Vedligeholdelse af din bil: hvad du ikke må glemme

Vedligeholdelse af din bil: hvad du ikke må glemme

Enhver element kan skade ved at gnide, vibrationer, skader eller bevægelse, og skal svare til den slid ved brug: Dæk, skiver og klodser, oliefiltre, tændrør -in benzinmotorer, bremser, kobling, spjæld og stropper. Andre må udholde, undtagen fiasko, som injektorer, pumpe vand eller benzin, turbo eller elektroniske styreenhed. blandt de dyrt, men på længere sigt: det katalysator og partikelfilteret Diesel, de bevæger sig i en 1.000 euro.

I modsætning til hvad mange tror, det er ikke nødvendigt at gå til den officielle tjeneste af brandet til revisionen, selv om hver fabrikant giver sit netværk værktøj og den mest passende uddannelse. Under alle omstændigheder, vi kan spare gode penge op til 30 procent, ifølge Audatex- at gå til multibrand centre. Og det kan gøres selv inden for officiel garanti, forudsat at de oplysninger, der er indeholdt i køretøjet service manual overholdes. Eye, garantiforlængelser Ja de tvinger ofte ud af bilen producentens netværk.

Ikke at glemme gennemgang, der APPS minder om kilometer, dato og indtil videre at gå til ITV. huske på, at Du har ret til at anmode værkstedet, en budget eller et stop for den samme, de udskiftede dele og forklaringer du lide fra driften. den garanti for udført arbejde dette er tre måneder eller 2.000 km, selv om nogle centre livstidsgaranti mulige fejl motiveret af arbejdskraft.

Olie og væske

den motorens levetid afhænger i høj grad af fedt kvalitet. Hver revision skal erstatte olie -og herunder kontrol af niveau, helst hver 15. dag, at kontrollere, at det er mellem mærkerne på oliepinden- og filter. Ikke blot tilføje, det nedbrydes og mister egenskaber. på bremsevæske, 80.000 km De er rimeligt at ændre det. hver 30.000 km, Gør det samme med den luftfiltre, brændstof og pollen. En anden ting: kølevæske det er billigt, og hvis der er næsten "evige" lækager, som Den servostyring.

Forlygter og piloter

Ved at flyve i forreste position, belysning beskylder tiden. Normalt er det lufttæt, der bevarer inde i objektivet. For at undgå at miste deres effektivitet, udvendig polering forlygte i specialiserede centre er rimelige og overkommelige: en 20 euro. der mere kraftfulde pærer -eye, samler den er forenelig med vores model, og der er tilfælde, hvor det ikke er let eller erstatte det originale, så mange ender at tage bilen workshop- og endda Xenon kits kræver selvnivellerende og forlygte skiver tilføje at være lovlig.

bremser

den bremsesystem er afgørende: Bedre ikke at haste ham, men enhver bil bærer vidne i den boks, der advarer om, at det haster erstatte piller. Brug mere end nødvendige nedbrudte og mellemlinerne diske, og tilbragte uregelmæssigt. Dette ville tvinge tidligt lindre-normalt vare længe, ​​endnu mere end 100.000 km-med piller. Vi anbefaler kontrollere dens status hver 20.000 km, men der er ingen universel skala: afhænger af brugen bil, for at køre på city-eller ansigt falder med fodpedalen trykkes i stedet for at bruge motor- bremse vil få det til 'Book' før vej.

dæk

Tandkødet er udsat for slitage, til sidst hærde, mister grebet og dræning kapacitet. hans vedligeholdelse påvirker dens varighed: Let hævet op udgifter, de er farlige for bremsning og vare mindre. til gennemgå dem, så lidt en gang om måneden, kontrollere, at manglende blå mærker, rifter eller skrammer, den slid jævnt Husk, tegningen kan ikke tabe, og at 1,6 mm- dæk udviser ingen skade.

den første at skifte dæk er som regel den forreste -i de fleste tilfælde, support motor, styretøj og hjul-drev. Til hastighed, kan de være permute ved bagenden, hvis de er i god brug. Husk, at du er den Bil kun kontakt med firmaet, med en ligner et kreditkort for hver overflade. Alternativt er der regummierede, selvom vi foretrækker den oprindelige. Et spil, afhængigt af modellen, kommer til at koste Gennemsnitlige 500 euro.

kobling

den kobling liv Det afhænger først og fremmest brug, men selvfølgelig Det er ikke evig. Selvfølgelig er der taxachauffører, der, på trods af til- og frakobling tusindvis af gange efter dag, de forvalter at haste ham over 500.000 km, og der bruger bil alligevel-endsige hvis ikke comparte- og passerer 30.000 km ... For at finde ud af, om udskridning på stående får anden og slip pedalen slagtilfældeHvis bilen er ikke bugt det er, at stykket er meget slidt.

støddæmpere

den Buffere er afgørende at sikre kørekomfort og for at bevare stabiliteten i sving, bremser, især trange og belastning rådes -... ændre 60.000 km, om muligt fire ad gangen ved priser omkring 500 euro gennemsnit pr spil. Udbytte før fronten, næsten altid støtte motoren og forudsat hovedparten af ​​bremsning ved massetransport. Med år og kilometer øje til dokker og de øvrige elementer i pakken: det er let at tilpasse kørslen værdiforringelse... indtil den når et kritisk tidspunkt. i en Den frie værksted kontrolleres ad gangen for at se, hvor meget venstre.

tandremmen

Ikke alle køretøjer har tandremmen, fordi der i mange den erstattes af en permanent kæde at så meget, det kræver spændt hver flere tusinde kilometer. I de motorer, som bruger deres varighed er variabel. I virkeligheden er der mærker, der ikke ordinere ændre det til 200.000 km. Under alle omstændigheder, og veteranbiler bør ikke overstige 90.000 km. Stykket selv er ikke dyrt, men kræver intensiv arbejdskraft, som øger servicen. Glem ikke at spørge, for at erstatte det, gør det samme med andre stropper tjeneste, såsom generatoren. I gennemsnit er omkring værdier 500 euro af denne vedligeholdelse.

batteri

den batteri indeholder sædvanligvis en baseret elektrolyt svovlsyre -i den mest moderne opløst gel- er et must dække indre plader. Hvis du er nødt til at afbryde, først fjerne den negative terminal og forbind stikket før det positive. den Moderne manglende vedligeholdelse der skal foretages således, at ingen lækage samtykke. en 'Magic Eye' viser dens indhold er korrekt: Viser en grøn hvis godt, sort og hvid, når det kræves belastning og / eller gul ved slutningen af ​​sit liv. Derudover terminaler skal være rene og aldrig svulmende eller revnet hus. Et godt batteri normalt det varer omkring fem år.

Hvor meget kan det koste?

Ifølge de sammenligningslægemidlerne Tallerator.es workshops og tjenester viser, at den gennemsnitlige pris på 10.000 kilometers eftersyn er 148.87 euro, med økonomiske eksempler som Citroen C4, som repræsenterer 124 euro. Der er kuriositeter ligesom Renault Clio og Seat Ibiza, i private værksteder kræver 90 euro på sin vej gennem 100.000 km, en Ford Focus ville koste 170 euro.

Som en idé, udgifter til olieskift og filter til sagde Ford, 10.000 eller 15.000 km, kommer til omkring 131 euro, som er 82 i C4 og 64 euro for tandem Ibiza / Clio. Udskift bremsevæske kan gå til 59 euro i gennemsnit, men nogle (Fokus og Ibiza) ville ikke 50. En anden idé: forreste skiver og klodser opfører 269.82 euro gennemsnit 260 euro -Citroën C4 og Seat Ibiza udveksling 294 euro, mens en kobling kit er sat til 653.11 euro i 370 C4 ikke stige i Fokus ud 516 euro, 520 euro for Ibiza og 466 euro i Clio.