Volkswagen skandale: den hemmelige historie EA 189 motor

Volkswagen skandale: den hemmelige historie EA 189 motor

Når du begynder at formode, at Volkswagen-koncernen noget ikke bliver gjort godt? Oprindelsen af ​​Volkswagen skandalen år siden findes præcist med udviklingen af ​​den nye TDI-dieselmotor, den, der gav anledning til "boom" Volkswagen-mærkets og i dag og i de kommende år vil Propel hele Volkswagen-koncernen til en af ​​de største krise i historien om den bil. Selv bedrageri er brudt ud nu, at problemet med de Volkswagen TDI-motorer Det begyndte i 2006. Nu, hvor ledere har erkendt situationens alvor, det er for sent. Dette er den kronologi hændelser på bedrageri af emissioner af Volkswagen.

året 2006, og i Tyskland en æra af motorer med kompressionstænding var ved at være slut: indsprøjtning dieselmotor-pumpe, som garanteret VW priori lavt strømforbrug og høj effekt, ville undlade at opfylde de fremtidige emissionsgrænser. Det var helt sikkert. Og det begynder at gøre dig svede ledere af Volkswagen-koncernen en overhængende inspektion i Sydafrika. Blandt dem, lederen af ​​bestyrelsen i VW, Ferdinand Piëch, direktør Audi, Martin Winterkorn, leder af Audi motorer sektion, Wolfgang Hatz og lederen af ​​VW mærke Wolfgang Bernhard.

På det tidspunkt havde Audi allerede udviklet sin egen Diesell motor sekscylindrede teknologi "commonrail" og lavere emissioner. Det var en teknologi fra andre producenter, intet skelne, fordi ansætte alle andre Diesel markedsforhold. Audi blev allerede arbejder også på en fire-cylindret udgave. Bernhard Krebs og bly for første gang disse prototyper EA 189 -nu kendt som TDI 2,0 konfigureret i fire-cylindrede V6 derivater. Under testen pi? Ch mishandlet disse enheder for at se, hvor langt de var i stand til at nå. og EA 189 overlevede denne tortur. Det er begyndelsen på historien om en katastrofe. Fortsæt holder øje til fortiden.

SCR og udstødning, så det virkerforåret 2006

Udviklere Volkswagen hidsigt diskuteret ovenfor katalysator teknologi anvendes til at begrænse nitrogenoxidemissioner den EA 189. På dette tidspunkt, motoren er allerede blevet eksporteret til USA af strategiske grunde, selv om det er kendt, at fremtidige regler om emissioner vil være meget strengere. Krebs og Bernhard går ind for en særlig effektiv ved omdannelse af skadelige NOx SRC-system, der arbejder med urinstof injektion. Begge er overbevist om, ellers vil de ikke være i stand til at opfylde de strenge emissionsgrænser USA, og i endnu højere grad i betragtning af at i senere livscyklus motor lovgivning vil hærde endnu mere. I mellemtiden modstandere advare om høje omkostninger, og går ind for en enklere og lettere katalysator NOx-fælde. Glem ikke stolthed udviklerne af VW, som på daværende tidspunkt var at tage sit præg Mercedes med sin udvikling af SCR-teknologi.

december 2006

Billedet i den tyske bilindustri er stille, med undtagelse af BMW: Bernhard (VW), Hatz (Audi) og Thomas Weber (ledende udvikler af Daimler), på tærsklen til LA Auto Show fat på ideen om en fælles offensiv ren diesel i USA. Nøgleordet er BlueTec. Farvel til bilen "grøn". Alt skal være blå, den nye rene bil farve. Amerikanske kunder har en vis afvisning af diesel. USA er betragtes som en beskidt brændstof og diesel er godt set kun i erhvervskøretøjer.

januar 2007

Bernhard blade VW og med det, ophører sit engagement i beslutningen om NOx opbevaring katalysator. SRC dyrt system, der forsvarede Bernhard og endelig Krebs har ikke udviklet.

februar 2007

Krebs, der var blevet udnævnt til Chief Bernhard motorer, der sendes til motorfabrikken i Salzgitter, og Wolfgang Hatz forlader retning af Audi-Mann. Dette, sammen med Martin Winterkorn (corporate og medlem af bestyrelsen for mærket) og Ulrich Hackenberg (ansvarlig for udvikling) flytning fra Ingolstadt til Wolfsburg. den EA 189 er allerede blevet tilpasset til USA.

skadelige emissioner flygteaugust 2007

Elea 189 Det når det europæiske marked under kølerhjelmen af ​​Volkswagen Tiguan, og navnet VW Euro 5. I taler om den 'reneste dieselmotor i historien'. På omtrent samme tid, VW enhver skygge af tvivl væk: denne motor du kan ikke nemt bestå prøverne af amerikanske emissioner (Kendt som Tier 2 Bin 5) med katalysator-NOx lagring.

Der må være en løsning. Det blev besluttet at installere en sikker diagnostisk software i elektronisk styring af motorer EA 189. En programlinier genkende situationer test, med hvad biler med ESP, at være stationær på rullerne, de kan testess sikkert. Uden denne forudgående oplysninger, ville ESP aktiveres for at opdage, at forhjulene roterer hurtigere, mens de resterende bageste stopper. Andre producenter bruger også et program, eller direkte sætte deres biler manuelt på en "testtilstand". Indtil videre en juridisk praksis. dog VW bruger disse oplysninger til at manipulere motorens kontrol. I testen arbejde med parametre lav emission; på gaden elektroniske styreenhed fokuserer på at få høj effekt og kørekomfort. Men i testen disse kriterier er irrelevante. Hertil kommer, VW ved, at det er næsten umuligt at opdage manipulation via software styreenhed, selv for eksperter. I en moderne bil er der mere end 100 millioner linjer af programkode, snarere end en Boeing 747.

august 2008

VW introducerer EA 189 i USA i forgængeren for Volkswagen Jetta (femte generation), og formår at sætte på markedet, selv i stater med strengere regler emissioner, såsom Californien. Den store forskel er certificering af emissioner mellem USA og Europa: Europa er udført af uafhængige institutter såsom TÜV eller Dekra, mens der i USA gør producenten, men altid under statsligt tilsyn. Hertil kommer, at i USA er der flere forskellige test cykler (FTP og US06, HWFET). I Europa er vi imidlertid kun har den "Ny European Driving Cycle" (NEDC). Ikke desto mindre er ingen mistanke om noget.

januar 2011

VW præsenterer den amerikanske version af den nye Volkswagen Passat, hvilke varianter diesel har nu SCR-katalysator, mere omfattende. VW alt går som planlagt: Passat blev navngivet 'Motor Trend Car of the Year' i 2013 og opnåede en rekord effektivitet mellem biler uden hybrid motor (3,02 l / 100 km).

maj 2014

West Virginia University offentliggjort en undersøgelse for den tysk-amerikanske Institut for Miljø ICTT analysere udledningen af ​​tre køretøjer fra forskellige producenter, som målt både prøvebænk og på vejen: den Jetta, Passat og BMW X5. Mercedes deltog ikke fordi, ifølge instituttet, var der ingen bilmærke tilgængelige udlejningsfirmaer i området. I gennemsnit al diesel NOx udsendes et beløb syv gange højere end tilladt af Euro 6-standarden.

Forventede afvigelser af denne art i vej tests, og biler seriefremstillet og visse skrammer, men ikke på dette niveau. Værdier lattergas Volkswagen Jetta med deNOx multiplicerede grænser mellem 15 og 35 gange. Volkswagen Passat, med SCR-katalysator, det ganges med 20. BMW X5, som kombinerer begge katalysatorer, overholder grænserne i næsten alle testbetingelser. EPA (Agency Environmental Protection USA) og autoritet Californien luftforurening (CARB, Californisk Air Resources Board) VW Amerika krævede en forklaring. Marks reaktion var baseret på software fejl og forkert brug af køretøjet. Det lød ikke alt for overbevisende.

Heinz-Jakob Neusser, ansvarlig for udviklingen af ​​drivaggregatet VW-koncernen siden oktober 2012, der forlader gruppendecember 2014

VW udfører frivillig tilbagekaldelse af 480.000 biler, der eksporteres til USA hidtil, drevet af EA 189. En softwareopdatering skulle løse problemet. I mellemtiden, det regionale institut for den tyske Miljø offentliggjort en undersøgelse om tre modeller diesel Euro 6 NOx-emissioner betydeligt over grænseværdien: VW CC og BMW 320d-både den cuadruplicaron-, og Mazda 6, der femdoblet.

april 2015

Lederen af ​​bestyrelsen i VW, siger Ferdinand Piëch i et interview sit splittelse med Winterkorn: 'Jeg kæmper for at nå lederen af ​​bestyrelsen og bestyrelsen de rigtige mennesker'.

maj 2015

CARB emissionsprøvninger for Volkswagen Jetta og Volkswagen Passat i både test bænk og på vejen. Det bekræfter, at der har været et mindre fald i NOx-udledning på vejen, selv om niveauet er fortsat højt. Til denne forskning, CARB Han gennemførte en række særlige test, gentage den anden fase af FTP testcyklus. Denne særlige cyklus er ikke anerkendt af softwaren VW, hvorfor nu SCR-katalysator sprøjter mindre urinstof, hvorved NOx-emissioner er endnu større.

juli 2015

CARB gør offentlige resultaterne af VW og EPA. Til dette de fulgte en lang række tekniske møder med VW ledere. CARB specialister mener, at forklaringer af VW teknikere er ikke nok til at forklare adfærd udstødningsgasserne. Under disse omstændigheder vil ikke give nogen godkendelse til 2016. VW-modeller indser for første gang, hvad din situation.

Matthias Müller, administrerende direktør for Volkswagen-koncernen igen erstatte WinterkornSeptember 3, 2015

Efter lange diskussioner, Volkswagen indrømmer til CARB og EPA har begået svig To aspekter af forskellig motor. Denne tekniske fremgangsmåde er ikke reguleret af lovgivning emissioner i USA.

September 18, 2015

Fredag ​​i den første uge af Frankfurt International Motor Show den bombe eksploderer: den CARB og EPA De gør offentlig bedrageri, som allerede omfatter 42 modeller af forskellige år gruppe i USA. Værdien af ​​VW-aktier faldt med omkring 20 milliarder euro.

September 22, 2015

VW fond tilfalder 6.500 millioner euro for at løse problemet. Martin Winterkorn undskylder offentligt i en videobesked. Han trådte tilbage den næste dag.

September 25, 2015

Bestyrelsen for VW besluttede at gøre uden en ansvarlig udvikling af Audi (Ulrich Hackenberg), Porsche (Wolfgang Hatz) og VW (Jakob Neußer). som efterfølger af Winterkorn den tidligere administrerende direktør for Porsche, Matthias Müller, den indledende favorit Piëch er udpeget til at erstatte en Winterkorn.