DGT: “Ulykker kan undgås”

DGT: EU giver trafiksikkerhed som et fælles ansvar, det vil sige, en forpligtelse, der skal erhverve hele samfundet.

Derfor har DGT tilkendegivet, at dens vigtigste handlingsplaner på kort sigt har fokuseret på at etablere afskrækkende for bilister med dårlige kørevaner. Navarro bemærkede, at indtil videre har sine vigtigste indsatsområder været kampagner breathalyser, indstilles som obligatorisk brug af sikkerhedsseler, straffe den hastighed og forsøge at re-uddanne gruppen af ​​recidivister.

På mellemlang sigt, DGT til hensigt at have en handlingsplan på lokalt plan, inddragelse af civilsamfundet, som "ulykker er ikke en pris at betale for at bruge biler, men de kan forebygges."

Direktøren for DGT har gjort disse erklæringer i UAN Safety Day afholdt denne onsdag af forsikringsselskabet Liberty Seguros.

På denne dag har der været forskellige undersøgelser, forskning og forbedringer på trafiksikkerhed, tælle med en lang række specialister.

Francisco Toledo, vicedirektør for Research Institute på Trafik og trafiksikkerhed ved universitetet i Valencia (Intras), sagde, at "De eneste vaccine trafikulykker er at have god trafiksikkerhed uddannelse". Dette svarer til at formidle til børn værdierne respekt for færdselsreglerne. Toledo understregede, at de nye kurser af genopdragelse (når kortet trækkes tilbage af point) vil forsøge at påvirke de følelser af enkeltpersoner, at indse, at misbrug af mobilitet kan påvirke hele familien.En af de modeller, i henhold til Javier Páez, direktør for Unit i ulykker Vehicular Universitetsinstitut for Automobile Research (INSIA), den svenske sag "Vision Zero" er den mest repræsentative for at minimere tabsprocenter . Dette program fokuserer på den idé, at "hvis der er at acceptere, at der kan ske uheld, i det mindste kan de ikke være dødelig og bør producere alvorlige skader, da tabet af menneskeliv er uacceptabelt." For dette, er du nødt til at arbejde hårdt på trafiksikkerheden uddannelse og udformningen af ​​sikkerhedsforanstaltninger i biler og infrastruktur.At designe et sikkert miljø, har denne dag ønsket at præsentere som et stort fremskridt i beskyttelsessystemer fodgængere. I Europa 15% af trafikdræbte er fodgængere. Af denne grund, skal køretøjer have effektive sikkerhedssystemer, såsom aktiv motorhjelm, absorberende kofangere eller fodgænger detektorer.Med den forestående ikrafttrædelse af strafpoint, den 1. juli, vicegeneraldirektør for Standarder og ressourcer i DGT, Maximiliano Torres, også det forklarede den uddannelsesmæssige funktion, der har til formål at få implementeringen af ​​det nye kort.

Efter de gode resultater, der er opnået i Europa, vil Spanien står over for denne nye handlingsplan for at forsøge at reducere antallet af ulykker på vejene.

Torres mindede også, at alle chauffører vil begynde at tage 12 point (med undtagelse af nye førere og dem, der har mistet før implantation, som vil starte med 8 point). Ifølge alvorlige og meget alvorlige strafbare handlinger begås, vil det straffe bilister, der tager væk point til en eventuel tilbagetrækning af kørekort. For punkter eller genvinde tabte licens, skal føreren deltage i særlige kurser af bevidsthed vej.