faktiske forbrug af biler: Suzuki Celerio 1.0

Suzuki Celerio 1.0, reelle forbrug testSuzuki Celerio 1.0, reelle forbrug testSuzuki Celerio 1.0, reelle forbrug testSuzuki Celerio 1.0, reelle forbrug test

i database den Highway Tekniske Center, Vi har registreret millioner af tal og antal afprøvet over flere årtier biler. Af biler øjeblikket er i produktion, i henhold til vores test af Suzuki Celerio 1.0 (Se tekniske data og priser Suzuki Celerio) er den En by bil segment med bedre forbrugerinformation.

For at kontrollere tilbringer lidt benzin den Suzuki Celerio 1.0, Vi har igen ramt vejen med ham, og vi har prøvet i forhold faktisk og specifik adfærd, i dette tilfælde, en rejse, hvor først har været igennem en motorvej, og hvor vi har forsøgt at opretholde en konstant hastighed 120 km / t; For det andet, en landevej og for det tredje, en strækning af bjergveje med flere områder og krævende hældning stiger og nedkørsler.

Suzuki Celerio 1.0: Dine nøgler

den Suzuki motor lille celerio blot én liters slagvolumen og mindre end 70 hk (68 hk at være nøjagtige) og vi augured inden prøvningen indledes korrigerede forbrug. Især hvis, for at opretholde stabile cruising hastigheder og ikke meget høje det er en jævn kørsel for lille forskydning motor uden at kræve så meget, der bør afspejles i brændstofforbruget næsten diesel. Men selv i de mest krævende strækning, hæve bjergpasset for omkring 13 kilometer i et normalt tempo, knap markeret 6,5 liter midten når vi krone næsten 1.800 meter høj.

Suzuki Celerio reelle forbrugden lang strækning af motorvejen, med stejle skrænter, var jeg ikke et problem at holde scoren Nål Suzuki Celerio mellem 120 og 130 km / t i sin femte gear. Med en vækst på lige over 35 km / t, Needle cuentavueltas holdes under 4000 rpm, med en lille margin, selvom som derfra kræver en masse plads til at få fart fremad ... og lidt tålmodighed. I dette afsnit gennemsnitlige forbrug var 4,8 l / 100 km; Og den lille forskydning mærkes og tre cylindre bare brug brændstof at komme i gang. Så selv om det være påkrævet dybde, ej heller kan forbruge overdreven givet sine begrænsede fordele. Llanea lettere planlagt og overvinder små øreringe overdrevet sti uden problemer eller har brug for at reducere til fjerde gear, undtagen i særlige tilfælde.

i Konventionel og god asfalt vej, den skiftende layout med kurver og skråninger, kræver at være opmærksomme på kørslen. Under disse omstændigheder Suzuki Celerio 1.0 hjul femte gear, fordi dens udvikling er velegnet til et krydstogt mellem 90 og 100 km / t, med motoren kører under 3000 rpm og et gennemsnitligt forbrug ikke når 4,0 l / 100 km. Han føler sig godt tilpas på dette spor, fordi det bedre kan bruge den resterende strøm cirkulerer ved denne hastighed. Til chassiset selv er velegnet til denne type af veje. og hans lethed, den vejer lidt over 800 kilo, også det tæller.

den National Road er den ideelle jorden til Suzuki Celerio uden for byen; dem af bjerg, hvilken største udfordring for ham. Dens lille motor passerer trance, men akkordarbejde om forandring, ved hjælp af ikke blot tredje, men det andet, og dræne cuentavueltas for at opretholde en tilstrækkelig høj hastighed til ikke at blive en hindring på vejen for resten af biler. Trods tantísima efterspørgsel, vi krydsede havnen med et forbrug på 6,5 liter i slutningen af ​​nedkørslen, vi skære op 4,1 l / 100 km. En rigtig lighter ... selv i de værste forhold.

Suzuki Celerio 1.0: deres reelle forbrug

via

gennemsnitshastighed

forbrug

hovedvej

104 km / t

4,8 l / 100 km

hovedvej

88 km / t

3,8 l / 100 km

bjergvej

58 km / t

4,1 l / 100 km

Det gennemsnitlige forbrug i testen: 4,2 l / 100 km (Tekniske Center tidligere gennemsnitligt forbrug: 5,1 l / 100 km)