Ny Seat Ibiza 1.0 TSI 115 hk: første indtryk og det faktiske forbrug

Seat Ibiza 1.0 TSI 115 hk, testetSeat Ibiza 1.0 TSI 115 hk, testetSeat Ibiza 1.0 TSI 115 hk, testetSeat Ibiza 1.0 TSI 115 hk, testet

I de senere år er Seat blevet meget let for en positiv anmeldelse af en hvilken som helst af sine produkter. Den nye Ibiza, der har lige begyndt sin virksomhed karriere er ingen undtagelse, og selvom ikke så fremtrædende som det kunne være stilistisk 3. generation -dibujada af Walter De Silva, fremhævet af en perfekt kombinere sober men smagfuldt design, med fremragende interiør rummelighed nærmer sig en bil C kompakt segment.

i Ny Seat Ibiza, den mest betydningsfulde gevinst i plads til benene på beboerne i de bageste sæder -72 cm og højde på bagsædet -94 cm, svage punkter i fremskrivningen model. cKAPACITET trunk ikke når de 350 officerer liter lovet af mark, den samme for øvrigt at måle den afgående generation, selv om dens 330 liter De er, sammen med den Renault Clio, og med undtagelse af Skoda Fabia, af de bedste i den kategori. Jeg havde noget at tabe, hvis vi mener, at den udvendige længde er stort set identisk, giver den nye Ibiza fra forholdet mellem krop og kabine rigtige. Som for den indvendige bredde er større ligesom højde, selv om det er korrekt, at dørpanelerne er tyndere og fornemmelsen af ​​opfattet kvalitet er lavere med overskud hård plast uden licens materialer besatte højere kvalitet.

Seat IbizaSeat Ibiza 1.0 TSI 115 hk: faktiske forbrug og adfærd

Denne version af Seat Ibiza er drevet af tricilíndrico drivmiddel -gasolina- 999 cm3 og 115 hk, en lille gevinst -før 110 hk- det ikke omsættes til bedre resultater på trods af at opretholde en vægt -kun 1,135 kg- og lignende udviklinger den tidligere Ibiza. Dette fald skyldes den øgede indblanding af trækkraft kontrol og drejningsmomentet er uændret. Generelt er det en drivmiddel opløsningsmiddel for behovene hos de fleste bilister at uden forfinelse af et 4-cylindret, gør os til at glemme denne kendsgerning med øjeblikkelig levering af drejningsmoment under 2.000 omdrejninger i minuttet og rippet det kræver ikke unødigt misbruger kobling som i nogle motorer af deres rivaler. den forbrug opnået vores tur vej Det står på 5,2 l / 100 km og 6,2 l / 100 km i bykørsel, næsten optage og nedenfor rivaler som Renault Clio og Peugeot 208 med en sådan effekt.

af adfærd, uden at forringe de sidste to generationer, der allerede var bemærkelsesværdigt, faktum er, at den Ny Seat Ibiza vinder selvsikkerhed og styrepræcision, med en facilitet til støtte ændringer i Seat Leon skære grundlæggende skitse finish og baghjulsophæng torsionsbro hjulspin. Igen, Ibiza Det har alle ingredienser til at blive salgs-leder.