Speeders, undersøgelse

Hastighed stød og reduktionsgear, undersøgelseHastighed stød og reduktionsgear, undersøgelseHastighed stød og reduktionsgear, undersøgelseHastighed stød og reduktionsgear, undersøgelse

Tvinger dig til at ride en nedsat hastighed og til at opretholde en særlig opmærksom på kørsel; Disse to er de vigtigste grunde til, at de er placeret Speeders på vejen. Siden 2010 loven blev vedtaget i september 2008, men et moratorium på to år gav forskellige forvaltninger til adecuasen disse elementer, både speeders og tværgående bånd alarm installeret på landevejene i den, skal overholde en ordre af Udviklingsministeriet.


Hvad siger loven om dette?

I praksis, De er ikke alle overholde loven, især dem placeret i ingen statsveje, afhængig kommuner. Netop placeret der er dem, der forårsager mest kontrovers, da konsistorium siger, at de er nødt til at underkaste sig reglerne i Ministeriet for Offentlige Arbejder, selv om forskellige grupper, herunder Sammenslutningen af ​​Arkitekter og bil foreninger argumentere ellers. Blandt de sidstnævnte, Europæiske bilister Associates (AEA) er den mest hævngerrig og skarpe om det. "I henhold til artikel 5 i de generelle regler af vejen, betragtes hindringer i vejen bump på fodgængerfelter og tværgående bands, der ikke overholder basale regler fastsat til dette formål af ministeriet for offentlige arbejder. Derfor, ifølge denne artikel, kommuner påvirkes også af disse regler, "vi afklare fra AEA.


Sæt farten ned ...

den Speeders forfølge bilisten opretholde en hastighed reduceret trafikken langs visse strækninger og advare om behovet for nogle forebyggende foranstaltninger. Disse anordninger anbringes på løbefladen og klassificeres i overensstemmelse med deres geometri som trapezformet tværsnit eller en hævet gangbro og cirkulært tværsnit eller hump segment udføres in situ eller præfabrikeret.


den afstand mellem på hinanden følgende Speeders bør være mellem 50 og 200 meter, dog maksimalt søge 150 meter. Ikke blive installeret undtagen teknisk begrundelse, på nettet sektioner har ingen overvejelser om passage. Derudover passage Du skal opfylde en krav:

- har en længde på over 200 m og / eller mindre end fem procent hældning.

- Ikke være placeret på en bro eller en tunnel.

- har mindre end to kørebaner, medmindre der er ingen måde franqueable separationsmedium.

- har en Gennemsnitlige daglige trafik (ADT) på mindre end 5.000 køretøjers eller en tid intensitetsspids nedenfor 300 køretøjer i timen.

- Det bør ikke være i nærheden af ​​et krydsI dette tilfælde vil reducere røv tilbage typen ikke placeres for at undgå forveksling med crosswalks og kan kun anvendes trapezformede reduktionsgear og når der crosswalks.

FORMER FOR REDUKTION SPEED

1. Crosswalk sobreelevado (trapezformet reducering)

Den består af en hævet område, at ingen skal have en højere end 10 centimeter selvom en centimeter eller så på denne foranstaltning, og to ramper er tilladt, en længde hver på fra 1 til 2,5 meter, afhængigt af den maksimale hastighed, der kan cirkulere. Længden af ​​det hævede område bør være 4 meter men tilladt 20 centimeter eller så af denne foranstaltning og i undtagelsestilfælde, op til mindst 2,5 meter. Dens signal, er malet tværbånd 50 cm bred og separation, varig på ramper og udgang til den halve længde.

Alle speeders skal have nat belysning. I tilfælde af at der i hele det afsnit, hvor de befinder sig, skal det bemærkes, på crosswalks.

Speeders, undersøgelse

2. pukkel fremstillet in situ

de har tværsnit cirkulært segment. Dens højde bør være 6 cm er 1 cm eller deromkring af denne foranstaltning tillader dets længde og 4 meters tillade 20 centimeter eller deromkring af denne foranstaltning. Som for dens tegn, bliver de præsenteret med hvide trekanter på den opadstigende del af pukkel.

3. Reducer præfabrikerede

De anbefalede dimensioner disse elementer varierer alt efter maksimalhastighed. Hvis dette er 50 km / t, skal længden være 60 cm og højde på 3 cm. I undtagelsestilfælde virker eller indvendige rum med begrænset under 50 km / t hastighed, kan længden af ​​de præfabrikerede reduktionsgear være mellem 60 og 120 centimeter og højde mellem 5 og 7 cm.

Speeders, undersøgelse

4. Tværgående band alarm

hans maksimal højde, eller dybde, bør ikke være end 10 millimeter. Tabeller bør dens langsgående profil er trapezformet eller i det mindste have den afrundede forkant. De skal dække hele bredden af ​​kørebanen, bortset fra de tilfælde, hvor der er en fysisk adskillelse af de retninger af trafik, er overhaling forbudt eller anses usandsynligt invasion frivillig modsatte retning for at undgå at løbe over dem. Samlet set gælder ikke for skuldrene.

De bør have en bredde på 50 cm, selv om det er tilladt at have mindst 25 centimeter. Generelt tværgående bånd alarm skal bestå af tre. Denne type af redskaber bør også være ledsaget af en hastighedsgrænse tegn.


Hastighedsbegrænsning kan vælges fra tre typer vertikale signaler, individuelt eller samlet
under ingen omstændigheder kan overstige 50 km / t, Advarsel skulder og fare for et sted frekventeres af fodgængere.