Mindre sikre biler, ifølge Euro NCAP

Biler med dårligere score i crashtest fra Euro NCAPBiler med dårligere score i crashtest fra Euro NCAPBiler med dårligere score i crashtest fra Euro NCAPBiler med dårligere score i crashtest fra Euro NCAP

den bil crashtest af euro NCAP der går tilbage til 1996. Næsten 20 år senere er resultaterne af virksomhedens forblive afgørende for at bestemme den sikkerhed og beskyttelse level biler vi ser i dag på vejene. Beviser, som med tiden blevet strengere, specifik og tilbyde resulterer i en bred vifte af funktioner.

I dag, Euro NCAP gør forskellige tests i deres crashtest: frontale kollisioner, sidekollision og bag kollision. den resultater De er opdelt i forskellige sektioner: ud over de stjerner (fra 0 til 5), er det bestemt en procent og et resultat i voksen beboer beskyttelse niveau, børnesikkerhed, fodgænger beskyttelse og hjælpesystemer.

Med data i hånden Euro NCAP offentligt tilbydes i forskellige bølger af tests, vi detalje Hvad er de mindst sikre biler af denne 2015 og 2014. Husk én ting: 2015 tests har ændret og øget de tærskler, der er nødvendige for at få 3, 4 og 5 stjerner. Du ser, meget erhvervskøretøj på listen og frem for alt mere negativ i afsnittet scoringer hjælpesystemer.

to stjerner

Det eneste køretøj, der har opnået 2 stjerner i Euro NCAP crashtest i de seneste to år har været Lancia Ypsilon. Italiensk nytte straffer hovedsageligt i to kategorier: beskyttelse voksen (44 procent) og hjælpesystemer (38 procent). I de to andre sektioner godkender rigeligt: ​​beskyttelse af børn (79 procent) og beskyttelse af fodgængere (64 procent).

Mindre sikre biler, ifølge Euro NCAP

Tre stjerner (2015)

Her finder vi en vigtig liste. i 2015, fire biler har fået en 3 stjerneklassifikation. En af dem er Renault Trafic, hvis svageste punkter er voksen beboer beskyttelse (52 procent), fodgænger (53 procent) og hjælpesystemer (57 procent). den Opel / Vauxhall Vivaro, i mellemtiden, det har en meget lignende scores til Trafic, da det ikke overstiger 57 procent i de foregående tre parametre og godkendt med bemærkning (91 procent) i at beskytte barnet beboer, som i Renault bilen.

den Fiat Panda Cross Det er også på listen. Hvis nogen, ikke overstiger 46 procent i forhold til bistand systemer og ophold med 50 procent i fodgængerbeskyttelse. Som om beskyttelse af voksne og børn har han scoret 70 og 77 procent, hhv. den BMW Z4 Det er den fjerde bil af 2015 viser et 3-stjernet Euro NCAP: tysk cabriolet trækker ud et 46 procent fremmøde systemer, 61 procent for beskyttelse af børn og 69 procent hos voksne beskyttelse.

Tre stjerner (2014)

Hvis vi ser et år 2014, vi se, hvordan listen over køretøjer med 3 stjerner er meget højere. den Dacia Logan MCV har en lav 38 procent fremmøde systemer og ophold efter 57 og 55 procent i voksen og beskyttelse af fodgængere. den Suzuki Celerio, i mellemtiden, dele note hjælpesystemer med Dacia.

To kommercielle køretøjer brødres af PSA Group aktien Bemærk: Peugeot Partner og Citroen Berlingo markerer med 48 procent støttesystemer og 56 procent i beskyttelse af voksne passagerer. To andre biler fra den franske virksomhed filosofi og deling platform: Peugeot 301 og Citroen C-Elysée, med en endnu værre 33 procent fremmøde systemer og 54 procent i fodgængerbeskyttelse.

En elektrisk køretøj på listen: Nissan e-N200 EVALIA, En anden negativ rekord fremmøde systemer (38 procent), og 60 procent i fodgængerbeskyttelse. den Renault Megane hatchback Tredje generation tager 48 procent fremmøde systemer og en anden 60 procent i fodgængerbeskyttelse. Endelig MG 3, et køretøj, der ikke sælges i Spanien, 38 procent aktier notere bistand systemer og 59 procent i fodgængerbeskyttelse.

Mindre sikre biler, ifølge Euro NCAP

fire stjerner

De bo tæt for at få den højeste score, men tage en bemærkelsesværdig mærke af 4 stjerner i Euro NCAP crashtest. i 2015 nu vi lukket, så har klassificeret disse biler: Karl Opel, VW Caddy, Audi TT, Nissan Navara, Mitsubishi L200, Hyundai i20, Mini Clubman, Fiat 500X og Mazda 2, CX-3 og MX-5.

sidste år 2014, 4 star opnået følgende køretøjer: Kia Soul og Soul EV, Mini Cooper, 'brødre' Toyota Aygo, Peugeot 108 og Citroen C1, de andre par Fortwo-Forfour og Twingo, Opel / Vauxhall Corsa, Hyundai i10, Citroen C4 Cactus og Ford Tourneo Courier.

- Du kan også være interesseret i:

Lancia Ypsilon, kun to stjerner i crashtest Euro NCAP.

Skoda Fabia, BMW Active Tourer, Nissan Pulsar og Tesla Model S femstjernet Euro NCAP.

Videonoticia: Smart Fortwo vs Mercedes S Class, hvordan vil efter et frontalt sammenstød?