Når du har en præference, når du kører? Hvornår er?

Når du har en præference, når du kører? Hvornår er?

Den generelle regel om præference, vi har alle mere eller mindre klar. Den præference er en højrekørsel. Men der er undtagelser. Mange. Og kasuistik af hverdagen er meget bred.

Smalle og stejle afsnit, der stiger

I særligt smalle sporafsnit hvor ikke passe to køretøjer, der kører i den modsatte retning, uden at signalere, Hvem har prioritet? I princippet, som kan have indtastet først, og over det, jo større vanskelighed manøvrering lastbiler på personbiler og motorcykler på disse grundlæggende. Hvis også tilfældet af en stejl sektion, der cirkulerer opad.

baner sammenflettet

I mange områder af vores veje er baner, der tjener både ind og ud. Hvad hvis de er to ledere cirkulerer i parallel og ønsker at skifte vognbane? Hvem præference? Artikel 72 i forordning Cirkulation kræfter vige for hvilket det indarbejdes, og 74,2 at vognbaneskift med en sideforskydning. Det vil sige, de to er foretrukket, og begge må vige. Sund fornuft skal have forrang, minder os trafik, og i princippet efterlader et spor skal sætte farten ned og lad den fart, som er indarbejdet.

Passage foran

Det er en meget almindelig situation. Du kommer til at en passage og ønsker at foretage et venstresving. Du er et køretøj, der kommer forfra og ønsker at gøre det samme, eller gå lige. Hvem har forrang, hvis begge har et udbytte tegn? Hvilket han har først startede manøvren.

Giro og fodgængere krydser

Vi gjorde en tur på et kryds for ind i en anden vej og fodgængere krydser klart ikke kommer til at tage dig til fronten. Men, hvis uforvarende hændelse har du præference, selvom der er et fodgængerfelt? Ja, de gør, og hvis du cirkulere for Berme hvor fodgængere, der ikke har gågade.

Mere fodgænger

fodgængere stigning eller fald af en bus på et stop skilt som sådan, når de er mellem køretøjet og fodgængeren eller nærmeste læ er fortrinsvis. Også tropper i skole organiserede rækker eller entourages.

rundkørsler

De store ukendt for mange, i det mindste i juridiske spørgsmål. Det ser ud til, at vi er klart, at der cirkulerer i det forrang for dem, der ønsker at komme ind. Men ikke så meget, at der cirkulerer udenfor lane, ret rundkørslen forrang for at cirkulere inde jernbane. Hvis en rundkørsel med flere baner altid efterladt må vige og vil fortrinsvis som cirkulerer ret.

Via asfalteret på asfalteret

I mange biveje er jordveje kryds med selve ruten. Hvem har prioritet? altid køretøjer på den asfalterede vej, hvor det ikke er.

Giro cykling

Hvis du kommer til at gøre en drej til højre eller venstre, og der er en cyklist nærheden, cyklist forrang. Også på et kryds, når cirkulerende gruppe. Den første er allerede begyndt passage eller har indgået en rundkørsel. Under alle omstændigheder, med den nye trafik lov cyklisterne præferencer vil øge byen.