5 tips til kørsel i regnvejr

5 tips til kørsel i regnvejr

Dataene afspejler dette: regn er dårligt vejr fænomen, der forårsager flere ulykker. For at undgå rod ulykkesstatistikker er meget vigtigt at din præstation bag rattet. Med regnen ændrer vi vores kørsel, synlighed aftager og bliver meget glat gulv. Det bør gennemføres med sund fornuft og følg, så vidt muligt, grundlæggende regler:

1. Reducer hastigheden og øger sikkerhedsafstanden

Undgå den såkaldte "spray-effekt" (regn og beskidt spray, der går til forruden). Desuden er der i tilfælde af hurtig opbremsning, vil du have mindre plads til at stoppe din bil sikkert. Det anbefales at øge afstanden to gange, hvad vi normalt ville skilles. Den bremseevne på en bil selv med våde taske i slagfast ABS er meget anderledes i forhold til tør vej.

2. Undgå voldsomme bevægelser eller pludselige opbremsninger

Tænk på de køretøjer, bag og lad rally og Formel 1. En jævn kørsel er meget sikrere og effektiv. Hertil kommer, at andre trafikanter bedre opfatte dine bevægelser og undgå kollisioner. Samtidig, forsigtigt brugt alle kontroller -retning kontrol kobling, bremse og accelerator.

3. Eye med hvid maling

Undgå at træde på den hvide maling bruges til at markere crosswalks eller afgrænser skinnerne. Selvom forbedret kvalitet, grebet er under fortovet. Eye især fodgængerovergange, fordi de har store malede overflade og dens vedhæftning falder markant

4. Altid synlig

Lette lys på dem se. Hvis regnen er intens, drej tågebaglygterne. Pas overhaling. Sørg for at have nok "fri hånd" og være opmærksom på lastbiler og busser, genererer en "sky vand".

5. Akvaplaning, at faren

akvaplaningOpmærksomhed vandpytter og vandpytter, kan forårsage "Akvaplaning": En effekt produceret når dækkene ikke er i stand til at fjerne vand der i indkørslen og forårsager bilen til at glide et tyndt lag vand placeret mellem dæk og vej. Hvad skal man gøre, hvis det sker? Der er en gylden regel: reduce hastigheden, når du ser vandpyt, Må ikke frenes! Forsigtigt løft gashåndtaget og hold rattet stramt. Forsøg ikke at ændre bane og indtil du føler, at bilen har genvundet kontakt med jorden, bør du ikke stoppe. Det er tilrådeligt at spore bilen, der går forud os, fordi der er mindre vand i dette område.

Bortset fra din adfærd bag rattet, er det meget vigtigt, at din bil være forberedt på regn. Læs videre og jeg vil afsløre hvilke emner, du nødt til at se med særlig opmærksomhed.

dæk

De er kontaktpunkt mellem vores bil og vejen, dermed betydningen af ​​deres tilstand og korrekt vedligeholdelse. Hans greb reduceres, når luftfugtigheden, sne, regn eller is gøre deres udseende, så skal være i perfekt stand. Tegningen skal have en dybde på mindst 1,6 til 2 mm således at vandet dræning af kørebanen er optimal.

Det bør også være kontrollere trykketHvis dette er forkert, vil dækkenes vejgreb blive kompromitteret, især hvis vejen er våd. en For lavt tryk lukker dræningskanalerne. Vi skal også inspicere justeringen af ​​hjulene til at have bedre retningsbestemmelse af køretøjet.

støddæmpere

regnDe er afgørende for bilen for at opretholde stabilitet. Nogle slidte chok negativ indflydelse på køretøjets stabilitet, øge bremselængde og få det mere vanskeligt at opretholde den bane ønskes. Alle disse faktorer er sammensat, hvis fortovet er våd.

bremser

Den gode tilstand af dette element er afgørende, da lsom stigning bremselængde på våd vej. De skal være i god stand (skiver, pastiller, flydende niveau).

belysning

Med tåge, regn og sne, se og blive set er afgørende ikke true vores sikkerhed og for andre brugere. Således må vi tjek forlygte justering og ældning af lamperne og optik. Viskerbladene skal være i god stand og dækker hele området af synet på forruden.