Michelin og Goodyear: Hvem har den største dæk?

Større dæk Michelin og GoodyearStørre dæk Michelin og GoodyearStørre dæk Michelin og GoodyearStørre dæk Michelin og Goodyear

Michelin og Goodyear, to producenter dæk verdens mest populære, fjender og rivaler enhver kamp også tilbyde Verdens gigantiske dæk. Så er det Michelin XDR og Goodyear RM-4A +.

den Michelin XDR er udviklet specielt til verdens største lastbil: Caterpillar 797. Med foranstaltninger 59 / 80R63, denne bestialske dæk Michelin XDR vejer omkring 5,600 kg, noget foranstaltninger mere end fire meter i diameter, Det har en rand 63 inches (Størrelsen af ​​en kæmpe paella pande, hvor de kunne spise nogle andre mennesker inde i Valencia) og er i stand til at modstå en belastning på 120.000 kg. Utroligt ...

Michelin XDR dæk Caterpillar 797Ifølge oplysninger fra Michelin, hver XDR dæk den Caterpillar 797 Det produceres i 16 timer, plus yderligere 20 timer for forbindelsen til at tage styrke, sejhed og styrke. Det har et tryk på 7 kg og det tager cirka 20 minutter at oppuste om deres korrekte tryk. Af den måde, multiple assays og tests denne XDR dæk De er udført i Michelin erfaring center i Almería, med et sæt af 40 test spor i Cabo de Gata.

Så højt som en afrikansk elefant

Så de sælger lederne af Goodyear dens gigantiske dæk RM-4A + med identiske foranstaltninger Michelin XDR, dvs. 59 / 80R63. Denne gummi mastodónticas monteret også dækstørrelser 63 inches, målt 4,02 m diameter, vejer omkring 5.400 kg og det er i stand til at bære en 100.000 kg ved hastigheder op til 50 km / t.

I tarme af Goodyear RM-4A + konvergerer meget modstandsdygtige materialer, nemlig en shell stål og en særlig forbindelse til slidbanen kaldet CycleMax, interleaved med riller midterlinie for at forbedre stabiliteten og lethed yderligere opvarmning. Denne 'Goliath' er fremstillet på fabrikken Goodyer i Topeka, Kansas (USA).

Michelin, vinder 'ved håret'

Dets mere masse (5.600 kg i forhold til 5400 kg) og højere lasteevne (120 tons fra 100 tons) givet som til point vinder XDR Michelin dæk. Selvom lige foranstaltninger -59 / 80R63-, synes XDR dæk at have en lidt sammensat indtjening fasthed og modstandsdygtighed mod Goodyear også bestialsk.