Renault Mégane 1,5 dCi vs VW Golf 1,6 TDi, hva er bedre?

Vi sammenligner Renault Megane 1.5 dCi mot VW Golf 1,6 TDiVi sammenligner Renault Megane 1.5 dCi mot VW Golf 1,6 TDiVi sammenligner Renault Megane 1.5 dCi mot VW Golf 1,6 TDiVi sammenligner Renault Megane 1.5 dCi mot VW Golf 1,6 TDi

Selv nylig landet i kategorien, og jeg tror ikke de mangler presentasjoner, men fakta: denne nye Renault Mégane kommer til å ta på verden... og Volkswagen Golf fortsatt der for å prøve stoppe dem. Er dine strategier? Deler. Pris og verdi. O verdi og pris. Det er en konstant når du står overfor golf med en annen rival: de økonomiske forskjellene ofte utgjør motstanderen med mer utstyr. Og nå er du ikke kommer også inn i bildet produkt? Opel Astra, Peugeot 308 ... Renault Mégane og. Hvordan de har forkortet bakken i denne forbindelse de viktigste konkurrentene til Golf, holde avstander større eller mindre grad i handelen. Og for å vise en knapp: tilleggsutstyr som tilbyr dette ferdig BOSE Renault Mégane Her går alle priser gamma- mot en mer grunnleggende VW Golf Hans priser-som, på lik makt, har en lignende pris.

Dette er de viktigste "nytte" leveres for fransk: filskift advarsel, assistent bakkestart, skiftende lys Kort automatisk lang, og kamerakontroll bakfra, kontroll og hastighetsbegrenser, nøkkelfri adgang og start, eller klimakontroll, foruten å ha en større liste over alternativer du kan ikke ri i Volkswagen Golf. Er dine penger tilsvarende? Nok. Nå kaster deg et annet spørsmål. Er du fortsatt se Golf et produkt av høyere kvalitet enn kategorien gjennomsnittet? Jeg, på en måte, ja, men fra et svært personlig anerkjennelse og fremfor alt fra panorama komplett utvalg -Flere motorer, versjoner ...- sendinger.

Renault Mégane 1,5 dCi / 110 vs VW Golf 1,6 TDI / 110: likevektspunkter

La oss nå åpne analysen til selve produktet. Veldig kult, Renault Megane utforming, på innsiden og utsiden, er det en bøtte med kaldt vann i front av VW Golf "levetid" men, på praktiske, none det er en bil ti. den golf det er ikke bagasjeplass, for liten sammenlignet med 380 liter til 410 liter opponent're sløse med denne generation- 30 av; nor Mégane dimensjonale etappe i baksetet: 71 cm 79 cm mot Volkswagen Golf. Fokus nå for sjåføren: fremragende ergonomi tysk, Renault Mégane ikke du kan sette den minste lim både i utseende, ytelse, sikring seter og kjørestilling, med unntak av et begrenset sikt gjennom glasset senere. Jeg pause, ja, ett av elementene i splid i øyet som ser: den svært komplett system R-Link2 Renault Megane som sofistikert utseende som gir interiøret og som liksom utvider allerede archiasimilado håndterer alt som har skjermen som en smarttelefon eller nettbrett. Jeg foretrekker snarveier funksjoner ved separate knapper, men lover forsikring gadget du vil finne en stor verdi i denne infotainmentsystemet, i stand til å endre seg fra rammedesign klokker til omgivelsesbelysning eller rapportere til luftkvalitet blant annet uendelig antall parametere, inkludert en effektivitet indikator. Slå presist å snakke om det.

Renault Megane vs VW GolfEco-Mégane. Og er det, blant dem som bruker lite -the Volkswagen Golf 1,6 TDI / 110 er en av dem - Mégane 1,5 dCi Renault / 110 er den beste. Bekreft sine 4,9 l / 100 km, -5,3 l / 100 km fra Golf- eksepsjonell gjennomsnittlig 4,8 l / 100 km motorvei og 5,1 l / 100 km byen og 6,0 -4,9 l / 100 km for Golf recorridos- dem. den siste utviklingen av den 1,5 dCi-motor, og for sin sjette generasjon og nye ingredienser som deres nye stålstempler fortsetter å demonstrere effektiviteten idiotsikker, selv om det ville være verdsatt et stopp / start bedre synkronisert med clutchen.

Spol frem først ikke undervurdere kraften nivå av begge motorene -i vår bank har gitt mer enn deklarert, Renault Megane 114 hk og 118 hk Volkswagen Golf- snarere enn ærlig å gi i dag en kompakt bil minimum agility også under krevende forhold. Og det er at selv om "liten", utvikle gode dreiemoment tall -28.2 mkg, også ekte, i hvert fall, og utmerkede ytelseskurver som gjør både 1,5 dCi og 1,6 TDi vel løse ligningen respons, affability og kostnader, både anskaffelse og bruk, noe som allerede er bevist.

Derfor er de mest logiske og balansert nivå av begge områder, men nå kommer nyansene, der den nye Renault Mégane luksus er lov til å bli belastet en viss fordel. Først, la oss se på de i de viktigste målene: 10,26 og 32,2 sekunder i akselerasjon 0-100 km / t og 1000 m, henholdsvis, for Renault Mégane 1,5 DCI / 110, vendt 10,75 og 32,4 s for Volkswagen Golf i de samme øvelsene, gangavstand. Inngang er mer avgjørende, fordi girkasse 6-trinns fransk bil er verdt sin vekt i gull. Nei vent til "motoren" i det siste forholdet -53,6 km / t med mer enn 1000 rpm- femte og siste Golf forhold til den tilsvarende 1,6 TDi med 52 km / t per 1000 rpm-, men lukker gapet mellom tannhjul å optimalisere bruken av motoren alltid i ditt område bedre ytelse uten å strekke det så mye som betimelig å gjøre med motoren på en Golf som ikke er dårlig til å forsvare seg. så, mens Mégane gjen 80-120 km / t på 8,5 sekunder i fjerde, gjør Golf i 9,05 s.

Selv om begge motorene er veldig spenstig, som ekstra utstyr som har Renault Megane, med sin hvilepunkt også noe lavere, har også fordeler når du flytter på veldig lav hastighet med overlegen glatthet eller regularitet; Under disse forholdene, føler du det også mindre vibrasjon i Mégane, jevnere når du flytter mellom overgangs gater og i korte, litt eldre enn sin rival mekanisk raffinement.

VW Golf TDI vs Renault Megane dciRenault Megane vs VW Golf: Behavior

Først av alt forsikring, Jeg tror ikke en annen kvalitet verdier enn dette. Uavhengig av forskjellig takt med deres respektive chassis, begge bilene har plettfri oppførsel. nyanser en bedre styrefølelse for Volkswagen Golf utgangspunktet, en større naturlighet av sin retur til det sentrale punkt, men fra begynnelsen vil du føle deg høyere kvalitet og konsistens i den foran Mégane, siden understyring Golf er noe mer uttalt. Mégane også har en lyddempende fleksibilitet kan også foreslå noen sport komponent, og dermed roterer med mye mindre balansering av motstander og skiftende retning også raskere og smidig. Alt dette uten å fortynne på alle de flotte generell komfort og filtrering kapasitet, ærlig godt løst i denne generasjonen. Balanse, best under Golf, er nå også garantert en Mégane før, som sikkert vil bli leder sin vei, og du vil bli overrasket over å titte inn.

I et nøtteskall:

akselerasjon: Blant de som har lik makt, er bare Opel Astra 1,6 CDTi noe raskere. Akselerere som forventes å gjøre det for makt. Med en mer åpen 5-trinns Volkswagen Golf er ikke synke mer, kanskje, for hans større trøkk i høy hastighet.

Frenada: VW Golf, for avstander. Renault magane, for deres bedre innledende bite på pedalen; 76 meter er noe over Golf og gjennomsnitt, men virkemåten av begge i kritiske faser av støtte eller bremsing er virkelig sikker og edel.

sonorityMotor og kropp. Mégane Renault 1.5 DCI roligere, mens det indre av VW Golf er bedre isolert, særlig vindstøy ved høy hastighet. Med behagelig demping, begge er gode følgesvenner.

forbikjøring: Little Giants. Det er den beste kvalitet i oversikten, deres forhold forskyvning / moment, og som vist med de to motorer. Mens videre fremdriften av Renault Mégane endringen er verdt sin vekt i gull både glade for å bruke som drivstofføkonomi.

Effekt og dreiemoment: 1,6 TDI VW Golf, mer konsekvent. det er "høy" regime, hvor hver dag du vil nærme trolig bare sporadisk. Jeg holde elastisitet av både funksjon som virkelig gir dem nytelse å bruke.

forbruk: Lav eller svært lav. Renault har nok en gang demonstrert effektiviteten som skjuler sin 1.5 dCi motor, fremhever kategori med de laveste verdier mellom lignende biler. Forbedre, fra mitt synspunkt, hurtigstopp / starten av den franske bilen.

Mål og vekt. Cm kontra liter. Renault Mégane gir størrelse og godt; Selv om VW Golf dykker ned avgjørende centimeter i kabinen, gjør Renault, i liter, transportkapasitet. Jeg ser mer balanse i fransk. Vekten, i segmentet gjennomsnitt.

Du kan også være interessert i:

Opel Astra 1.4 Turbo vs 1.6 CDTi, det som interesserer deg?

Opel Astra vs Ford Focus, Peugeot 308 og Seat Leon, sin Diesel mellom 136-150 hk

10 mer kompakt bagasjevolum