Første test: Fiat 500 1.2

Valgfri konfigurerbar TFT instrumentering Fiat 500Valgfri konfigurerbar TFT instrumentering Fiat 500Valgfri konfigurerbar TFT instrumentering Fiat 500Valgfri konfigurerbar TFT instrumentering Fiat 500

fra Til september vil ankomme i Spanien en ny generation af Fiat 500, som opfordrede ny 500, efterfølger til re-opfinder af begrebet lille Fiat bil til samme pris. I løbet af sommeren vil de forsøge at klare sig i de stærkeste markeder, Italien, Tyskland og andre centraleuropæiske lande. Det vil i to varianter, standard 500 og 500 C, med optrækkelige lærred tag, der efterlader endda foldet bagrude. Mens ankommer, var vi i stand til at komme bag rattet og, vigtigst af alt, hvad vi havde i forvejen for at forstå de ændringer, du har foretaget.

Fiat 500Han sagde, at officielle oplysninger havde 1.800 nye komponenter den nye Fiat 500. Nu fortæller de os er 1.900. Fyrre procent af bilen. Han kunne ikke forestille sig, før han havde set billederne, hvordan Fiat ville vove at ændre en bil, at enhver ændring kunne ødelægge den succes. At se billederne, jeg har brugt, hvad der sikkert er sket for dig gennem dit hoved: Hvad er nyt den nye Fiat 500?"

Kig på øjnene af Fiat 500

Hvis man ser i detaljer, kan du se den Ekstrem pleje design af de vigtigste forlygter, med en afmærket trekant på ellipsen. Så i forlygterne som standard, ikke valgfri xenon. nedenfor, vokse i størrelse projektorer sidelys, LED-teknologi (dagslys er halogen) krydsning periferien af ​​fyret. Det er ikke et fælles element i front, synes krom, den nederste kølergitter design emulerer en metallisk aflejring Mercedes ... Men faktum er, at, uanset hvordan du ser ud, ser det ud til den samme 500 før.

fra bag er piloterne, der trækker opmærksomheden. O precisamante, ellers, for som dens designer, den prisbelønnede Roberto Giolitto, det er blot et første skridt i en subtraktiv design at vi vil se mere og mere på zagas Fiat. I stedet for at tilføje en pilot, som i det primitive "Cinquino" 1957 er det alene funktion. derfor den centrale del af piloten flugter med karrosseriet og malet i samme farve.

Det kunne have været lidt større, ligesom den amerikanske variant, der skal opfylde sikkerhedskravene til chokere USA. Han kunne have bygget en automatisk ændring ligesom dette marked. Men nej, ikke noget som det, der er sket. er Det opretholder den samme struktur, den samme ramme Fiat 500 nogensinde, med sin base i Fiat Panda, så vi har endda ikke endnu modtaget nogen anmodning EuroNCAP folk til at bringe bilen til en ny retssag.

Realiteten er, at den nye udgave af Fiat 500 er sammenfattet i tilpasning (tre pakker af personalisering) 13 farver Tilgængelige (to nye, bordeaux og koraller) seks "anden hud" (Decoration kontrast af det øvre halvlegeme), Ti mulige kombinationer af indvendige farve og indtræk og mere end 100 tilbehør er udviklet af Mopar, opdele Formålet med gruppen, før speciale udelukkende i Chrysler-Jeep.

powertrains

Fiat 500Mekanisk gentog, at opgradere til reglerne, uden væsentlige ændringer. i benzin bliver 85 heste til 0,9 TwinAir to cylindre, mens den mest kraftfulde version af denne motor er udstyret med 105hp. Denne motor vil være det eneste område med seks gear. Der vil være automatisk (faktisk, en robotstyret Dualogic ny generation), fås med varianten 85 og også for den 1.2 Fire firecylindret 69 heste. Dette kan have som sin mere magtfulde søskende begynder-stop eller endda variant anvender LPG / benzin, med de samme værdier for drivkraft og drejningsmoment.

den Diesel kommer senere, på en dato uden at angive en 1.3 16v Multijet II 95 HP, der kan også angive en variant ekko, med lavere emissioner brændstofforbrug og CO2. Dette opnås ved aerodynamiske foranstaltninger, specifikke dæk hjul (I rand 14 eller 15 inches) og en vekselstrømsgenerator "intelligent". I tilfælde af 1,2 vil annoncere CO2-emissioner på 99 g / km, mens 1,3 Multijet homologerede emissioner af 89 g / km.

ren urbanitetens

Vi var i stand til at udføre grundlæggende version, 1.2 af 69 heste viser glathed og stilhed i bowling, men at det selvfølgelig ikke søger at udmærke når de forlader trafiklys. Min kammerat havde svært ved at starte op med alle glathed forventes, hvis det kom ud med sparsommelighed. Men alle kontroller let håndteres, kobling eller adresseændring. Det er lille på ydersiden, men forhindrer ikke Avail høje mennesker. Ja, godt formet, fordi så hjulet er noget væk, og kræfter arme strakt en linje af italiensk. De har ombygget nakkestøtter, mindre hårdt end før, og samtidig bevare sin karakteristiske cirkulær form. også bagsæder har omformet og den mest udstyrede version vil være tilgængelig en folde ryglæn 50/50.

500 vil blive tilbudt i versioner, Pop og Lounge. Sidstnævnte er kendetegnet ved de glastage og 16-tommer hjul, men især Central touch screen 5 tommer Levende, meget fingerspidserne. Vores enhed var sidstnævnte (fås med to udstyrspakker, stil og Cult) med en valgfri instrumentering 7 tommer TFT, integreret i stedet for speedometeret Runde præsiderer som fuld af oplysninger i billedet, så udsmykkede og konfigurerbar ifølge kørselsprogram valgt (ekko, normal eller sport). Vi har bemærket, at zoom navigation skal styres fra skærmen og ikke dreje en knop som de anvendes mest og kiggede godt på trods af skydning cabrioleter. Skærmen synlighed er godt trods meget lys. I stedet pukler top down snarere falde udsyn bagud i bakspejlet.

uconnect

Fiat 500Efter æstetik, Forbindelse er en anden særlig kapitel den nye 500 har været bundet til uconnect konsortium. Argumentet om, at Fiat giver os, er, at, ifølge JDPowers er den bedste standard og at være en global multinationalt, de ikke ønsker at forsømme ethvert system. "Ikke alle har Apple i lommen, er der en ti procent køber bærer en Windows-telefon og i fremtiden kan ikke forsømme eller tvinge nogen til at skifte telefon at drage fuld fordel af bilen", Siger en højtstående systemer menneske-maskine. Infotainment af Fiat støtte til alle på en smartphone Apple eller Android Bluetooth, selv om det kan integreres i bilens egen navigation Tom Tom live, med live trafikinformation og interaktion med andre brugere tid. Med et gratis abonnement-system vil indgå i flere år. understøtninger streaming af musik fra telefonen, uanset med tale og sms-læser talegenkendelse. Det kan være inkorporeret i DAB digital radio mulighed. Det interessante ting kommer fra flere Populær app, der replikeres fra telefonen og giver dig mulighed for at interagere med dem direkte på skærmen Fiat 500, som Deezer Premium til musik (ved abonnement) eller Reuters For nyheder, Facebook eller Twitter for givet. I fremtiden, de forventer, at antallet af ansøgninger vokser -"mere end Mirror Link"Vi comentan-, "men forvent ikke mange programmer, men dem, der er egnede til brug under kørslen", Der er ansvarlige. Blandt dem er, selvfølgelig, Fiat EcoDrive ejer levende, den sædvanlige analyserer oplysninger i realtid måde vi kører og MyCar, der giver relevante oplysninger om bilen, såsom alarmer eller køretøjet mere detaljeret brug vurdering tilstanden lavet af bilen.

500x500 finansiering

FCA finansielle afdeling har opfundet en måde at gøre mere attraktiv den nye 500, med en formel, hvor leverer 500 bruges som input. efter to år uden gebyrer, en endelig gebyr (financiable) udføres, køretøjet er returneret eller erstattet af en ny. Hvis en ejer ikke ønsker at levere 500 post, vil posten blive krævet vil være halvdelen en køber nogen. Dette og andre aggressive kampagne finansiering, forsikring og vedligeholdelse vil blive specificeret, når markedsføring begynder i september.