Rådgivning til et tab af din bil

Rådgivning til et tab af din bil

Forhåbentlig du aldrig passere, men desværre, hvis du havde en ulykke, og din bil er smadret starten surgirte en masse spørgsmål om, hvad du skal gøre med det. Det første trin er ringe til dit forsikringsselskab for at tage ansvaret for køretøjet og overførsel til den relevante værksted. Eksperten, der vil udtale sig om, hvorvidt bilen er ikke i stand til at blive repareret eller erklæret et samlet tab.

I de fleste normalt etablerede politikker der "Totalt tab", når de anslåede omkostninger ved reparation overstiger 75 procent af salgsværdien af ​​det umiddelbart foregående køretøj, da ulykken indtraf (Eller 100% i andre selskaber). Hvis denne tilstand, vil forsikringsselskabet ikke forpligtet til at reparere bilen end at betale den kompensation aftalt i politik.

Hvem har skylden

Når afvikle en reklamation du kan finde to mulige varianter, afhængigt af hvem var skyld i ulykken. Han forklarer Europæiske Automobile Associates (AEA). Hvis fejlen i den anden, som skadet ulykken, har du ret til at være fuldt kompensere alle skader, de har forårsaget dig. Derfor forsikringsselskabet ansvarlig for tabet skal kompensere dig med det fulde beløb af, hvad det koster reparation.

dog hvis køretøjet ikke kunne repareres på grund af betydningen af ​​skader, eller fordi omkostningerne til reparation er åbenbart overdreven eller uforholdsmæssig, du har ret til at modtage beløbet af omkostningerne ved at købe i spotmarkedet et andet køretøj karakteristika ligner din.

Hvis kult er dit, kompensation forsikringsselskabet betaler dine egne afhængigt af hvad du har i din forsikringsaftale i afsnittet "egen skade", så Det er nødvendigt at gennemgå politikken for at se, hvis du lægger nogle "restriktiv klausul" dine rettigheder og hvis disse klausuler udtrykkeligt har accepteret din signatur.

Andre former for kompensation

Ud over kompensation til mængden af ​​"værdien af ​​reparationen," der er andre måder, der er etableret i forsikringspolicer:

- "Faktisk kontantværdi"Er værdien til salg af køretøjet umiddelbart før ulykken indtræffer.

- "Venal værdi forbedret": Den bestikkelig værdi plus en procentvis stigning, som normalt er mellem 15 procent og 30 procent.

- "Udskiftning værdi": Er nødvendig for at købe udstyr på markedet et køretøj af de samme egenskaber til hændelsen beløb.

Derudover er der forsikringsselskaber hvis uheldet indtræffer i den første eller andet år af køretøjet, de får godtgørelse 'værdien igen', dvs. den opdaterede prisen på din nye bil på tidspunktet for ulykken, inklusive alle skatter. O med "Anskaffelsesværdi", hvilket er den betalte, da du købte det nye køretøj beløb. Som du har indgået aftale om politik kan modtage kompensation eller en anden, og forskelle kan nå op til 50 procent. Derfor er det vigtigt, at der hvert år ved, hvor meget din virksomhed værdsætter din bil i tilfælde af totalskade.