Honda Civic Sedan 1.5 Turbo VTEC 182 anmeldelser og faktisk forbrug

Honda Civic Sedan 1.5 Turbo VTEC: første indtrykHonda Civic Sedan 1.5 Turbo VTEC: første indtrykHonda Civic Sedan 1.5 Turbo VTEC: første indtrykHonda Civic Sedan 1.5 Turbo VTEC: første indtryk

For at tiltrække kunder traditionelt vælger sedan, og om nødvendigt ved den tidligere Accord, Honda allerede begyndt at markedsføre vores marked en nye Civic med sedan krop, og en længde (4,63 meter) Og en kamp (2,70 meter) karakteristisk for D segment af en kompakt. Således er den nye model sat op som en alternativ til de nuværende europæiske saloner, væddemål på et højt niveau af udstyr og adgang fra slut.

den første version Vi testede den nye Honda Civic Sedan er den højeste af intervallet. udstyre en 1498 cc turboladet motor, at udvikle en strøm 182 CV og fordele fra oplevelsen af ​​den japanske producent i VTEC variabel ventilstyring teknologi. Dets funktion er fejlfri, med raffinement og fremragende stak enhver ordning, især i den høje hastighed zone, ved hvilken lyd og god evne opfordres til at "strække" beslutsomt.

Honda Civic Sedanden Shifting gear forbundet med denne 1,5 Turbo VTEC, manual 6-trins, Det suppleres perfekt med benzinmotor, med en hastighed og præcision på det forventede niveau i en god japansk ... og endda et skridt over sine rivaler.

Kørsel med Honda Civic Sedan

Dynamisk, betyder den nye Honda Civic Sedan ikke understøtter bebrejdelse, afrunding sættet med god pasform suspension at mens det er rigtigt, at Afprøvet ikke tillade dette dæmpningskroppen, så det ikke føler sig nødvendigt på noget tidspunkt. Balancen opnåede tilpasser til de krav, som enhver form for chauffør og adresse, meget direkte, transmitteret på alle tidspunkter, hvad der sker mellem dæk og fortov.

Honda Civic Sedan TurboInside, sammenlignet med den 5-dørs version, det vokser et par centimeter i benplads til bagsædepassagerer. Det er også overlegen kapacitet bagagerum, at en generøs tal terninger 525 liter kapacitet, Selv om det er rigtigt, at dispenserer med reservehjulet. Samlet set derfor, den nye Honda Civic Sedan er en meget rummelig og funktionel model.

Honda Civic Sedan 1.5 Turbo VTEC: faktiske forbrug

Idet nu værdi første test af det faktiske forbrug, forventer, at normalt, turboladede versioner tendens til at præsentere en reel meget følsomme over for den type forbruger brug. Men denne gang, Honda Det overrasker os med en propel i stand til at forbruge samt mange mindre forskydning motorer og magt.

I vores sædvanlige sti vej, Denne Honda Civic Sedan 1.5 Turbo VTEC har lagt sig 5,4 l / 100 km faktiske forbrug, mens der i bykørsel tallet stiger til 7,5 l / 100 km forbrug. Begge værdier er reduceret, og endda gøre en livlig og sportslig kørsel, har vi ikke observeret, at forbruget er udløst som i mange af sine rivaler. I korte, meget gode indledende følelser med denne nye model.

Du kan også være interesseret i:

Den seneste Honda: den store Urban Concept

Den nye Honda Civic 2018, GO dieselmotor!

Honda Civic mod rivaler