Biler med det bedste “bag” 2016

Ansætte de bedste æsler 2016Ansætte de bedste æsler 2016Ansætte de bedste æsler 2016Ansætte de bedste æsler 2016

den tilbage af biler normalt tiltrække stor opmærksomhed, især når vi taler om sport eller supercars modeller. Generøse spoilere og diffusorer har et stort stykke arbejde i det strømlinede udseende, som giver anledning til mærkelige designs og elementer mere typiske for en racerbil. Vi indsamler nogle af de bedste "æsler" i år.

Honda Civic Type R

Honda Civic Type R

Honda Civic Type R har en 2,0 benzinmotor med i-VTEC 310 hk magt, accelererer fra 0 til 100 km / t på 5,7 sekunder. Det er en af ​​de biler hurtigere standard med forhjulstræk markedet. På bagsiden er dens imponerende spoiler og diffuser afgående fire udstødning forretninger.

Aston Martin Vanquish Zagato

Aston Martin Vanquish Zagato

Den benzinmotor Aston Martin Vanquish V12 Zagato er en seks liters 591 CV, en reel bæst accelererer fra 0 til 100 km / t på 3,5 sekunder. Hans forsvar viser en del af den sorte nederdel omgiver bilen baglygter og en afrundet form og ved hjælp af LED-teknologi, som i tilfældet med Aston Martin Vulcan.

Ferrari 458 MM Speciale

Ferrari 458 MM Speciale

For Ferrari 458 MM Speciale V8-benzinmotor bruges naturlig indsugning 4,5 605 CV, blok otte-cylindret V mest kraftfulde nogensinde er skabt af den italienske firma. Den italienske superbil markerer en acceleration fra 0 til 100 km / t på tre sekunder. Æstetik denne eksklusive enhed forbliver tro mod linjerne i den 'Cavallino' serie, men med mere sporty præg hvis det er muligt.

Honda NSX

Honda NSX

Honda NSX er en spektakulær bil med en hybrid fremdriftssystem, der kombinerer den 507 hk dens termiske blok V6 twin turbo og kraften i deres tre elmotorer (En af 47,6 hk og to 36,7 hk hver). På trods af sin utrolige ydeevne, den samlede æstetiske er ikke den mest aggressive i markedet.

Bugatti Chiron

Bugatti Chiron

Den Bugatti Chiron er en værdig erstatning Veyron, med samme W16 motor på 8 liter og fire turboladere, men opgradering af strømmen til 1500 CV. Ikke så mærkeligt det kan accelerere fra 0 til 100 km / t på 2,5 sekunder og nå en tophastighed på 420 km / t. For at opnå disse fordele, har aerodynamik krævet mange timers arbejde, hvilket resulterer i en hækspoiler som du kan variere den vindmodstand på bilen baseret på bilens hastighed, selv optræder som aerofreno under kraftig opbremsning.

Jaguar F-Type SVR

Jaguar F-Type SVR

De sportslige division Jaguar SVR Det er blevet bestilt til at gøre det bedst mulige job med Jaguar F-Type SVR, den mest magtfulde af området med sin fem-liters V8 og 575 hk magt. Reducere luftmodstanden er opnået gennem en optrækkelige spoilertype automatisk det drives fra 110 km / t (i modellen med coupe kroppen) og arbejde med sin bageste diffusor, fra hvilken to udstødning forretninger på hver side.

McLaren 570GT

McLaren 570GT

McLaren har også en plads i denne liste, takket være den nye McLaren 570GT. Det har en mekanisk (det samme som McLaren 570S) benzin V8 4.0 med 570 hk, med at få accelerere fra 0 til 100 km / t på 3,4 sekunder og nå op til 328 km / t. Sin bageste med afrundede linjer og to krom udstødningsudgange (en på hver side) former giver det en slående udseende på ryggen.

Mercedes-AMG GT R

Mercedes-AMG GT R

Det er tættest på Mercedes racerbil Mercedes-AMG GT3. Denne Mercedes-AMG GT R bruger V8 benzinmotor 585 CV, outscoring deres yngre søskende GT og GT S. Det er klart, dens vinge, ventilationshullerne og diffuser arbejdede retmæssige plads dette indhold.

Ford GT

Ford GT

Ford GT har en 3,5 V6 benzinmotor med Twin Turbo Ecoboost 600 hk, Downforce under kørsel håndterer sit aktiv hækspoiler, Det flytter til mere eller mindre at støtte jorden.

Lamborghini Centenario

Lamborghini Centenario

Lamborghini Centenario har den mest kraftfulde motor, der kan findes i historien om det italienske firma. Vi taler om en atmosfærisk V12 benzinmotor 770 CV magt, en kraft, der sendes til de fire hjul og accelererer fra 0 til 100 km / t på 2,8 sekunder og en tophastighed på 350 km / t. Dens ryg har en skrive optrækkelige bageste spoiler som kan gøre en recorriio 150 mm og roterer 15 grader. Melder i bag en ikke diskret bageste diffusor.