De cockpits i fremtiden, virtual reality

De cockpits i fremtiden, virtual realityDe cockpits i fremtiden, virtual realityDe cockpits i fremtiden, virtual realityDe cockpits i fremtiden, virtual reality

den flydende krystal -LCD- har i årevis brugt i ure billeder, dybest set på særlige områder for information, hvor digital grafik fortolkede meget klart til formål at projicere information. Men digital information er blevet afsluttet eller udskiftning af analoge hovedstol, som traditionelt med en fysisk nål og en skala, vi rapportere hastighed, omdrejninger per minut (rpm), den brændstof i tanken eller temperatur vand motor, blandt andre parametre. Nu med de fleste teknologi, der anvendes til bil, er mere information at blive peget kan gøre lokomotivføreren, og det har fået os til at mødes i stigende grad backsplashes overfyldt analoge eller digitale ure, skærme, afbrydere og andre mekanismer, som bandt både design og intuitiv brug af udstyr og læse information.

Audi TTden krystaldisplays central flydende De har tilladt reducere antallet af afbrydere og ure fysisk, projiceres op på en samme virtuelle overflade kontrol med forskellige funktioner afhængigt af det valgte område. en virtuel tast kan være volumen radio, zoome kortet navigationssystem eller regulator varme sæde, f.eks.

nu, Audi har taget et skridt videre i sin nye TT, til undvære den central skærm og absolut flytte alle de oplysninger kassen kørestilling. den 'virtuelt cockpit 'af Audi TT Den består af en LCD / TFT skærm, fælles teknologi i fladskærms-tV vores dage, 12.3 inches Det rager samtidig de forskellige oplysninger, som vi hævder. Den samme fysiske rum af billedet skift billede, eller prioritere mekanisk information, af rejse, af underholdning eller af navigation, f.eks.

facia fremtiden smartphone er et perfekt eksempel på den varierede oplysninger, der kan projicere et LCD skærmtype, også med animeret grafik og farve. den TFT-display virtuel Audi cockpits Det har en opløsning på 1.440 x 540 pixels, med meget klare billeder og skarpe kontraster opnås. den mikroprocessor grafisk 1GHz 4 kerner processer otte milliarder beregninger i sekundet. den omdrejningstæller Det beregnes 60 billeder per sekund, hvilket gør den virtuelle nålen bevæger sig med en masse flydende.

I nogle tilfælde denne teknologi tjener til at give forskellige designs ramme, ændre farve eller størrelse stavning, men det har også været nødvendigt at integrere nye enheder automobil, såsom systemer, der genkende vejskilte og vis os tegnet i billedet, radar at fange bilerne foran os, og repræsentere den på skærmen; i hybrider deres animeret grafik De informere os om lastning og losning processer eller i 4x4, driften af ​​transmissionen.