Ti sange at danse sig væk fra en kirkegård

Ti sange at danse sig væk fra en kirkegård

1. Jeg vil danse på din grav (1985) .- titel sang af den fjerde album Sinister galiciske gruppe og aldrig glip af en Halloween fest denne side af Atlanten. Julián Hernández fremmer musikalsk overstiger kriminalitet og som en sangskriver, 'jeg skar halsen med en skarp / skive af Rolling Stones eller Shadows / du slugte indsamling kassetter / Shan-Gri the-Las eller The Ronettes'. Bandet inkorporerer Javier Soto endelig med tastaturer, skaber et riff til at huske under jorden. Choirs kor, 'Chuchué Ua, Ua Chuchua' ikke påberåbe djævelen.

2. Min kæreste er en Zombie (1989) .- Alaska og Dinarama lukke sin karriere med denne sang komponeret af planter, parallel bassist gruppe Nacho Canut. Bandet, som havde holdt i begyndelsen af ​​sin karriere en bestemt kultur Mørk, forudser den sakkarin film 'Ghost' Patrick Swayze, og taler om forholdet mellem en levende død, der kommer fra en anden verden at være sammen med din partner. Så kom Mario Vaquerizo og tv-serier med rådne vandrere.

3. La Llorona (1994) .- En af de største rock-grupper i Mexico, Caifanes, tør med legenden og skabe en egen version af det tabte sjæl, der bedrøver Latinamerika. Før, Chavela Vargas, Joan Baez eller Raphael, spillede klagesang. Det er bare en prøve. Ved partier af Det Døde, mexicanske kultur har ingen konkurrence.

4. Det er ikke alvorligt med denne kirkegård (1987) .- fjerde single fra albummet 'Mellem Himmel og jord' Mecano. Ana Torroja, sanger, spiller med en musikalsk baggrund og reciterede sørgemarch for enden af ​​den latinske sætning 'Finis mundi gloriae homini' (Slutningen af ​​verdens herlighed af manden). Intriger og mystik går tabt, når videoklippet sat i en losseplads bil er set. Firserne i Spanien havde disse ting.

5. Living Dead (1967) .- Sammensat af den colombianske Guillermo Gonzalez Arenas, fortæller en sand historie om en mand, der blev efterladt som død i departementet Antioquia og 'var svir'. Den store cubanske kunstner Rolando Laserie, den Guapachoso, var en af ​​hans mest fremragende kunstnere. Sangen blev genvundet ved Peret og vedtaget af alle de catalanske rumba. Nu Serrat og Sabina tog hendes 'siv' på hans tour af fugle og Titanic. Cool, cool, cool.

6. Jeg elsker dig så meget (1995) .- Den nekrofili er i denne sang af den chilenske Javiera og den umulige musikalske slot. Deres succesfulde album 'Court verserende', som også indeholder 'fugtighed', 'Tomb blomsterløse' og 'Autopsy', kunne du ikke forvente noget andet. Desuden i denne linje, links til andre popsange i Andes land som 'gas lugt' af de tre eller 'Olas Kæmpens Denver.

7. Dame veneno (1976) .- Først og rungende succes Chunguitos, vallecanos en trio bestående af brødre, som er født i Extremadura (Spanien), der blandes sigøjner rumba og melodisk sang til større ære af postindustrielle forstæder. Sangen, produceret af den dynamiske duo, solgt 50.000 eksemplarer og åbnede den æra af Seat 124, omstrejfende hunde og 'Nonaino'.

8. Rascayú (1943) .- Ingen indvilliger i at finde oprindelsen til denne sang graver, der blev forbudt midlertidigt i Spanien ved den fransk - '? Når du dør, hvad vil du gøre' - og det populariseret mallorcanske Bonet San Pedro. Paco Clavel, Jorge Ulovligt, Fangoria eller ethvert orkester spiller efter reglerne har vibrerede denne ode til oprørerne skeletter.

9. Requiem (1998) .- En verden af ​​heavy metal i spansk har altid svævede tæt på den mørke side. The Wizard of Oz Madrid medtaget dette emne på hans album 'La Leyenda de la Mancha', en konceptuel arbejde baseret på Cervantes' Don Quixote. Guitarsoloer, Manes til vinden og næsten falset stemme for større ære af Hidalgo med T AC / DC.

10. I dag har jeg frygter ikke døden (2006) .- Den argentinske havn med den tidligere Talking Heads David Byrne give os en stopper for denne vilkårlige optimistiske gennemgang af nogle af begravelsen af ​​popsange på spansk. Mange er blevet udeladt, og hver kan gøre din liste (Glem ikke at Camilo Sesto). Fravær bort fra at søge i denne krønike meddelelser fra hinsides graven eller cabals; det er simpelthen om at sætte en musikalsk smil til festen af ​​den afdøde.

Af Juan Carlos Gomi