Land Rover fordømmer Kina JMC at kopiere Evoke

Land Rover tager for retten den kinesiske JMC at kopiere EvokeLand Rover tager for retten den kinesiske JMC at kopiere EvokeLand Rover tager for retten den kinesiske JMC at kopiere EvokeLand Rover tager for retten den kinesiske JMC at kopiere Evoke

Det siges ofte, at efterligning er den oprigtigste form for smiger, men det lader til, at Jaguar Land Rover Det betyder ikke stoppe med at være meget tilfredse med det. Ikke overraskende har den britiske bilproducent besluttet opsige Jiangling Motor Company (JMC) før en kinesisk domstol af to grunde: overtræder sine immaterielle rettigheder og unfair konkurrence. Grunden? Anklaget for at kopiere udformningen af ​​Range Rover Evoque.

Sandheden er, at denne praksis er helt almindeligt i Kina. Mærker som Geely, BYD og JMC ejer ingen skrupler, når designs inspireret af udenlandske producenter. Kinesiske æstetik disse køretøjer er så åbenlyst som det ses gerne, at det er nemt at gætte, hvad mærke kopieret. Ja, altid i sager af ydre design: interiør og frem for alt, mekanikken er forskellige.

Landwind X7

Jiangling Motor ved hvordan. På det tidspunkt var det kompliceret differentiere Landwind MPV Opel Frontera og i 2014 blev scenen med Landwind X7 og Range Rover Evoque gentaget. Så det syntes, at de havde taget SUV Range Rover og simpelthen havde ændret emblem. Et par år senere, har den britiske mærke har besluttet at skride til handling på området tager katet ved en domstol i Beijing. Et træk, at få producenter udføre og Du kunne danne præcedens Hvis Land Rover vinder juridiske kamp JMC tilskynde de andre selskaber til at anlægge sag.

10.000 ordrer i to uger

Det undrer handling, fordi det er normalt, at sådanne klager ikke kommer til at bære frugt. Grunden er simpel; i Kina er der en enorm smuthul og de love, der styrer det asiatiske marked er helt bløde om spørgsmål af konkurrencen mellem mærker. På baggrund af denne, chancerne for at vinde en retssag er slanke og derfor generelt globale producenter normalt ikke gribe ind. Desuden klagen kan endda vende sig imod hvis den kinesiske offentlighed mener, at en udenlandsk virksomhed er skræmmende indenlandske konkurrenter.

Landwind X7

Anyway, har Lange Rover besluttet at stå op til Landwind. Otte måneder efter den britiske køretøj fra borde på den østlige marked, kinesiske mærke afslørede den nye version af sin SUV X7 i november 2014 og to uger efter sin løsladelse modtaget mere end 10.000 bestillinger; JMC også anslået i 2016 at sælge mellem 80.000 og 100.000 enheder af kun denne model. Med begge modeller i sigte, den eneste reelle forskel er prisen. Evoque koster mere end dobbelt X7: 400.000 yuan (53,600 euro).

Tolv år for at vinde en sag i Kina

Kritik for sin åbenlyse lighed snart ankom. begge SUV har en meget lignende måde: både taget og vinduerne er tilspidset fra den forreste bagud og linjerne i den laterale kroppen, de er næsten identiske. Desuden stoframmen X7 er lidt mere afrundet end Evoque. Som om dette ikke var nok, kits findes at fjerne de små forskelle mellem de to biler, der tillader for eksempel sætte emblem Land Rover i X7 til 17 euro.

Du kan ikke overse, at tvister mellem Land Rover og JMC har ti års historie. Det var i 2006, da den britiske producent til sin kinesiske konkurrent står i retten for netop den Landwind mærke anses for meget lig Land Rover. På det tidspunkt, sejren gik til Jiangling Motor sluttede registrering af navnet for Europa. Ahead er en lang og trættende proces, men der er plads til håb. Honda tog tolv år for at vinde en sag i Kina en lokal bilproducent lidt kendt, at kopierede CS-V.

Du kan også være interesseret

- Vil du have en ny bil? Før værdsætter din bil gratis

- Kinesiske kopier af de fleste uhyrlige biler

- Zotye SR8: dette er den kinesiske kopi af Porsche Macan