Hvordan at bestå køreprøven første

Hvordan at bestå køreprøven første

den teoriprøven og den praktiske prøve en del af den uddannelse, som vi skal udføre for at undersøge for den dyrebare kørekort. For at godkende den første, både teoretisk og praktisk prøve, i det mindste at prøve, er De skal have nogle ret klare ting før vi kommer til at arbejde.

Den første ting at overveje, er, at Der er ingen magisk formel til at godkende den første køreprøve. Ingen gimmicks, ingen plug køreskoler har nogle provinsielle trafik (som læst og offentliggjort forkert i nogle sociale netværk ...).

Den anden er, at skal tages alvorligt. Kørsel er en aktivitet, der kræver vores fulde opmærksomhed og viden til reglerne. Trafik lov er ikke et signal par og et par standarder er et sæt regler, sikkerhed, vedligeholdelse af køretøjet, skiltning, trafiksikkerhed, effektiv kørsel mv, der skal forstås og forstå for at anvende korrekt fra eksamen dag.

Når vi har meget klare disse lokaler, vi finde en køreskole, som vi garanterer uddannelse, dvs med kvalificerede og erfarne lærere. En god måde at være sikker på det er at finde nogen køreskole i forbindelse med nationale sammenslutning af Driving (NCEA), da det er et af de kvalitetskrav, der har skatter.

Godkendelse af den første teoretiske eksamen

1-Razona hvad han undrer sig. I den teoretiske del, NCEA os Roberto Ramos forklarer, bør du ikke begrænse dig selv til at udføre enten prøve at ramme (ved metoden trial and error), men undere hvad årsagen og hvorfor svarene.

2-deltage i undervisningen. Det er bedst, at du deltage i foredrag giver læreren, følge hans instruktioner, høre, læse og studere træningsmanual, som du leverer, og derefter foretage spørgeskemaer til forberede eksamen.

3-Spørgsmål al tvivl. Hvert spørgsmål af den praktiske prøve at køre, du ikke forstår eller ikke kender meget godt, hvorfor svaret skal høre, så der er ingen tvivl konceptet ud over spørgsmålet ved hånden.

4, at de undervisningsmaterialet er tilstrækkelig. Der er nogle oversigter, test mv på internettet, der er af tvivlsom oprindelse, og at analyseres i detaljer, har regler, der kan gøre fejl begår fejl kandidater også i fremtiden gøre dem tage en utilstrækkelig og farlig beslutning.

5-undersøgelse patient kom til dagsordenen, når mester. Teorien test, du bør introducere dig selv, når du er klar over, at "dominere" alle emner indgår i træningen materiale har givet dig. Den lærer, der vil vurdere objektivt, om du allerede er i stand til at deltage i teoretiske eksamen have et acceptabelt niveau. Det er at foretrække at tage længere tid at introducere dig til, hvis du ikke er forberedt nok.

6-Husk også at læse alle svarene. Når du gør det teoretisk prøve Læs alle spørgsmål og, vigtigst af alt, alle svarene. Må ikke svare hurtigt, tænker, at du har set det rigtige svar med det samme, hvis en af ​​de muligheder, selv, læse de andre muligheder stillet til dig. Vi må tage afstand råd som altid besvarer længste svar den mest komplekse, den mest ... ..lo det. De er ikke sandt!

Masser af tid 7-. I den teoretiske eksamen masser af tid til at besvare alle spørgsmål, så ikke at løbe og hvis du tvivler på noget, så spørg om det; Trafik embedsmænd er der for det.

Godkendelse af første vej test

1-Do not lære fire ting. For den praktiske prøve første ting at overveje, er, at læreren vil ikke lære dig fire tricks til at bestå en eksamen. Du vil lære at køre, det er hvad du er der til at håndtere kontrollen, at opfatte de farer i trafikken, at formidle praktisk viden lært i den teoretiske del, at træffe de nødvendige beslutninger, for at undgå risici, etc. Alt, hvad du udtalte: "fire ting, du lære at køre og lære senere ..." smide det væk, siger Roberto Ramos NCEA. Kørsel er ikke en Cakewalk.

2-Hver elev er at lære rytme. Det er den lærer, der ved, hvis du flytter korrekt, og du udvikler i kørsel, så Du behøver ikke at pålægge når du ønsker at gå test endsige sammenligne dig selv med en ven eller med hvad jeg læste i sociale netværk tilknyttet til "5 lektioner, du er klar til at gå test" eller "mere end 20 kinds're ubrugelig" ... .etc., og tjene dig til at fortælle klasser i stedet for at vurdere udviklingen i din læring. Hver elev har en rytme og nogle behov, måske 25 klasser en studerende er klar til at tage en eksamen og andre har brug for 60 ...

3 Ingen gimmicks, ingen går for hurtigt eller går meget langsomt. På testdagen skal du følge alle instruktionerne transmitteret lærer og du virkelig det skal se endnu en klasse. Eksaminator ønsker at se, er, hvad du ved færdselsloven og anvende det sikkert. Ingen gimmicks.

Grundlæggende anbefalinger til at passere den praktiske køreprøve

-Testen dag er svært at forlade nerver derhjemme. Så du er nødt til at leve med dem i løbet af denne tid. Træk vejret, så prøv at synes, det er en dag mere af klassen, og du er med din kørelærer.

-Glem ikke, først og at spænde sikkerhed og indstille sædet og spejle, indvendig og udvendig.

-Husk, efter start, fjern håndbremsen. Nerver spille tricks.

-Begge hænder på rattet. Ikke bringe din arm ud af vinduet, hvis du har set din far ikke bringe den anden hånd på gearstangen.

-Må ikke aldrig "give efter", som om de var en STOP. før en STOP-signal altid nødt til at stoppe, selv hvis du se, at der er nogen bil.

-Crosswalks er hellige. Hvis en fodgænger krydser dengang, stoppe bilen, men uden at nærme sig hvide linjer fodgængerfeltet.

-I lyskrydset, stoppe, når lyset er rav. Du skal ikke engang bekymre lyskrydset. Og ikke træde på de hvide linjer i fodgængerovergang.

Du kan også være interesseret

Øv med vores gratis online-test og

De mest almindelige fejl i køreprøve

Amaxofobia. Jeg er bange for at køre