F1, WRC, DTM … hvad konkurrence er den bedste bil?

Racerbiler, dybdegåendeRacerbiler, dybdegåendeRacerbiler, dybdegåendeRacerbiler, dybdegående

-muchísima- der er liv uden for Formel 1, som er blevet den vigtigste medier fokus racerløb i Europa. Uanset om væddeløb biler (Formel E, GP2, World Series, Indy biler, F1, ...) i rallybiler (WRC, ERC, nationale og regionale mesterskaber, ...) eller Bil Circuit (DTM, GT3, WTCC, Rallycross, Nascar, ...).

Alle bilspil fortjener vores opmærksomhed ved stort udvalg af mærker, biler, mekaniske eller pneumatiske typer involverede. Disse meteorer viser et niveau af ydeevne, som gadebiler næppe kan nå, med mindre det er en superbil. Aerodynamik, magt og lethed Der er tre almindelige aspekter i alle meteorer at opnå skrabe tusindedele skødet.

Hvordan de kommer i hver kategori? Vi ser på seks af de vigtigste kategorier i dag: VM i FIA Formel 1, Rally, Touring Car, Resistance og Rallycross, og den tyske Touring Car Championship (DTM).

* Formel 1: Ferrari F14-T.

Ferrari F14-T

Formel 1 er det ultimative udtryk for verdens motorsport, hvilken kategori hver pilot (eller de fleste) kommer drømte som barn. Aktuelle F1-biler har gennemgået en større ændring i 2014 med returnering af mekanisk turbo, nu hybrid, passerer fra atmosfærisk tryk til turbo V8 den nye V6. Ferrari, Mercedes, McLaren, Lotus, Renault, Ford, Honda, Jaguar, ... er nogle af de mærker, der har været eller stadig er til stede i Formel 1.

- mekaniske: Turboladede benzinmotor på 1,6 liter + ERS (MGU-K og MGU-H)

- Power (ca.): 160 hk 600 hk +

- Acceleration 0-100 km / t (cirka): 2.10 sekunder.

* Plus punkt: aerodynamik som ingen anden racerbil.

* Svage punkt: følsomme over for enhver berøring på sporet.

* World Rally: Volkswagen Polo WRC.

Volkswagen Polo WRC

Hvis Formel 1 er på toppen af ​​konkurrencereglerne biler, WRC er hvad i verden af ​​rally. Kampen er mod tiden, ren og hård konkurrence på veje, der er særligt tæt på den hurtige passage af biler. I øjeblikket Citroën med sin DS3, Volkswagen med sin Polo, Ford med sin Fiesta og Hyundai med sin i20 er de producenter, der er det største show af samlingspunkt planeten.

- mekaniske: Benzin motor turbo 1,6-liters.

- magt: 300 hk.

- Acceleration 0-100 km / t (cirka): 3 sekunder.

* Plus punkt: alsidigheden til at opfylde alle typer terræn (asfalt, snavs, sne, is ...).

* Svage punkt: de høje omkostninger, de medfører.

* World Touring Car: Citroën C-Elysée WTCC.

Citroen C-Elysée WTCC

Ligesom de rally biler, biler involveret i WTCC opretholde en ligesom gade biler æstetik hvorfra de stammer. Ja, de 'kampe' er kredsløb i hele verden. I år mesterskabet er blevet revitaliseret med ankomsten af Citroën og C-Elysée, selv om det har været overvældende. slangebøsse og LADA er de to andre producenter, der er WTCC i dag.

- mekaniske: Benzin motor turbo 1,6-liters.

- magt: 380 hk.

- Acceleration 0-100 km / t (cirka): N. D.

* Plus punkt: den aggressive udseende af bilerne.

* Svage punkt: være en forhjulstræk køretøjer forbliver spektakulære.

* World Endurance: Toyota TS040 Hybrid LMP1.

Toyota TS040 Hybrid LMP1

I dag er biler af den højeste kategori af World Endurance (WEC), LMP1 er den mest udviklede så langt som teknologien er bekymret. Forordningen giver mulighed for udvikling af forskellig hybrid mekanisk, hos producenten. Således tre involverede -Audi, Porsche og Toyota- har tre forskellige løsninger: turbodiesel, turboladede benzin og atmosfærisk gas hhv. Ligesom F1, dens aerodynamiske form billede studeret dem meget hurtigt et skridt kurve.

- mekaniske: V8 3.7 atmosfærisk gas forbundet med den forreste aksel, motor generator til forakslen og motor-generator forbundet med transmissionen.

- Power (ca.): 520 hk + 420 hk.

- Acceleration 0-100 km / t: N. D.

* Plus punkt: de mest teknologisk udviklede og yderst effektive.

* Svage punkt: pålidelighed skal være meget høj for at modstå lange ture, de står over for.

* Global Rallycross: Ford Fiesta ST Supercar.

Ford Fiesta ST Supercar

Måske World Rallycross er den mindst kendte i dag mesterskabet siden, selv om disciplin længe er blevet fejret, det var ikke før 2014, hvor dette er blevet frigivet som en FIA mesterskab. Det vigtigste kategori kaldes superbil og det består ligner rallybiler, men med turboladede 2,0 liter og 600 hestekræfter. konkurrere i lukket kredsløb asfalt og grus, og accelerere fra 0 til 100 km / t på mindre end 2 sekunder. Ford Fiesta, Citroën DS3, Peugeot 208, Audi A1 og Volkswagen Polo deltage i denne kategori verden Rallycross.

- mekaniske: Benzinmotor 2,0-liters turbo.

- magt: 600 hk.

- Acceleration 0-100 km / t (cirka): 1,9 sekunder.

* Plus punkt: acceleration, brutal for en bil.

* Svage punkt: Mekanisk efterspørgslen er høj og meget delikat og ekstraheret 600 hk motor blot to liter slagvolumen.

* DTM: Audi RS5 DTM.

Audi RS5 DTM

Selvom det ikke er en FIA mesterskab, er DTM bedømt som mesterskabet bilspil mest spektakulære og vigtige europæiske kreds. Langt størstedelen af ​​væddeløb foregår på tysk jord, men også besøge andre lande som Rusland, Ungarn, Nederlandene eller Østrig. Trioen af ​​tyske premium-mærker (Audi, BMW og Mercedes) Stjerne med meget kraftige biler racing coupéer sedans ligner deres image og en stor del af sine fælles chassisdele, sikrer meget stramme racer.

- mekaniske: indsugning V8 benzinmotor.

- Power (ca.): 460 hk.

- Acceleration 0-100 km / t (cirka): 3 sekunder.

* Plus punkt: output langt downforce og sving er meget hurtig, ud over at være meget stærk.

* Svage punkt: meget lidt valg af konkurrerende modeller, har i øjeblikket kun tre mærker.