Hvordan til at reparere dine dæk … med meget lille indsats

Dæk reparation: alle hemmelighederneDæk reparation: alle hemmelighederneDæk reparation: alle hemmelighederneDæk reparation: alle hemmelighederne

den Kantsten er hovedfjenden af ​​vores dæk, efterfulgt af store huller, når det kommer til at underminere dens integritet; mens grusvej eller dust foringer af bremserne, med overlejringer, er det ubarmhjertigt de faktorer, der får beskidt. Og med disse voldsramte og beskidte dæk af vores bil udseende forringes.

En formel til at komme tilbage de gode udseende af, at bilen er erstatte dem med et nyt spil. dog Det er ikke en ønskelig løsning altid. På den ene side, Hvis vi ser på ophugningspladserne eller erhvervet fra brugte, Vi risikerer, at enten er ikke i den bedste tilstand eller endda præsentere en dårlig stand oprindeligt svært at opfatte: en lille revne ruiner en rand og nogle gange er det ikke opfattes indtil dækket ikke er monteret. Og desværre er der kun få slyngler, der udnytter internetsalg at placere disse defekte produkter. Faktisk reparere en revne i en aluminium fælg ja, også mig engañaron- mig kommer til at koste mellem 50 og 100 euro.

En anden løsning involverer udskiftning af vores dæk med nye, men denne operation er meget dyrt. Som i det foregående tilfælde, fordelen er, at du kan vælge, hvad har brug for eller ønsker fra flere muligheder.

Tire reparationer selv

Men muligheden for her Vi har valgt er at genvinde de beskadigede dæk. Det gør vi af mange grunde: kender din tilstand, vi ikke har brug for forskellige dæk, som vi rider, vi ville sandsynligvis gerne, da vi valgte i sin tid blandt andre muligheder; endda fordi fastsættelse dem er en meget økonomisk løsning: hvis vi ønsker en professionel, vil prisen være mellem 40 og 80 euro pr dæk; hvis vi gør det selv, der involverer materialer, dvs. højst 60 euro15 Putty, 12 spray primer, maling så meget til, hvad de koster og pighaj.

Du kan også offset ved hjælp af de originale dæk vores bil blot for at ændre deres udseende, ændre den oprindelige farve på den anden vi gerne mere.

Opgaven forude os sidste minimum af værktøj -lijadora, spatel og om noget, kompressor og pistol; bukke er også gode til at hæve bil- og mana, ud over et sted, der er omfattet hvori udføre det; men til gengæld, udover koster langt mindre det giver tilfredshed ikke afhænge af nogen for det.

Hvis dette virker overbevisende, det er de trin, du skal følge for at gøre din bil dæk genvinde den pragt af den første dag. Bemærk, at du får brug for hele driften et par timer pr dæk.

Dæk reparere din skridt

  1. Selv om det er for indlysende, rense dem. Du kan anvende forskellige produkter, de fleste af dem baserer deres effektivitet i surhed, hvilket giver dem en vis ætsende effekt, så styre dem omhyggeligt. Men det er værd at bruge dem, fordi de arbejder meget godt. Vi råder dig til at tage hånd All Wheel Cleaner Meguiar (14.95 euro) - "limpiallantas klar til brug og let at anvende, er gældende for alle typer overflader og selv hvis sprøjtes på dækket renser effektivt og sikker "fortæller Victor Cano, Detailing- Store og hvis du ønsker endnu mere pro, Wheel Britghtener (36.95 euro) af samme mærke -" foretrækkes af mange fagfolk takket være sin høje styrke, er syre-base men respekterer alle materialer, hvis nogle instruktioner er gemt, ved en fortynding på 1: 4 kan opnå resultater og meget gode resultater i meget snavsede dæk bare spray og med hjælp af en pensel eller en bestemt børste jeg fornyet snavs til at handle fulgt afklare og har upåklagelig dæk, "siger Cano.
  2. Hvis du har en vigtig tilstedeværelse pulver bremseklodser tidligere produkter i sig selv ikke vil tjene. Du skal, før de tager fat i, ferri dekontamineringsmiddel. De lugter meget ejendommelig måde, men er meget effektive. Britemax Iron Max (15,85 euro), i henhold til direktør for salg Detailing Store, "er en af ​​de bedste på markedet, uden svag lugt af kirsebær gør det ekstremt tiltrækkende at bruge, dens formel er designet til at fjerne alle jernholdige forurening Ferodo og rester af andre limpiallantas undlader at fjerne en pulverisering venstre for at handle omkring 7 minutter, efter den tid vi se, hvordan han reagerer ved at nedbryde snavs og jern klamrer til overfladen, vi afklare med vand og klar. "
  3. en gang blottet for snavs -med nogle vil være tilstrækkeligt til at komme her, især hvis det drejer sig om de bageste dæk, mindre tilbøjelige til at modtage golpes- reparation begynder. Hvis du ikke desmontaste hjulet starter jeg gøre for plantearte arbejde mere komfortabel vandret. En beskyttet tabel eller bukke kan tjene som en stabil understøtning.reparation af dæk
  4. Du er nødt til at identificere, hvor ridser og stød er placeret, som regel dem på den yderste kant af skiven, og når gjort, vi går over til slibning områder med skader, for, hvad du kan bruge en rystepudser. kompenserer brug sandpapir at roughing (80), i første omgang, for at opnå en vis ensartethed i bites; og først derefter gøre det med en blødere sandpapir (120 eller 240) at forbedre slut. Bare dette trin, påføring Dekontaminer opløsningsmiddel universel, hvilket vil fjerne ethvert spor af fedt så godt.reparation af dæk
  5. Encintamos dækket således at, hvis vi male det efterfølgende undgår udtværet. Jeg kan ikke smøre det også kit hvis vi er nødt til at bruge det.reparation af dæk
  6. Det er tid til at reparere de områder, hvor vi mistede noget af materialet af fælgen. Efter slibning disse tab synes større, men bare rolig, fordi det er let at fylde dem og give dem den rigtige måde. Vi vil anvende en polyester kit fyldstof plus katalysator for det, opnåelse ensartethed ansøgning med resten af ​​dækket. Efter denne operation, og når tørret, som kun tager nogle få minutter, sandet det med sandpapir 400 tør.reparation af dækreparation af dæk
  7. Vi giver dig en spray primer til randen, så at maling er indstillet korrekt. Du kan finde det, ligesom kit aluminium maling i enhver specialforretning. Søger at distribuere det godt: det er en af ​​nøglerne til maleprocessen er fejlfri.
  8. Det er den tid til at male. Du kan holde den oprindelige farve af fælge eller vælge en anden. Under alle omstændigheder vælge enten farve, selv ved brug koder hvert mærke i tvivl. Det giver et overfladelag, i en første passage; derefter en nøjere. brug pistol eller spray, som primeren, et sted, hvor der ikke er støv eller vind risiko Det roligt, opretholdelse af den korrekte afstand fra randen.reparation af dæk
  9. Efter maleriet fase, vente på tørring absoluthed. Efter at have passeret en mikrofiber klud ved rengøringsvenlig overflade, naturligvis for at fjerne eventuelle spor af støv deponeret, og anvendelse af en lak, der vil give større klarhed og beskyttelse maling. Selv det er tilrådeligt at sætte flere lag.reparation af dæk
  10. Grib den tid, det tager for at tørre fælgen før montering, grundigt rene bremsekalibre, spjæld... kort sagt, alt hvad du ser, fordi selv om det kan synes, at no passere med et opløsningsmiddel gennemblødt rag bemærkning, hvis det opfattes.