Så vil den nye kollisionstest Euro NCAP

Så vil den nye kollisionstest Euro NCAP

Siden starten i 1997, Euro NCAP har været katalysator for de mest betydningsfulde fremskridt inden bil sikkerhed. Crash test og evaluering protokoller, konstant udvikling, har givet forbrugerne den nødvendige viden til hjælpe dig med at vælge, når de køber en bil baseret på deres sikkerhed.

nu, Euro NCAP har udgivet sin køreplan for 2025, med autonom kørsel og nye teknologier, der inkorporerer standardmodeller som de vigtigste faktorer, der skal evalueres. dokumentet indbefatter første teknologiske udvikling og ændringer i mobilitet som det er begyndt at opleve den automotive industri, så agenturet har sat et mål om at give "klarhed og tillid" til forbrugerne.

For at gøre dette, har Euro NCAP understregede, at det vil være vigtigt du tilkendegiver fordelene ved autonom kørsel, samtidig med at dens fuld drift. Den uafhængige europæiske agentur har understreget, at der vil udfordre bilproducenterne så de tilbyder i deres biler-fra alle segmenter og i alle lande den bedst mulige teknologi.

Køreplan Euro NCAP

Byrådet præsident, Pierre Castaing, sagde, at de vurderinger, der modtages af køretøjer sikkerhedstests er en "nøgle problem" for forbrugerne, når de foretager deres køb beslutning, således at en "vital" rolle euro NCAP vil give en "klar og upartisk" vejledning om nye teknologier og mere automatiseret.

For sin del, generalsekretær i Euro NCAP Michiel van Ratingen, forklarede, at de potentielle fordele i sikkerhed autonom kørsel De er "enorm". "Hvis vi kan eliminere menneskelige fejl, vi er nødt til at se, hvad der kommer ned på antallet af ofre vej, selv om der er meget forventning og misforståelse om en verden, hvor bilerne kan køre sig selv. " "Vores rolle vil være at giver klart for forbrugerne på det niveau af autonome køre en bil og dens sikkerhedsoplysninger. Helt en udfordring, men afgørende. "

Som for protokoller, har Euro NCAP meddelt, at det vil begynde at vurdere, for første gang nyt niveau af sikkerhed, i hvilket tertiær udvinding, udtrækning og sikkerhed siden 2020 og påvisning af tilstedeværelsen af ​​børn fra 2022 er inkluderet.

Med hensyn til det primære niveau, vil kroppen begynde at Driver moniteringsundersøgelse 2020; den automatisk detektion nødsituation 2020 og 2022 den autonome bremsesystem i 2020 og 2022 og dataudveksling mellem køretøjer og infrastruktur i 2024.

Og endelig, på det sekundære niveau, Euro NCAP vil indføre beskyttelse mod piskesmældslæsioner i 2020, og fodgænger og cyklisters sikkerhed i 2022.