En verden af ​​Camper, erhvervskøretøjer og fritid

En verden af ​​Camper, erhvervskøretøjer og fritidEn verden af ​​Camper, erhvervskøretøjer og fritidEn verden af ​​Camper, erhvervskøretøjer og fritidEn verden af ​​Camper, erhvervskøretøjer og fritid

Disse krisetider, at vi ikke er de mest befordrende for virksomhedernes ekspansion af erhvervskøretøjer for fritids--det såkaldte Camper- scene; Men som med hekse, "hvis nogen Hayles." dog den nuværende tilbud er temmelig konsistente modeller Camper og potentielle kunder har en håndfuld biler at vælge imellem; et spørgsmål, der, som altid, afhænger af, hvor tyk er porteføljen.

Dette er hvor modeller de foretagne grundlæggende ændringer påvirker faciliteter og udstyr, der er inkluderet inde; mens eksternt køretøjer indarbejde eneste væsentlige ændringer, der ændrer deres udseende eller dimensioner i forhold til en konventionel udgave.

Dette afsnit af erhvervskøretøjer for underholdning vi finde to "linjer af arbejde". I den første ind i versioner lavet "ved kilden" af bilproducenterne selv og i det andet ville vi finde de modeller, der er gået gennem hænderne på specialiserede processorer karetmagere.

Yngre

En verden af ​​Camper, erhvervskøretøjer og fritidCamper tilbud starter med små formater versioner udføres på køretøjer segment FurgoVan og den strækker sig varianter af op til 3.500 kg, og begge lukket cockpit chassis; for ikke at nævne højere magt stativer bruges til at udføre autocampere. I det første tilfælde har vi fritid alternativ Volkswagen Caddy Tramper; som kan leveres på normal eller Maxi rack. Denne model, som er enestående i dette segment, opretholder en traditionel udvendige udseende og Det er fortsat inde i fem pladser tillader dets anvendelse som en daglig bil.

På bagsiden er det udstyret med en udtræksseng at når alle sæderne foldet ned, kan rumme to voksne med nogle komfort. Blandt de brudeudstyr til rådighed for placere gardiner på alle vinduer, de leveres; klapbord med stole; forskellige lærred poser til at deponere de sædvanlige objekter osv

Det er overflødigt at sige, i betragtning af dets størrelse det er ikke muligt at have et komfur eller køleskab fast, men hvis det er muligt at bygge en mobil type, når køretøjet er stoppet kan placeres i en slags telt, der passer bagklappen af ​​Tramper og tillader betydeligt udvide brugbar plads.

Du Californien og Marco Polo

I segmentet af varevogne op til 2,8 tons kandidatliste udvider lidt, selv om Det er fortsat Volkswagen Erhvervsbiler -med en lang tradition i denne segment- der fører langt udbuddet af køretøjer med forskellige versioner til rådighed på den californiske serien. Sortimentet stiller til rådighed fra en grundlæggende finish, som kun omfatter seng konverteres til sæder; til fulde, hvor vi finder hævetag, hvor står en køjeseng og køkken med to brændere, køleskab med fryser eller uafhængig opvarmning.

En tilsvarende bestemmelse, som leveres på en anden model, der henvises til i dette segment -den Mercedes Marco pol- foretaget på grundlag af en Vito / Viano chassis. Selvom Californien og Marco Polo er den mest populære og konsolideret i dette segment kommercielle alternativer; Camper denne transformation kan også udføres på Nissan Primastar, Opel Vivaro eller Renault Trafic.

I mellemtiden, Ford Det har kunnet tilbyde i den seneste tid fritid køretøj på kort ramme og højt til loftet Transit, markedsført under navnet Nugget.

size Matters

En verden af ​​Camper, erhvervskøretøjer og fritidNår vi taler om fritidskøretøjer input må vi erkende, at størrelsen er en vigtig faktor. Omkring 3,5 tons varevogne vi finde nogle færdigbyggede Camper ved specialiserede karetmagere; eftersom start-format giver en række faciliteter og udstyr utænkelige i andre segmenter.

I dette tilfælde størrelse gør det muligt for os at have en mere komplet udstyr og især en toilet kontormiljøet -med kemisk toilet og en lille bruser-; meget vigtigt for uafhængighed og selvstændighed, der giver passagerer element. Som sædvanlig fordeling finder vi et køleskab med fryser mindst 100 liter; køkken med tre ovne, forskellige fordelinger af senge, både faste og konvertible; frysere, etc.

På grund af dens format disse modeller har også større autonomi i alle dens fordele; fordi de har vandtanke større kapacitet. Denne form for ændret chassiset kan findes på Fiat Ducato, Mercedes Sprinter; Peugeot Boxer, etc.


En verden af ​​autocampere

Uden og panorama af Camper køretøjer; autocampere ville fuldføre tilbuddet erhvervskøretøj underholdning; men i dette tilfælde er det carrozados på stativer, der kan nå endog 6.500 kg MMA og hvor vi er produkter af alle mærker. I dette tilfælde motorik; kapaciteter og udstyrsniveauer vil altid være baseret på de behov, og brugerindstillinger.

I en første blok ville vi finde dem, RV udført på stativer til MMA 3,5 tons, som har den fordel, at blive kørt med en licens B; går herfra til en anden verden for lastbilen licens er nødvendig.

De muligheder, som disse køretøjer, både med hensyn til kapacitet og bemanding og udstyr, De har grænse begærlig "magt" køber; og i sin begavelse kan vi indarbejde alle de godbidder, at de nuværende elektronik og telekommunikation tillader os.

Udstedelse pris

En verden af ​​Camper, erhvervskøretøjer og fritidI modsætning til, hvad vi kunne antage i første omgang, Camper modeller er forholdsvis dyrere end en autocamper, som en "grundlæggende" version af en Camper har en pris kan være omkring 45.000 euro; som kan udvides op til 70.000 euro, hvis vi vælger en motor på omkring 180 hk, firehjulstræk og automatgear.

mens til lidt over 45.000 euro er det nu muligt at få en ny autocamper, ikke særlig stor, men med alt det nødvendige for at være selvforsynende, og 70.000 euro kan være ejere med en "enhed" med en første klasses udstyr. Som altid er det den køber, der skal måle deres ønsker og behov, og vælge den løsning, der passer dig.