I Spanien mere end 40.000 biler om året bliver stjålet: hvordan og hvornår

I Spanien mere end 40.000 biler om året bliver stjålet: hvordan og hvornår

Uanset om at begå forbrydelser, der skal anvendes ulovlig handel eller for at puslespillet ud, faktum er, at biltyverier har nået en sådan grad af "specialisering", som kriminelle er lavet en på bare 30 sekunder uden at forårsage nogen skade.

sidste år De blev stjålet i Spanien 43.335 og kun genvundet 11.787 (27%), Ifølge statistikker fra Indenrigsministeriet. Nogle af disse tyverier skal undersøges af den organiseret kriminalitet Group Auto Show Centrale Operative enhed (UCO) i den borgerlige Guard, hvis kaptajn Feje forklarer, hvordan "modus operandi" bånd med speciale i smugling af køretøjer, normalt fire nationaliteter: Bulgarsk, polsk, spansk og marokkansk.

Madrid, med omkring 13.000 røverier, Barcelona, ​​Valencia, Alicante og Malaga er de områder, hvor de fleste tyverier opstår. Og det lader til, at Seat Leon er den model, der stjæler. Men tyvene ikke utilbøjelig til enhver bil, fra Land Rover, meget "værdsat" i det sydlige Spanien ved narkohandlere til narkotika alijar, til biler nåede 160.000 euro eller andre lignende Dacia Duster, stærkt efterspurgte i Marokko. I de sidste tre år har de stjålet 300 Dacia Duster og UCO 121 registreret og placeret i Marokko.

Bil tyveri i mindre end 30 sekunder

Som kaptajnen forklarer teamleder Automobile organiseret kriminalitet, Bulgarerne er specialister i denne type tyveri, fordi det er deres land, med en meget krævende lovgivning for indførelse af biler, elektronik køretøjer forlader markedet for at se deres sårbarheder er undersøgt.

I Bulgarien, lovligt, de udvikler software til såkaldt OBD (Om bord diagnostik), en slags USB position, som du har adgang til alle køretøjets elektronik. salg, for omkring 9.000 euro, Det er lovligt, fordi værkstederne gøre brug af det, men tyvene købe til "andre formål".

Polakker, i mellemtiden, stjæle biler despiezarlos nat i skibe og ødemarker. På bare to timer tilbage rent chassis, læsset på lastbiler og reservedele Vejtransport dem til polynya, hvor de sælges til skrotpladser, i henhold til den borgerlige Guard.

Landene i Østeuropa er de traditionelle modtagere af stjålne biler i Spanien, som organiserede bander har kontakter med modtagere af deres lande. Men også Afrika, og især Marokko og Mauretanien, er andre destinationer for denne vare.

Nye ruter for stjålne biler

Den UCO har bekræftet andre nye ruter som for eksempel, rejsen af ​​biler stjålet i Madrid, Barcelona og Marbella. Derfra tog de dem til Porto (Portugal), blev lastet i containere for at gå med båd til Algeciras og fra denne Cadiz by til Bangkok.

De har opdaget en rute, der er hvad der bevæger biler container fra Canada til De Kanariske Øer og fra øerne, Senegal. Og for at undgå kontrol ved spanske havne, kriminelle ofte vælger gøre kilometer gennem Europa for at tage bilerne til Afrika fra Amsterdam, Rotterdam (Holland) og Antwerpen (Belgien).

Andre drage fordel af Operation Paso del Estrecho at indføre i stjålne biler Afrika. I år Civil Guard og europæiske politi, der samarbejder i denne opgave opdaget 43 på bare to uger.

Den "modus operandi" for at stjæle biler

For ulovlig handel tyvene kontrolrutiner ønskede bil og når de er afgjort det øjeblik, det næste skridt er at åbne den med forskellige metoder: fra opfanger inhibitorer for at forhindre sin ejer lukning.

Efter åbning bilen og med den rigtige enhed, da OBD er forskellig i hver model, find USB-porten, eliminere startspærre og rive. Denne operation varer 30 sekunder. Efter tyve oprette en ny nøgle med den såkaldte "mirakel-kit", der leveres til at kopiere softwaren.

Så rører give bilen en ny identitet ved at ændre indskrivning. Placer en plade smedet nummerplader, der svarer til, at en bil af samme model. også manipulere rammenummeret de får bare ved at bede Trafikdata folde bil med den undskyldning at kontrollere, om du har masser af bøder. Et "hul" i administrationen, der tillader data tyvene at få bilens ejer klonet fra.

Også de forfalske andre dokumenter, som ITV-kort eller kørekort. I dette tilfælde, blanke kort stjålet i trafikken kontorer, fordi de er sværere at forfalske vand pletter fremstilling. Disse kort er nummererede, men er ikke knyttet til en bestemt bil, forhindrer falske kontrollere, om en anden "hul", der bør revideres.

Med denne nye identitet, bilen skal forlade Spanien for ikke to modeller med samme registreringsnummer cirkulerende. Uden for vores land, under et falsk købsaftale studentereksamen i landet og solgt til en tredjepart.

Lige nu er det meget vanskeligt at følge sporet, i henhold til den borgerlige Guard. Men hvis en stjålet bil er placeret dommeren vil afgøre, om køberen har erhvervet i god tro eller returneres til sin første ejer holder det.