Nissan lancerer sin kunde Promise

Nissan lancerer sin kunde Promise

Mere gennemsigtighed og bedre priser er det grundlag, som den nye forpligtelse er baseret Nissan "et løfte om Kunde". Det nye initiativ lanceres i hele Europa og omfatter renovering af 2.500 forhandlere Brand, 450 ved udgangen af ​​marts 2016 og resten med en frist på 2018. I den forbindelse har Nissan i Spanien allerede indarbejdet det nye billede og filosofi salg i 22 centre.

Ideen om at omdanne de forretninger baseret på den forudsætning, at i dag kunde medium alene besøg licenstager en gang, før de køber bilen, sammenlignet med fem besøg et årti siden. Det afslører vigtigheden nu så erhverver udstillingslokalet for producenterne.

den fem punkter Kunden Promise Nissan De omfatter:

1 Kundeservice 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen gennem et gratisnummer kontakt: 900.118.119.

2-Nissan Bistand til livet. Uanset alder af køretøjet, Nissan vil tilbyde et års gratis vejhjælp, 24 timer hver dag i året, når du har foretaget periodisk vedligeholdelse af det, og når garantiperioden.

3-Udligningsladning tjeneste. For at sikre den bedste værdi for pengene, budgetter foretaget af en hvilken som helst værksted og inkluderer eksklusiv brug af Nissan dele i en radius på maksimalt 10 km fra enhver forhandler eller butik mærke udligne.

4-Gratis Køretøj Check. Før ethvert indgreb fri bil helbredsundersøgelse vil finde sted.

5-Free høflighed bil. For enhver tjeneste, har du en helt gratis høflighed bil.