Volkswagen skandale: hvad skete et år senere?

Volkswagen skandalen emissioner, hvordan er situationen?Volkswagen skandalen emissioner, hvordan er situationen?Volkswagen skandalen emissioner, hvordan er situationen?Volkswagen skandalen emissioner, hvordan er situationen?

700.000 biler var eller er påvirket i vores land for uregelmæssigheder i sit ledelsessystem NOx gasser (nitrogenoxider). Som vi rapporterede Volkswagen Group kilder, nogle af dem, dem, der red den EA 189 motor 2,0 TDI er ved at blive repareret siden februar 2016. Det næste skridt sker for at løse problemerne i EA189 1.2 TDI-motorer og KBA, den tyske agentur, der driver den "godkendelse" af de løsninger, så aldrig igen være noget problem, da grønt lys i midten af ​​august til modificering af software specifikke for disse Dieselmotorer overholde loven om emissioner. Nu begynder arbejdet med de pågældende at identificere alle berørte enheder og DGT kontakt med kunder via mail mærker. Inden udgangen af ​​september eller begyndelsen af ​​oktober vil ikke nå de første breve til kunder Seat Ibiza og Volkswagen Polo.

Opløsningen er længere og mere kompliceret i tilfælde af den 1,6 TDI motor 189 EA. KBA har endnu ikke certificeret hilsen til foreslået af Volkswagen og passerer gennem løsning retouchering software, men også at inkorporere en stabilisator indtag flow der reducerer turbulens puster til generere korrekte NOx-emissioner. i Volkswagen forventes at have en certificeret løsning og testet af KBA for denne motor 1.6 TDI 189 EA inden udgangen af ​​året. Denne intervention vil medføre en workshop post en time for den samlede løsning af problemet uden omkostninger for brugeren.

Volkswagen skandale, hvad der skete et år senereVolkswagen skandale: hvad biler er allerede blevet repareret?

Siden februar 2016 har femten modeller af Volkswagen-koncernen modtog softwareopdateringen nødvendige for at opfylde de officielle tal, der er godkendt i en lovlig måde for motoren EA189 2.0 TDi. Audi A3, A4, A5, Q5 og A6, Volkswagen Amarok, Passat CC, Tiguan, Golf, Jetta, Scirocco, Touran og Caddy, Skoda Superb og Octavia og Seat Exeo, Leon, Altea og Ibiza der stod på det tidspunkt, det påvirkede motor, blev de kontaktet via DGT at foreslå en trin for værkstedet og forlader problemet løst i en halv time uden omkostninger for brugeren.

Volkswagen skandale: Müller og andre ledende medarbejdereVolkswagen skandale: hvordan er det juridiske problem i vores land?

den tilfælde åbnet af Audiencia Nacional mod gruppens forælder, Volkswagen AG, som en producent af motorer, er i gang hvorimod hvis der har været tre domstolsafgørelser -Torrelavega, Zaragoza og Valencia give ræsonnere Volkswagen-koncernen mod private kunder De er at kræve erstatning. Den amerikanske sag adskiller sig fra spansk af forskellig lovgivning siden US NOx grænser er langt strengere end i Europa -30 mg / km i forhold til 180 mg / km Vi har i vores kontinent og "Europæiske" løsninger ikke muligt at nå disse grænser, som fører til flere undersøgelser, mere tid til at finde den rette vej og højere udgifter til reparationer. Derudover en Mekanisk Diesel er stadig lidt tilstedeværelse i USA, vil de blive straffet i dets restværdi noget der ikke er sket i Europa, som har ført Volkswagen at tilbyde brugerne tilbagekøb af sine biler på det amerikanske marked, og har selv modtaget nogle retslige velsignelse, så halvdelen af ​​amerikanske kunder med en dieselmotor uregelmæssig i dette land har valgt at drage fordel af denne tilbagekøb.

I hvert fald, da vi fortsætter med at vise kilder til Volkswagen-koncernen, KBA tilladelse til at gennemføre en ændring Hidtil har kun retouchering software- opstår efter det konstaterer, at godkendelsen er opfyldt målene om emissioner og påvirkes ikke elementer såsom forbrug eller strøm til rådighed.

Reparationer i Europa: Seneste nyt

En dato af 7. september de berørte i Europa biler har allerede en reparation løsning med 50 procent.