FACUA fordømmer DGT sender radiobiler effektivitet Dieselgate

FACUA fordømmer DGT sender radiobiler effektivitet Dieselgate

Traffic Department er begyndt mail sendt af særprægede miljøeffektivitet provinserne Madrid og Barcelona, ​​og byerne Granada, Valencia og Sevilla. Dette er et klistermærke, som kan placeres frivilligt på forruden af ​​bilen, køretøjer inddeles i fire kategorier (For af mindst de fleste emissioner): Nul emission, Eco, C og B. I de ældste og mest forurenende køretøjer blev ikke berettiget til at modtage emblemet.

Den DGT planer om at levere 4,3 millioner af disse mærkater, men, efter hvad Facua siger i en erklæring, skal dette tal være lavere.

Køretøjer, der berøres af bedrageri begået af Volkswagen omkring år 189 dieselmotor bestod af en anordning skjuler deres emissioner på tidspunktet for måling laboratorium til godkendelse. Men i virkeligheden kører disse biler, de udsender NOx-niveauer langt over de juridiske, truer folkesundheden og miljøet. Nu er DGT give disse køretøjer den særprægede B. I tilfælde af dieselmotorer, kategori B er for dem registreret siden 2005, og som opfylder Euro 4 og Euro 5 regulativer.

ofre for skandalen Car, alle tilmeldte fra 2009, ville passe i teorien standard Euro 5. Men undersøgelser foretaget med nogle af dem viser, at deres faktiske emissioner ikke blot ikke opfylder Euro 5 standarden, men De er ikke engang nå langt mere eftergivende Euro 3.

Således forstår Facua miljømæssige særprægede 'værdiløs', ikke at gå deres forenet til at opfylde nødvendigt at reagere på virkeligheden yde garantier. For organisationen, disse certifikater er under disse omstændigheder 'værdiløs'.

'Giv en certificering manipuleret af fabrikanten køretøjer til at omgå miljølove opmærksomme på de værdier, der skal beskyttes, og hvilket resulterer i en autentisk håner vores borgere, anser foreningen.

DGT skjuler Volkswagen

Advocacy organisering af forbrugerne har kastet hård kritik af DGT, der sikrer, at Trafik agentur og maskeret Volkswagen skandale i et brev sendt til ejerne af de berørte køretøjer fra maj 2016. I det, han opfordrede køretøjer bære revideret og 'dermed forårsage en lukning falsk problem', beskylder Facua.

Så DGT 'skjult' masse bedrag omkring 700.000 spanske forbrugere som en 'hændelse', der består af 'installation software, der optimerer emissionsværdier af nitrogenoxider (NOx) i testen'. Ifølge Facua, dette 'optimering' er faktisk 'manipulation manipulation Volkswagen tog 11 millioner dieselkøretøjer på verdensplan'.

"Det er uacceptabelt, at regeringens forsvar gør den multinationale siden skandalen brød i september 2015 at beskytte deres interesser over de berørte forbrugere, "siger forbrugerorganisation. opfordrer ligeledes 'Skandale' at et organ som DGT viser så åbent om deres samarbejde en multinational virksomhed, der har offentligt erkendt, at han har begået en bedrageri at kompromiser folkesundheden og miljøbevarelse. "

FACUA har spillet en meget aktiv rolle siden udbruddet af den Dieselgate, og i øjeblikket repræsenterer mere end 43.000 ejere af køretøjer, der er berørt af skandalen. Han skabte national platform #aefctadosVolkswagen, ejerne af disse køretøjer kan tilføjes på hjemmesiden for organisationen. Desuden er Facua rådgive de berørte og præsenteres i landsretten som en privat anklager, der repræsenterer mere end 6.000 chauffører.

Du kan også være interesseret

Shocker Volkswagen Dieselmotorer

Den OCU anbefaler ikke passere revisionen af ​​VW-motorer til souped

Er Dieselgate påvirker salget af Volkswagen-koncernen?

Facua: Du må ikke tage din VW værksted, hvis de ikke garanterer sine præstationer

FACUA kræver stoppe salget Volkswagen tunet