Radar alarmanordninger Real-tid og arbejde

Radar alarmanordninger Real-tid og arbejde

Den nylige godkendelse af den nye Safety Act Road introducerer mange nye funktioner, men måske en af ​​de mest diskussion rejser er forbud mod brug i bilen radar-detektorer. Det bør præciseres her, at forbuddet ikke gælder for enheden, men ved hjælp af påvisning funktion. Brug skal straffes med en bøde på 200 euro og tabet af tre punkter vores kort. Den tidligere lovgivning, havde disse enheder udnyttet et smuthul eller modstrid med reglerne. Siden da, DGT var bag sit forbud og en gang på plads, vil begynde at opkræve mere fremtrædende plads radar alarmsignaler i realtid.

Sandt nok, er de ikke sammenlignelige teknologier, af den simple kendsgerning, at radar alarmsignaler er baseret på en offentlig database over placeringen, både faste og mobile radarer. Det vil sige, kender sin mulige placering, men ikke med sikkerhed og du kan altid komme op med en ny, som ikke er inkluderet i databasen. Detektorerne selv er i stand til at fange det elektromagnetiske signal af disse radarer og advare få meter før.

De seneste enheder radar advarsel, som har nået markedet har realtid teknologi baseret på en brugers samfund. For at forstå, når man kører ned ad en vej og nå positionen af ​​en radar, fast eller mobil, brugeren mærke advare bilister, der rejser bag og de har også en af ​​disse enheder. Og ikke kun radarer, er det også gælder for tilbageholdelse, arbejder, hændelser ...

Hvis du vil vide, hvordan de fungerer, og hvilke forskelle der opstår i forbindelse med radar-detektorer og hæmmere, har vi bedt Alejandro Garcia Roque, leder af Coyote i Spanien, selskab dedikeret til kommercialisering af annoncører radarsystemer til bilen. Vi har taget et drev med ham at kontrollere på stedet, hvordan en radar advarsel enhed fungerer i realtid.