Kontrol kameraer og mobil bælte: DGT ikke advare din placering

Kontrol kameraer og mobil bælte: DGT ikke advare din placering

ny overvågningskameraer til kontrollere brug af sikkerhedsseler og mobiltelefon vil gå placere hele året på vores veje, men ikke underrette os om deres tilstedeværelse. DGT vil ikke installere oplysninger paneler, som gør de faste radarer, advarer os om eksistensen af ​​et overvågningskamera. den foreninger bilister mener, at señalizarlas ville være positiv; på den modsatte side, sammenslutninger af ofre for menneskehandel, bøder er desværre den eneste måde at øge bevidstheden.

Som vi forklarede fra CEA (European Car), "kontrol er nødvendig som forebyggelse og bevidsthed arbejde, men det DGT ved ikke at advare om eksistensen af ​​overvågningskameraer mener giver en skridt tilbage i sin politik for transparens Jeg var i færd med faste fartkameraer. Forebyggelse er chaufføren ved, hvor det kamera minde om, at det du gør er rigtigt eller forkert". For formanden for de europæiske Automobile Associates, Mario Arnaldo, "fra juridisk synspunkt disse overvågningskameraer er ærlig ikke fordi de ikke har metrologisk kontrol, og har en tvivlsomt pædagogisk forstand. Hvis du ønsker at forhindre, at føreren farten uden sikkerhedssele, ville det vigtigste forklare konsekvensen af ​​ikke at bære en sikkerhedssele. "

Omkring 300 overvågningskameraer DGT

DGT vil installere overvågningskameraer i løbet af året, til omtrent 300. De indsamlede billeder vises i midten af ​​DGT skærme. Når billederne er modtaget der, bliver de sendt til Complaint Center Leon. Der passerer filtrere en første video-analyse-reglen (som regel omkring 70 procent) de billeder, der tydeligt se, at føreren er iført en sikkerhedssele. At andre 30 procent af billederne i videoen-analysesystem ikke har opdaget en brug af sikkerhedsseler passerer blive overvåget individuelt af en operatør af centrum af León. I dette tilfælde carry rigget den tilsvarende sanktionsproceduren i tilfælde af ingen brug af båndet bærer en bøde på 200 euro og tab af 3 licens point. 60% af disse kameraer vil blive installeret på konventionelle veje, som de er dem, der har de højeste ulykker og ulykker, og 40% i høje belægning spor.

Husk på, at i sidste marts, Generaldirektoratet for Trafik testet disse overvågningskameraer i tre motorveje (A1, A2 og A3 i Madrid) til at kontrollere brugen af bælte. På baggrund af resultaterne af test udført med disse kameraer, blev det konstateret, at 2 procent af førerne af køretøjer blev fanget uden et bælte.