Plus" mode og rider sin Valgfri elektronisk begrænset slip (PTV Plus), og du er næsten i en sport, hvor marcarte meget kontrolleret overstyring. Ja, om nødvendigt mod tab af motoriske færdigheder, rolig fordi Dette system er i stand til at sende op til 100 100 af drejningsmoment til forhjulene for exceptionel stabilitet.

Mere end en SUV, disken er næsten en superbil, hvor ja også føle op en fantastisk raffinement. Hvis du ikke vil have krig, kan også denne Porsche Macan GTS altid meget progressiv, det er perfekt isoleret og, valgfri luftaffjedring (Det var den første SUV i sin klasse til at tilbyde det) Det er også i stand til at tilvejebringe absorption og høj kvalitet af rullende, og en reduktion i chassis 10 mm i en normal tilstand. Ja, et GTS, men frem for alt enhver Macan viser igen, at det er en Porsche.

Porsche Macan GTS-bevis

Porsche Macan 2016: nye produkter til hele spektret

også drage fordel af lanceringen af ​​den nye variant Macan GTS, Porsche opdaterer hele sit sortiment med en række fælles udvikling vil nå markedet i december. Første og eventuelt dette kan SUV udstyret med LED-lys, plus en nye tilslutningsmuligheder og infotainment PCM touch-screen, høj opløsning og 7 inches, også premiere på ny Porsche 911.

Med ligner en mobiltelefon og formuepleje for stemmestyring også det giver mange ekstra funktioner, flere tjenester med internetadgang og to nye applikationer: Porsche Porsche Car Connect og Connect APP. Med dem kan man for eksempel håndtere mange af deres funktioner fjernbetjening, transmittere navigation destinationer eller bruge musik streaming-tjenester til tredjemand. Her forlader vi alle priserne på den nye Porsche Macan 2016 rækkevidde.

2016 Porsche Macan priser

- Porsche Macan S: 70,212 euro

- Porsche Macan S Diesel: 66,972 euro

- Porsche Macan GTS: 85,823 euro

- Porsche Macan Turbo: 95,682 euro

Du kan også være interesseret

- 2016 Porsche Macan, priser og nærmere oplysninger om deres fornyelse

- Porsche Macan GTS, sportiest SUV i sin klasse

- Test: Porsche Macan Turbo, det bedste af tre verdener

- Test: Porsche Macan S, rovdyr