¿Sorte bokse i biler fra 2020?

¿Sorte bokse i biler fra 2020?

Faktisk de fleste af nutidens biler har en sort boks serie. Det kaldes Begivenhed Data Recorder (EDR) og det er på størrelse med en pakke snus. Den er forbundet til ECU af airbaggen og skjult under gulvtæppet driveren. Ti nanosekunder registrerer bilens hastighed, acceleration, hårde opbremsninger, rattets bevægelse og placering af sikkerhedsseler.

Langt fra at være rettet mod at forbedre trafiksikkerheden, bilproducenter begyndte at installere dem for at dække sig mod eventuelle kravDem, som de kan påvise, at airbaggen sprang da jeg var nødt til at springe, eller at ulykken skyldtes en menneskelig fejl, blandt andre ting. I en kollision, EDR husker de sidste fem sekunder af vejen.

Rusland har taget de første skridt til at bruge disse enheder i retning af trafiksikkerheden. Den russiske regering overvejer at gøre det obligatorisk at installere en 'Én stat navigation medier kommunikation oplysninger modtaget af fartskrivere eller andet teknisk udstyr med måling funktioner' (EGSNI ved sin russiske akronym) i alle biler fremstillet efter 2020. 'EGSNI kan anvendes bl.a. med det formål at opdage overtrædelser af færdselsloven og administrativ straf af lovovertrædere, forklarer avisen Izvestia.

i Spanien og har for nylig været tilfælde, hvor Black Box har tjent til at rekonstruere de omstændigheder, hvorunder havariet indtraf. Tidligere på året en kvinde døde i et sammenstød mellem taxa han red og en tung lastbil. I første omgang beskyldte cabbie et drab, men bilen EDR tjente ham til at blive fritaget for ansvar: taxa stod pludselig midt på vejen til brændstof udmattelse uden varsel. I de minutter, før den havde smeltet den indbyggede computer ikke fungerede og ingen instrumentbrættet pilot. Således kunne chaufføren ikke undgå kollisionen. Alle disse oplysninger afslørede den sorte boks.

I mellemtiden, Ertzaintza sagde et par uger siden en ulykke Decifrere telemetri af køretøjet involveret. I første omgang mente man, at årsagen til ulykken var hurtigere, men det EDR afslørede, at det ikke var 'på rejse på 75 kilometer i timen, reduceret til 63 og styrtede ned til 12, det er ikke, hvad det syntes' forklarer Manuel Santos, leder af afdelingen ulykke Rekonstruktion af det regionale politi. 'Det er ligesom et puslespil med instruktioner til at komponere' siger han.

dog Læsning af sorte bokse har visse forhindringer. Oversæt alfanumeriske oplysninger udstedt af EDR er ikke en let opgave, og i Spanien er der meget få eksperter i stand til.

men den største hindring er lovlig. Beskyttelse love europæiske data ikke overveje den hjælp du kan antage dekryptere data fra et EDR. 'Siden 2010 regeringen for Amerikas Forenede Stater kræver bilproducenterne til at give de oplysninger, der er registreret efter en ulykke til myndighedernes, forklarer Manuel Santos. 'I EU stadig de tænker, "tilføjer han. Modtag eller ikke tilladelse varierer afhængigt af landet og den begivenhed, som det er påkrævet.

Du kan også være interesseret

Biler med sort boks tættere

Chauffører til fordel for den sorte boks for at forbedre sikkerheden

Vil du have en ny bil? Før værdsætter din bil gratis