Test: Mazda SKYACTIV-G-2 1,5 / 90, ren silke

Test: Mazda SKYACTIV-G-2 1,5 / 90, ren silkeTest: Mazda SKYACTIV-G-2 1,5 / 90, ren silkeTest: Mazda SKYACTIV-G-2 1,5 / 90, ren silkeTest: Mazda SKYACTIV-G-2 1,5 / 90, ren silke

Det begynte med den såkalte gram strategi og endte SKYACTIV Eller sagt på en annen måte, lettet sine biler til kjernen og effektivitet ble en besettelse, for å komme dit i dag har kommet opp med en rekke der Mazda 2 er en annen trofast representant for denne filosofi. Men også i andre aspekter synes det å ønske å holde det gående merket gratis, fordi hvis en gang var mindre modeller, nå er 4,06 meter lang er uvanlig "stor". Suma beste reelle kvaliteter samt en stor begavelse utstyrt med sikkerhetsfunksjoner for å åpne dørene brede i en av kategoriene mest etterspurt i markedet, og der, med unntak av urban bil-og utgjør ikke noe alternativ diesel i gamas-, har mer vekt på bensinmotor, rett hvor støy kan gjøre det japanske huset.

Mazda 2direkte injeksjon og høy kompresjon "stor" forskyvning for å være en propell bare 90 hk, det mellomliggende nivået av de tre tilbud varierer -under i bensin, 75 hk; ovenfor, 105- selv om det er en motor som skjuler mye mer potensial enn teoretisk lar deg vise Mazda i sin nytteverdi, der 130 hk annonsert av MX5 er elektronisk begrenset avhengig av versjon. Men vi allerede gjør et første stopp for å bli varslet hvis du ikke allerede har sett: hvis du tar en titt på våre tall Technical Center, vil du se at den faktiske ytelsen er langt fra hva erklært. Ikke mindre enn tjue hester nesten gave som forklarer hvorfor det er ingen nett motoren på 90 hk holde direkte sammenligning, så hvis alle enheter nå sluttkunden så lite fornuftig har den kraftigste versjonen av serien.

Rask og saver

Det er den raskeste akselerasjonen kan ha liten verdi fordi den faktiske hastigheten ikke kan måles bare ved denne øvelsen; men det er nå beste forbrukstall at det store flertallet av rivaler Jeg tror det taler for seg selv effektivitet modell. Jazz og Yaris Hybrid bare forbedre deres tall mellom bensin og med unntak av en relativt langsommere Clio 0,9 TCE / 90, kan ingen annen ned til 6 liter i våre reiser. Aktig atmosfære som er, er direkte proporsjonal med hastigheten som du later til å få fart ditt engasjement, hvor ny turbo innføre mer sterkere reaksjon logikk mellomtone, snarere enn 1,5 Skyactive-G klart ville levere til med å redusere en eller to tannhjul til å være så raske reflekser. Fordi deretter løslatt, har overraskelser som vei eller motorvei kryssere og selv flytte en utvikling utvikler seg ikke lenger endres, men stor selv etter disse kontoene 5000 rpm der motoren leverer sin makt og maksimalt dreiemoment.

Mazda 2Trykk endring, pedaler, adresse, kontroll eller generell kvalitet og finish innvendig. I motsetning til forrige generasjon, maksimal letthet -Også er udiskutabel leder- Det betyr ikke å være noe isolert asfalt eller mangel på raffinement, se hvor denne generasjonen av Mazda 2 viser ikke bare tilsynelatende kvaliteten har bedret seg, men ekte, som gjennomborer utseendet av materialer. Det vil ikke være modell med den mest effektive chassis kategorien -208, Fiesta eller Polo, blant andre, gi meg beste vibraciones- men ingen av dem er Mazda 2 inviterer deg til å utforske grenser som, ser, gjøre noe, men bringe frem i lyset en edel og helt naturlige reaksjoner chassis, hvor sikkerhet og kjøreegenskaper synes å ha vært en prioritet i en finjustering som dominerer komfort. Og snakker om sikkerhet, hensikt Mazda også til og kan bryte gjennom å innlemme elementer fortsatt ikke veldig vanlig selv i kategori, for eksempel bremseassistent byen -between 4 og 30 km / Fare eller endre kjørefelt, sammen enheter et godt nivå på utstyr, men også berike dyrt produkt, men skiller seg ikke ut så omslutter Snakker i form av livability og avgifts hjul, gjør det så det skjuler. Og endelig Mazda 2 har funnet sin plass i den nye epoken Mazda. □

Kort tid

Akselerasjon. Raskere enn de aller fleste rivaler, inkludert turbo motor. Selvfølgelig, Skyactive-G spiller med fordel har 20 hk mer enn lovet.

Endre. Spaken er en godbit ved berøring, presisjon og glatthet, men clutchen tretthet i øynene fordi det kan enkelt: spoils revet faser, særlig i pris.

Frenada. En meter over gjennomsnittet, sannsynligvis fordi hjulet er ikke et vidunderbarn grep. bremsing "nødsituasjon" ikke forårsaker fremmedlegeme.

forbruk. Strålende i byen, ja, Stop&start er den beste i sin klasse eller ut av det. Bortsett fra Jazz og Yaris hybrid, kan ingen annen nytte av bensin bruke mindre.

Forbikjøring. Utmerket pustende motor koblet til langvarige utvekslings utviklingen. Speed ​​holder seg veldig bra, men sliter med å vinne i lange marsjer: løsningen i hånd bruker endringen.

livability. SKYACTIV er en utvikling med 360 grader av amplitude hvor vekten er en av de viktigste fokus, og utfordringen har vært oppnådd: den letteste i sin klasse. I rommet, god dimensjons ben, utilstrekkelig bredde i baksetene.

Klang. Du føler ikke skurr og mangel på isolasjon fra andre Mazda også lette. Klimaet i seg selv har virket noe støyende.

Effekt og dreiemoment. Mazda bruker det i ulike effektnivåer, og denne 90 hk synes å hoppe over alle elektroniske begrensninger. Hans to kurver gråte som ikke overstiger 5000 rpm.

Bagasjerommet. På samme linje i habitability, er lastekapasiteten ikke hans sterke side. Skytteren å åpne den meg litt ubehagelig.