Vi fikk på Toyota C-HR: Reinventing SUV

Toyota C-HR, den nye Toyota hybrid SUVToyota C-HR, den nye Toyota hybrid SUVToyota C-HR, den nye Toyota hybrid SUVToyota C-HR, den nye Toyota hybrid SUV

Gjør måte, kommer en ny Toyota for å endre parameterne SUV-format. de var en RAV4 pionerer som omfavnet alt som splitter kunne dra nytte på tidspunktet for orgel bank. Nå er merkevaren som restrukturerer om sin nyeste serie av produkter, sine nye teknologier, ny design og sin nye måte å møte fremtiden. Ingen Toyota er kjedelig ... Det løftet. Og så langt, og bekrefter denne nye Toyota C-HR for å treffe markedet senere i år.

Som et utgangspunkt, denne Toyota C-HR gaver banebrytende linjer fra design studio av merkevaren i Calty, California, og ny arkitektur tnga fra Prius: Toyota Mimbres på som trekker fra bunnen i en SUV kvaliteter som flyter og kompakt crossover segment. Det beste av det beste av hverandre, karakteristikker som maskinsjef, Hiroyuki Koba, gjelder sin spesielle måte å forstå bilen. Kjøring effektivitet, opplevelser, effektivitet ... vi har allerede gått opp til ham, og denne Toyota C-HR foreslår måter.

Høy stivhet og lavere tyngdepunkt for kategorien er to av de gode kvaliteter av arkitekturen i Toyota C-HR, samt industriell fleksibilitet. Det er Toyota Prius IV som nå gir sin nye base i denne nye SUV, forkorte akselavstand på 2,70 til 2,64 meter og litt bredere separasjon av trafikk. Vi annonserer deres ansvarlig omtrent 100 kilo overvekt i forhold til samme motor Prius, sammenligner derfor med hybrid-versjonen av C-HR, noe som betyr en totalvekt på ca 1500 kg. Ikke dårlig for sine to motorer sammen, et helt batteri ... Og faktisk størrelse, fordi Toyota C-HR er større enn det ser ut til å være, selv bor: 4,35 meter i lengde med en utforming som understreker tegnet bak kupé Denne bilen og 1,56 meter høye taket brønn maskert av søylen slående C, hvor et håndtak til en ukonvensjonell høyde er integrert. Det finnes ingen offisielle tall ennå lastevolum, men ved første øyekast, er det klart at stiger, lenge, mye mer enn minimum. Gulvet kan plasseres i to forskjellige høyder.

Tomas sete i Toyota C-HR med veldig svak dominans, men ikke så høyt som en SUV strenge. Hvis du ikke allerede har forstått måte til hensikt å ta denne bilen, denne funksjonen begynner å forlate deg med enda tydeligere. I øyeblikket, "ikke" innenfor; vil være neste skritt i sin reise informasjon: Alt er ordentlig skjult og bare gjette, for utformingen av det lille restene av den oppfatning at rundt hele kabinen Toyota gjentar et mønster i form av perler. Tilbake, flere overraskelser, du har mer plass enn a priori forestille: Selv for mine 1,83 meter høy, det er mer enn rimelige dimensjon bena i baksetet og tak klaring og trimmet overhead. Jeg husker ikke hvilken som helst bil med forskjellige overføringstunneler avhengig av trekkraft system som bruker, mer eller mindre høyde for 4x4 og 4x2, en hel mildhet industrien.

Rangere bilen gratisToyota C-HR: hybrid SUV og sporty ...

Det virker obligatorisk markerte Nissan Qashqai som en av referanse rivaler, men poenget fra Toyota modeller mer substans. Ved kjøring effektivitet og takt, De er nær Audi Q3. Store ord, men de sitter på høyre side, Denne Toyota C-HR sender en god følelse. Det er to motorer følger; på den ene side, en hybrid med det samme settet av motorer og batterier som Prius, med 122 hk og potensiale til å ligge under 90 g / km av CO2-utslipp. Hvem gir mer? Alternativt, en livlig og moderne 1,2 turbo 115 hk, Auris allerede kjent, Toyota-C-HR konfigurert i to mulige varianter: Manuell 4x2 og 4x4 CVT automatisk med boks. Denne motoren var vi kunne oss opp med de to viktigste utviklingsingeniører, men fokuserer denne første kontakten til dynamikken i en produkt der sjåføren har en dominerende rolle.

Modifikasjoner utenfor allerede nevnt både i kamp, ​​og i prosessen angående prius, kvaliteten av rullende iboende i denne nye struktur Den har en spesiell Tuning til Toyota C-HR, både retning og suspensjon, hvor, for eksempel, sedan Kayaba puter gitt her et skritt Sachs klart mer lukket enn en Prius justering, men også med høy absorpsjonskapasitet og filtrering. Med svært flate og minimal pitching rotasjoner, C-HR bet du vil nyte en bil som kjører, som faktisk kan bli endret kjøreparametere. Moduser Normal, Eco og Sport endre karakteren av motoren og responsen til en adresse som keeper hevder å ha stoppet justert for å oppnå linearitet og svar som søkte å oppnå de nødvendige vilkår for europeiske klient, verdens mest krevende.

Toyota C-HRUtvikling gjenstår å Toyota C-HR, polering detaljer fra en basis på hvilken er dynamisk og tilfreds, som for eksempel er ferdig med å definere syv sekvensielle trinn programmert for CVT 1,2 4x4, med utstyr hjul høyere enn 4x2 manualer som vi kunne stige opp, med 17 og 18 inches, henholdsvis profil. også Det er ulike innstillinger, inkludert fjæring og styring, som med utsøkt touch av manuell girkasse, med slag akselerasjon i reduksjonsgir for å synkronisere, Det understreker den flotte dynamiske kvaliteter som demonstrerer denne SUV mellom "vår" kurvene.

Snart vet vi mer informasjon, data og endelige forbrukstall. Hva synes er sannsynlig at i vårt marked Toyota C-HR vil kun bli solgt i hybridversjon, produktet enda nærmere et mer krevende offentlig ennå, elsker av teknologi og de nyeste trendene.

Du kan også være interessert i:

Nissan Qashqai, den mest solgte SUV

Sete Ateca, første inntrykk på hjulet

Topp 10 SUV for mindre enn 20.000 euro