Vi fremstiller en bil: dette er gjort, trin for trin

Vi fremstiller en bil: dette er gjort, trin for trin

1. Leverandørerne leverer aluminium eller stål dele fra råjern eller delvist bearbejdet fabrik motor. Storage være kort, fordi ingen merværdi og har sin pris straks passere produktionslinjer. Koordination med leverandører, og i løbet af resten af ​​processen, hvilket sparer unødvendige udgifter.

2. Start arbejde giver stykkerne (Crankcase, topstykke, knastaksel, krumtapaksel eller plejlstænger) de geometriske egenskaber i automatiserede installationer, enten med specialiserede maskiner i en opgave og højere produktion, overførsel, eller fleksible ... En enkelt medarbejder, højt kvalificerede, arbejde på hver produktionslinje. Alle producenter arbejde sig prismatiske komponentdele af motoren.

3. Delene, efter den indledende slibeproces, som når 90 procent lavere vægt vil blive fjernet fra dem, begynde at dukke op for de endelige geometriske egenskaber. De er efterbehandling og Superfinishing kontaktflader, der er bruneret, ensrettede ... Takket være fleksibiliteten i de nye maskiner kan for eksempel på fabrikken af ​​Renault motorer med samme arbejde Valladolid på støbegods, som K9 krumtaphus; eller aluminium under anvendelse af benzinmotorer. Ved afslutningen af ​​denne proces, kontrolleres det, én efter én, hvert stykke, både manuelt kollaborativ som robotter.

Vi fremstiller en bil4.- Motor dele fremstillet sendes til den fabrik, hvor de vil blive samlet, og som konvergerer med ankommer fra eksterne leverandører, som stempler, fodringsanlæg, turboladere, oliepumper osv

5. Det starter den motor forsamlingsfriheden, stykke for stykke. For Factory Engine Renault Valladolid, vedrørte to parallelle linjer med K9, kommercielt kendt som dCi og kort tid vil begynde at blive fremstillet i sin ottende generation; andre håndtag monteret indifferent den H4Bt og H5Ft henholdsvis tre eller fire cylinder benzin.

6. Under produktionsprocessen, motorer styres på forskellige tidspunkter, for at sikre overholdelse. Taktile robotter, for eksempel, er i stand til at skelne hinanden versioner, der deler produktionslinje. Men de vil blive erstattet af andre med kameraer, vision kontrol. Disse kontrollere, at samleprocesser er egnede og tage snapshots af DataMatrix (Ligesom en QR-kode) indeholdt i hvert stykke. Det ville således være muligt præcist at vide, hvilken del er integreret i motorfabrik output. Oplysningerne er lagret i en hukommelse (chip), der ledsager hver motor.

online vurdering af din brugte bil7.- Hver motor er markeret at kontrollere i stående (slang fabrik, kulde), som er i stand til at bruge. kontrollerer også, at ikke siver vand, olie osv tilfældigt, nogle af dem er sendt til testbeds (Renault har seks Valladolid), som er installeret på chassiset og testet i flere timer for at sikre, at opnåelse af forventede effekt. Når dette er gjort, bliver de fjernet og analyseret stykke for stykke, der vil aldrig igen monteret. Andre testet, og trak i slutningen af ​​produktionslinjen: Disse banker ende kæde, den sidste kvalitetssikring, indtaste alle nye serie motorer eller gå til langt væk destinationer.

8.- motorer sendes til fabrikker Krop-montering. Samtidig er nogle af delene er bearbejdet og ikke anvendes til samling af motorer, sendes til andre fabrikker motor forsamlingsfriheden. Der, motorer og gearkasser (i tilfælde af Renault Valladolid, kommer fra fabrikker Mekanik Cacia (Portugal) og Sevilla samles til at danne køretøjet.

9. Parallelt med produktionen af ​​motorer starter fremstilling af dele, der danner kroppen. I presser cupping afdeling, en ren støj, der kommer ud kappe Captur, hvem ville have troet, Kilometergodtgørelsen spoler stål. Robotter skåret dele og er stablet afventer skimmel.

10.- ankomme metalplader dele til pressen, en maskine, hvor stålet støbes som let med en gaffel det er skitseret med mask. Her de større stykker, der vil slutte sig mindre og danner skelettet af bilen vil blive foretaget.

11. Begynd deltage i denne tredimensionelle puslespil, Først med opførelsen af ​​den grundlæggende struktur: kassen. Hun vil blive tilføjet bevægelige dele, hætte, døre, bagklap og, selvfølgelig, finnerne. Captur er i plastik, så der tidligere er blevet termoformet, ligesom kofangere, beskyttelse ... er det svejserobotter ansvarlige for denne samling af stål på en dans, hvor der ikke er nogen bevægelse uden grund. At mens arket metaldele med den lethed, hvormed et ark papir håndteres flytte.

12. Efter union legeme, geometers involveret at sikre, at alt er, hvor det skal, at clearance af kassen svarer til de bestemmelser: i overensstemmelse hermed.

13. Kroppen affedtes, vaskes og anvender en rustbeskyttelse omvendt at synke kroppen i et bad elektrolyse: en barriere zink vil beskytte stålet mod korrosion. mastiksen, en elastomer sikre samlingen mellem metalplader dele og forhindre, herunder vand anvendt stamme. Også lyddæmpende.

Så en bil er fremstillet14. Kroppen passerer gennem Cuba og kataforese Det er malet. Det er også lakeres og efter disse anvendelser voks, der, som i tidligere trin, et trin kræver ovnen skal stabiliseres kommer.

15.- døre, skilles ad: har en parallel proces og uafhængig til motorer, trim, glas .... De havde ikke mødes med resten af ​​kroppen til den endelige samling.

16.- krop kommer ind i produktionslinien. Du vil modtage elementer inde. Blandt førstnævnte, instrumentbrættet. Bælter, tætningsliste, ledninger, elektriske komponenter, trim, etc. følge. Maksimum, trin for hver position er et minut; Nathold, med færre operatører to. I dagtimerne er der 225 ansatte i kæden.

17. Dette, stadig, bil projekt bevæger sig på linjen på to måder: enten slæde, der kan hæves eller sænkes efter behov; eller hang fra en balancela. Samleprocessen er at fortsætte definere transportmidlet. Herfra er når arbejdere sværmer omkring ham.

18.- mindre stykker nå samlebåndet i kasser fra området kitting eller enciclado: Disse kasser, trasladas meste af tractorcillos eller slæder, der bevæger sig ofte autonomt gennem gaderne, tage de nødvendige og kun det materiale, følgende kontorer, hvorigennem du passerer bilen. Kitting på disse områder, operatører reagere på tegn på lys til at placere hvert stykke i kassen. Bil komponere nogle 1.800 stykker.

Så en bil er fremstillet19.- systemer en dårlig påmindelse enhed gør det umuligt at montere: Nå alle de stramninger sikkerhed, f.eks. For dem, skruet giver moment, tolerance og arbejder i vinklen skal ikke i en anden. men også chekman, hver sektion -Der ti de har at gøre med tilsyn og selv i det nødvendige omfang til transport som, hvad der kunne være behov for. den primære mål er, at fejlen, hvis nogen, er rettet i den samme position, senest. "Du skal ikke acceptere fejl, ikke forårsager defekter ikke tolerere fejl" er mantraet for at recitere mere end én lejlighed, da vores guider til direktør for fabrikken. Og at selv bannere hængende fra produktionslinien under titlen, "kundetilfredshed planen." Dette repræsenterer en god cirkel lige fra kommunikation og udforskning af kunden model, som skulle kulminere med sine købere, fremstilling, gennem holdbarhed, pålidelighed, lydhørhed, og kundeservice kvalitet, egnethed til afkastforventninger starte. Alt altid med 3R præsentere: stringens, ansvarlighed og lydhørhed.

20.- Med den allerede avancerede kabinen sker sammenføjning bunden, gulvet er blevet samlet i en anden produktionslinje og omfatter motor, gearkasse, aksler, alle ophængningselementer, bremsning, styretøj ... møde, efterfulgt af en første fase af forbindelsen mellem de to store stykker forekommer: den acostaje udført af en stor robot, der definerer de skruer og skrue de to dele. 87 er uforudsete hændelser.

21.- sæder, så mange elementer, der er fremstillet af leverandører over et par kilometer fra fabrikken -Mange af Renault Valladolid er i Mojados-, er placeret inde i bilen, mens spejlene, krystaller ... kommer til deres tiltænkte placering. Ikke kun den rækkefølge, men der er ikke en skrue på jorden fortsætter med at trække opmærksomhed.

22.- Batterier og hjul vises i denne afsluttende fase: Captur nærmer sig ende zone, hvor væsker også fyldes, reglan forlygter sikrer, at parallelitet hjul. Bilen tager sine første skridt på hjul, der fører til en elektrisk test, efterfulgt af en anden i vandet og en gennemgang af mulige defekter i en lys tunnel.

23. På dette punkt, 2 procent af Captur vil passere gennem området retouchere: 98 procent vil blive brugt tusindvis af kontroller i løbet af dagen, der er lavet for at sikre kvalitet og klar til at blive kørt.

24.- Alle enheder rulle få meter, nogle endda gøre det med større intensitet på et kredsløb tilstødende til planten; men ene og den anden vil ende parkeret venter på transport, der vil tage dem til den forhandler, der beordrede dem, i nogle tilfælde, blot otte dage før: toget og lastbilen vil blive flyttet der, hvor kunderne venter. Målet er, at ikke fremstillet mere end, hvad der tidligere er solgt.