online skrotpladser: således allerede sælge brugte dele

online skrotpladser: således allerede sælge brugte dele

Det nationale statistiske institut (INE) viste et tal, der giver et afgørende fingerpeg om brugernes adfærd, når de køber noget: hvert kvartal, at antallet af folk, der køber over internettet er steget med 4,6%. Det er en kendsgerning, at i dag, kan ingen virksomhed ignorere. den ophugningspladserne enten, og selv om de har været lang tid undervejs, har deres større tilstedeværelse på internettet genererede en stigning i omsætningen registreret siden begyndelsen af ​​2016. Derfor ser det ud til, at i fremtiden gå til en losseplads for at finde et stykke vil være noget anekdotisk.

Forny eller dør, dette er den forudsætning, som har taget ophugningspladserne. Det er rigtigt, at det tog mere end andre virksomheder, men bedre sent end aldrig. Hidtil har de fleste af ophugningspladserne ikke har en online butik, der ville give dem mulighed for at sælge brugte dele. Desuden sin tilstedeværelse i netværket var rent informativ: dens mål var at vise deres fysiske placering. Efter tilpasning til tempoet sat af teknologi, 90% af de spanske ophugningspladserne, der vises på den første side i Google tilbyder tilpassede stykker. Og ikke nok med det. Nogle af dem lette processen at afmelde et køretøj og har en nyhedssektion med praktiske oplysninger om kørsel ruter, steder at stoppe ...

Denne genbrug proces har været så indlysende konsekvens en stigning i online-salget i de seneste måneder: stigningen har skudt op 200%. Ophugningspladserne satse ikke kun kommer til at gælde for e-handel teknikker importeret fra andre sektorer, har disse butikker også vidst at tilpasse sig et nyt marked. Hvordan? Med et godt fundament i form af internettet, positioneringsteknikker og opmærksomhed på straks kunden. Det er sådan ydelse har formået at få store mængder af materiale, som er i ophugningspladserne.

Selvfølgelig er det ikke nok at have en internet tilstedeværelse. Man skal vide, hvordan man kan være. Ifølge INE, sektorer med højere indkomster er rejsebureauer og rejsearrangører med 20,8% af den samlede omsætning lufttransport fulgt (13%) og tøj (5,6%). Af eksempel på bordene, har ophugningspladserne lært, at den digitale tidsalder og nye formler er nødvendigt at fange forbrugernes opmærksomhed. Online salg kan gavne både værkstederne og enkeltpersoner overvejer disse, i stigende grad, at de udfører deres egne reparationer sparer tid og rejseudgifter til en losseplads.

Du kan også være interesseret i:

- Vil du have en ny bil? Før værdsætter din bil gratis

- Hvordan virker en ophugning arbejde?

- Ophugningspladserne, en stor anti-krise løsning

- Ophugning værksteder reduceres til et minimum