Sådan skifte olie i bilen, trin

Sådan skifte olie i bilen, trin

Så giver vi en række nemme trin til skifte olie i bilen. De er opgaver, du selv kan gøre, selvom du ikke har tid, og du ikke ønsker at plette dine hænder, er det bedst, at du tager det til din værksted tillid (i mindre end en time ændre det).

1. Ideel motortemperaturInden vi går videre til alle opgaver, er det vigtigt, at motorens temperatur er optimal (omkring 90). For at gøre dette, kan du starte motoren i et stykke tid eller blot køre i et par minutter med din bil, indtil du ser nålen mærket ønskede temperatur.

2.- Bil Klargøring: For at gøre det olieskift til din bil, du kan hæve det et par centimeter fra jorden. For at gøre dette, kan du bruge et par Transportable ramper og kiler. Ramper skal placeres på en hævet flade og på dem skal du køre din bil, indtil forhjul er lige på dem. Netop da, håndbremsen, motoren slukker, skal du indsætte den første gear (eller neutral tilstand, hvis automatisk), og bag forhjulene placeret kiler, så bilen ikke tager tilbage.

3.- bundpropI dette trin skal du finde den bundprop i sump (Du kan identificere, fordi det er en metalaflejring under motoren, og nogle gange så bilen kan dækkes på skift af et beskytter-chok af plast også kaldet krumtaphus dæksel). Du vil se den stik Det er genstand for en nødder i hjørner. Hvis du ikke er sikker på, hvor det er, i de opererer tekniske specifikationer for bilen normalt kommer trykte illustrationer med mange af de motordele. Når placeret og sagde stikket ud før åbningen, skal du placere en fejebakke eller bakke at indsamle spildolie. Ponte a handsker at undgå mancharte og frem for alt for at beskytte dig, fordi du får adgang motordele kan være varme.

4.- Tømning af olie: den desaflojar den nødder, Du kan skrues den stik og olie vil falde hurtigt til beholder eller bakke du har placeret tidligere. Det tager et stykke tid at tømme alle spildolie at under normale omstændigheder sædvanligvis nå en mængde mellem 4 og 5 liter.

5.- oliefilter: Lifte motorhjelm din bil fastgøre den og find oliefilter (Du kan også finde oliefilteret under bilen, hvis nævnte filter er til den ene side af motorblokken). For at skrue det, skal du bruge en skruenøgle som. Før skrue nye oliefilter, imprægneret med en lidt olie den gummistempel. placeret manuelt oliefilter på plads og gå videre til skrue den med den nøgle, du havde brugt sekunder før (ikke overdrive styrke til at gøre, fordi du kan passere tråd).

6. Fyld ny olie: Før påfyldning med den nye olie, og sørg for, at der ikke drypper ingen dråbe af stik den sump. igen fix og stram nævnte hætte på sin oprindelige plads og fortsætter til påfyldning af tanken med den nye olie gennem tankdækslet placeret på toppen af ​​motoren. Den anbefalede mængde olie er angivet i vedligeholdelsesmanualen bil (normalt omkring 4 liter).

7. Test og kontrol: Med bilen og sænkes ramperne, starter motoren og nogle gange kan du have på olie vidne. Slukker motoren, åbn motorhjelmen og tjek igennem oliepinden den markant niveau er en mellemstilling mellem maksimal og mindste. Derefter, ved genstart, signallys advarsel olie lys den vil være væk.

8. Hvad gør man med den Gammel olie eller anvendes? Al den gamle olie deponeret i spanden eller beholderen, gemme eller smide det i en karaffel cirka 5 liter. Denne olie er en rusmiddel, så til korrekt fjerne denne rest, er det bedst at henvende sig til en værksted hvor de forløber korrekt bortskaffelse / recycle dette rest som foreskrevet i miljølove.