Ny lov brugt bil reservedele: alt, hvad du behøver at vide

Ny lov brugt bil reservedele: alt, hvad du behøver at vide

Den 22. januar trådte i kraft nye kongelige anordning, der påvirker forordningen om køretøjer ved udgangen af ​​dets brugstid. De nye funktioner er fokuseret på at angive omfanget af standarden, beskriver i detaljer udføres af autoriserede køretøjer ved udgangen af ​​dets brugstid centre proces, træffe foranstaltninger til at forhindre det i at ske dobbelt finansiering ledelse af køretøjer og deres komponenter og færdiggøre nogle bestemmelser om forpligtelser for producenter og andre økonomiske aktører.

Når en udskiftning er ulovlig

De reservedele skal komme, nødvendigvis, af en CAT: dem, der ikke har denne kilde være ulovligt. CAT er den eneste bemyndiget til at genbruge og sælge dele og komponenter i køretøjer, der tidligere forårsaget afmelding i den generelle Registry af DGT køretøjer og dekontamineres.

Dette betyder, at disse platforme, der reklamerer ulovlige dele, enten ved at ignorere deres oprindelse eller være de personer eller virksomheder, andre end CAT, De har juridisk ansvar. Workshops har også ridning i køretøjer, der anvendes dele kende deres oprindelse er ikke en CAT og den særlige, bevidst, installeret i din bil et genbruges dele af ulovlig oprindelse.

Derudover De kan forårsage alvorlig skade som følge af montering af den ulovlige del i et køretøj: For eksempel, hvis bilen er omfattet af en ulykke, forsikring kan det ikke tage over.

Biler med alle dele

Når en person ønsker at slippe af med din bil og ikke skal betale for levering til CAT, selvom køretøjet uden markedsværdi eller denne er negativ. Nødvendigvis bilen måske ikke har været genstand for nogen forudgående demontering af dele eller komponenter. For så må det være, CAT underrette den kompetente ministerium i den relevante samfund denne mangel.

Hvad med brugte dæk?

Kongelig anordning angiver tydeligt, hvad der sker med dækkene. Producenten allerede har sit eget management system baseret på den model udskiftning: når vi går til en workshop for at ændre en af ​​vores bildæk er regummierede eller genanvendes.

Med de nye regler, CAT har to muligheder: enten inddrevet i separationsprocessen af ​​komponenter til salg eller levering ledere dæk. I det første tilfælde, hvis salget er til en enkeltperson, skal det gives en anden dækket udskiftes på salgstidspunktet. Hvis marketing er en workshop, det behøver ikke at returnere alle brugte dæk, men du skal indsende et certifikat til CAT, hvor gør det klart sin forpligtelse til at levere til en leder, når du modtager dem.

Med dette nye system, kan ministeriet være opmærksom på de bevægelser, der genereres brugte dæk og hvad lederen dæk med dem.

Hvorfor nye regler?

Den nye kongelige dekret Det løser de problemer, der var opstået siden vedtagelsen af ​​den tidligere lovgivning i 2002. Med det, forfølger tilpasning til et EU-direktiv, som søger maksimal genbrug af et køretøj ved afslutningen af ​​dens levetid, genbruge så mange dele som muligt sikrer bedre og overlegen genanvendelse af materialer.

Hertil kommer, at nye kongelige dekret Det har til formål at udvide ansvaret for køretøjets fabrikant som tvinger sammen med importører, organisere og finansiere indsamling og forvaltning af biler, der achatarren og behandling af affald, de genererer.

til Aedra (Spanske sammenslutning af Automobile og genbrug Shipbreakers) "Godkendelsen af ​​denne kongelige anordning er resultatet af en lang forhandlingsproces med administrationen og med de berørte sektorer. Vores vurdering er meget positiv, da det er en juridisk ramme, der løser de problemer, der opstår i forbindelse med anvendelsen af ​​ovennævnte kongelig anordning. Kort sagt, denne nye R.D er gode nyheder for alle, " informerer os Rafael Pardo, generaldirektør for Aedra.

Du kan også være interesseret

Den store virksomhed af bildele

online skrotpladser: således allerede sælge brugte dele

Erhvervskøretøjer bliver nødt til tvungen passage gennem ophugning