Opel Mokka 1.6 CDTi 1.6 dCi Nissan Qashqai mod

Sammenligning: Opel Mokka 1,6 CDTi 1.6 dCi vs Nissan QashqaiSammenligning: Opel Mokka 1,6 CDTi 1.6 dCi vs Nissan QashqaiSammenligning: Opel Mokka 1,6 CDTi 1.6 dCi vs Nissan QashqaiSammenligning: Opel Mokka 1,6 CDTi 1.6 dCi vs Nissan Qashqai

Mange gange det budget, vi har, når de køber bilen rejser spørgsmålet om en sådan populær "løvens hale eller hoved mus". I dette tilfælde søger vi en Diesel SUV og AWD. Alternativer på markedet er mange, men vi har sat et budget kan ikke overstige 25.000 euro. Det første, der kommer til at tænke på Nissan Qashqai dCi 130 4x4-i, en god bil firehjulstræk triumferer i hitlisterne takket være sin gode generel ligevægt, bred vifte og vellykket æstetisk. Vi kan lide og hvad vi vil, men vores budget, vi kan kun få adgang til det i din Grundlæggende version kaldet Visia at, som vist i billederne, hvilket fører til hubcaps i dens 16-tommer hjul og ingen dug. bakke 27.200 euro, Mens finansiering og byde os at pive planen kan du få at bo i nogle interessante 24.012 euro; er det punkt, hvor vi ser på andre alternativer.

Det er her, ideen om Opel Mokka opstår. Det er en bil, der størrelse er halvvejs mellem at være rival Qashqai og en lavere segment. Denne version har testet her med den nye 1,6 CDTI og AWD der, med efterbehandling toppen af ​​rækken kaldet Excellence, ophold i 27,320 euro. Hvis anvendt salgsfremmende rabat mærke bare nå 23,073 euro, øger ned selv om, ligesom hans rival, er finansieret eller vælg pive plan, således at forskellen med Nissan Qashqai test i sidste ende kan være af op til 4.000 euro; en masse penge. På dette tidspunkt har vi to motor muligheder og tilsvarende trækkraft, med Nissan god plads, men grundlæggende udstyr og en anden med mere komplet og elegant interiør præsentation, men noget mindre, især i bagagerummet. Lad os se, om udgør prisforskellen.

Opel Mokka 1.6 CDTi 1.6 dCi Nissan Qashqai mod

Motorer omkring 130 hk

den Opel Mokka netop modtaget den nye motor CDTI 136 heste. Det er en 1,6 4 cylinder af aluminium, med VGT og multivalve topstykke, som også bærer Astra. Og erstatter Veteran 1,7 CDTi, som let forbedrer dets ydeevne og kraftigt, i kategorierne forbrug og raffinement. Tager manuel gearkasse og firehjulstræk med differentiale forbinder bagakslen automatisk på efterspørgslen. For sin del, Nissan fastholder propellen 1.6 dCi 130 hk, da det allerede overholdt reglerne EuroVI. Det er en god motor, Kilde Renault, delt med næsten alle modeller af diamant. Firehjulstræk system har en center differentiale, der kan blokere for føreren vil. Normalt kører i forhjulstræk og som Opel, kan være 4x4 på det tidspunkt, når det er nødvendigt, selv om føreren kan manuelt gribe ind i driften at blæse knappen og gøre altid være 4x4 plus låse center differentiale at begrænse kompromitteret situationer greb ved lav hastighed.

Fordele inden gåtur mere eller mindre til pari. Opel Mokka er hurtigere altid accelererende, og det tager kun gearet langsommere, når din larguísima sjette hastighed; generelt har længere udvikling. Begge biler synde lidt mangel på lave ende drejningsmoment, men i sidste ende det prestacional niveau er mere end korrekt og ned flytte relativt frit. Med forbrug der er mere forskel er den Mokka mere brændstof end sin rival, især i byen. Nissan udgifter er god, men Opel er bedre, i slutningen af ​​den lange udvikling og en god motor gøre dig tilbringe en halv liter mindre ifølge vores målinger. Hvis jeg skulle vælge en ville jeg pege ydeevne med Opel, altid huske på, at data Nissan er allerede mere end nok til brug langt ud over hvad man kunne forvente af en bil af denne type.

adfærd

adfærd de to mødtes masser. Jeg kan lide lidt mere Nissan Qashqai fordi støtter gribe ind i sit distributionssystem drev knappen for at blæse, noget, der har mere værdi, hvis det er at underkaste bilen off-road brug. Der er en god standard, dynamisk og sikker i både, og engagement er forholdsvis god komfort trods af at skulle beskæftige sig med mest typiske højde af en SUV; end mærker holde disse biler dæmpning til at reducere kroppens bevægelser og De er ikke så behageligt som de tilsvarende saloons, Det sker for alle. Jeg kan lide 16-tommer hjul og høj profil dækslid, eftersom lav og profiler enorme dæk tendens til at sætte disse biler af æstetiske grunde i slutningen gøre suspensionen mere tørt, og ikke tager fordel dynamiske teoretiske fordele ved en sports dæk.

interiør

Den indre rum er højere i Nissan og er der, hvor du sætter pris på, at er en øvre segment. Kan det ske foran er ikke nogen mere plads, med bagsæderne og især stammen, hvor det kan være det punkt, der gør dig læne sig op ad den ene eller den anden. Der er 8 cm end bageste bredde og 5 cm mere benplads i Nissan. 72 cm bageste langsgående plads og 95 cm bag en voksen vil komfortabel i både Mokka og rival; forskellen mark bredde, hvor tre voksne vil mere behageligt for plads, ikke for sæder, på japansk. Den bageste centrale plaza i stedet er, ergonomi, mere behageligt i tysk. i boot segment forskel mellem en bil og en anden ses med 130 liter for Qashqai, som giver mere plads.

Indvendig præsentation er korrekt i to, med en langt højere grad af udstyr i Opel og mere elegant i sin finish. i 4.000 euro forskel at mellem en og anden har bi-xenon forlygter, parkeringssensorer, elektrisk sammenklappelige spejle, lys, klimaanlægget, som også er dobbelt, regnsensor og lys og en assistent lys på vejen, der Opel Mokka Det kommer som standard, samt hjul og tågelygter. Hvis sidstnævnte vil have dem i Nissan, og også jeg anbefale du tager, er du nødt til at klatre til efterbehandling Acenta, hvilket øger forskellen i 1.500 euro, godt begrundet i en stigning i udstyr til en Meget interessant niveau og det er meget tæt på, hvad denne Mokka tilbyder; men vi er allerede gået til 5.500 euro adskillelse.

På baggrund af disse forskelle din bil kan være den Mokka Hvis derhjemme er fire unøjagtige end 325 liter bagage noget bare for denne størrelse af bil-og du vil gemme disse 4.000 euro. Hvis du har brug for plads, vil du ikke blive tvunget til at tilbringe, altid at vide, at nogen af ​​de to indstillinger, du vælger har nok præstation som de bliver din bil hver dag.