Hyundai Ioniq Plug-in: test og plug-in hybrid Ioniq priser

Hyundai Ioniq Plug-in: prøvdHyundai Ioniq Plug-in: prøvdHyundai Ioniq Plug-in: prøvdHyundai Ioniq Plug-in: prøvd

Veldig væske og aerodynamiske former, den hud den nye Hyundai Ioniq Plug-in Det er som versjon Hybrid ikke koble. Dette betyr at den myke legeme danner flere ressurser som sidegardinene den bakre spoiler eller lufteventiler aktiv forårsake en Cx meget lav, 0,24. Dens 4,47 m lang sted det halvveis mellom Hyundai i30 og i40, men det aerodynamikk vertikale dimensjon bestemmer habitability baksetene: Det er prisen å betale for en slik skråtak på baksiden strekningen.

I sin fremdriftssystem Ioniq Hyundai Plug-in 1,6 GDI motoren kombinerer, en firesylindret direkte innsprøytning og arbeider med Atkinson syklus for å forbedre termodynamiske effektivitet-har en kortere kompresjons-slag, med en mer kraftig elektrisk motor som Hyundai Hybrid Ioniq og en litiumioner og mer i stand til, også større. Faktisk krever det største volumet tar med seg en del av bunnen av bagasjerommet, som mister høyde og med det, kapasitet. Etter merke, er ca 100 liter tapt i forhold til ikke-plug-in hybrid versjon: PHEV denne stammen har et volum med offisielle data, 446 liter. Det er nesten kapasiteten av den elektriske versjon, i dette tilfellet 450 liter.

Hyundai Plug-in Hybrid IoniqTilbake til den hybrid fremdriftssystem i Plug-in Hyundi Ioniq strømmen av forbrenningsmotoren er 105 hk oppnådd 5,700 rpm, mens dreiemomentet er 15 mkg ved 3700 rpm. For sin del, den elektriske motor, som i Hyunda Ioniq Hybrid gir 44 hk i den nye "plug-in" versjon går opp til 60,5 CV: 32 og 44,5 kW hhv.

Men til tross for forskjell i fordelingen av kreftene mellom to elektriske motorer, de kombinerte verdier for begge motorene er identiske i de to utførelser: 141 hk og 27 mkg. På Hyundai vi forklare denne merke likhet med "jakten på batteri optimalisering."

Hyundai Ioniq Plug-in, ytelse og forbruk

Selv med vektforskjellen mellom de to hybrider Hyundai Ioniq med 125 kg mer i den versjonen som nå legger til området, kunngjør den splitter reduksjon få tideler i akselerasjon fra 0 til 100 km / t: Sammenlignet med 10,8 og 11, 1 s som oppnår den HEV, PHEV ny oppnådd i den samme måle, 10.6 s.

Et annet slående avvik ved anekdotiske, spissen hastighet årsaker, som modeller for to identiske kropp og strøm selv utviklingen endres, gir Hyundai forskjellig maksimum: 185 km / t for hybrid og 178 km / t for den plug-in hybrid.

Hyundai hybrid Ioniqmed en mer i stand til batteri -i foran til 1,56 kWh erklært, selv om det ikke er spesifisert uten total eller nyttig, i denne versjonen av Hyundai Ioniq Plug-in 8.9 kWh annonsert- og mer spenning 360 V, er det identisk med Hyundai Ioniq EV batterier, den viktigste fordelen med denne versjonen er i stand arbeide for en lengre tid i elektrisk modus, som direkte påvirker forbruk: Sammenlignet med 3,4 l / 100 km, som godkjenner Hyundai Ioniq hybrid nedc syklus; plug-in hybrid forblir i 1.1 l / 100 km. 1,6 l / 100 km tilbringer Audi A3 Sportback e-tron og Volkswagen Golf 1,7 GTE, den andre kompakt med et slikt fremdriftssystem.

Selv i denne siste versjonen har det et merket EV / HEV av endringen knapp, som ikke har sin hybrid bror, som omdanner dette elektriske versjon... forutsatt at det er ingen høy hastighet eller rask akselerasjon er nødvendig. I så fall bensinmotoren våkner for å støtte sin energi til 60,5 hk elektrisk.

Hyundai Ioniq Plug-in, 63 km med elektrisk rekkevidde

I en elektrisk linje, Hyundai Det har godkjent 63 km rekkevidde med energi fylles utelukkende gjennom pluggen som står på den venstre fremre klaff Ioniq, den eneste synlige forskjeller med spesifikke felg 16 "hybrid ikke-kontakt har godt med 15 eller 17", men ikke 16 utelukkende ved hjelp av en markedsføring avgjørelse.

Hyundai Plug-in Hybrid Ioniqdet kontakten er type 2, Europeisk standard, og lar fylle bensin to timer og 15 minutter når batteriet er utladet til et utløp 16 amp. Imidlertid er nedlastingen ikke fullført fordi batteriet alltid minst 10 prosent av lasten opprettholdes -a tilsvarer 1,5 kWh-gjenværende prosentandel som, så snart nådd, hersker drift av bensinmotor. På den annen side, varierer belastningen verdi akkurat som vi har sett, siden Ioniq styringssystem for å sikre maksimal effektivitet, neppe avleder energi produsert av bensin motor for å lade: da, mottar strøm stammer batterier og utelukkende på å beholde eller bremse faser, den elektriske motor arbeider som generator.

Som i den hybridversjon, eller både den Niro Kia, som bruker den samme systemplattform og propulsión-, denne plug-in hybrid versjon anvender en automatisk dobbel clutch. Konstruktivt er lik ved hjelp av modeller med forbrenningsmotorer utelukkende som, for eksempel, Hyundai i30, Hyundai selv om disse Ioniq bare de har seks gir. Hyundai eksperter forteller oss at den opprinnelige syv "var nødvendig" i disse versjonene.

Den har en sportsmodus hvor det som oppfattes er et forsøk på å bringe regimet -the bensin motor instrumentering, basert på en TFT LCD-skjerm varierer energien kjører bilen med en speedometer eller turteller i sentrale posisjoner, men verken tilgjengelig kraft og chassiset støtte slik linje, som om det kunne gjøres på en Volkswagen Golf GTE, er mye som det mye tyngre: 1,615 kg offiserer, sammenlignet med 1495 fra Hyundai.

Plugg in Hybrid Hyundai IoniqHyundai Ioniq Plug-in priser og utstyr

angå~~POS=TRUNC denne Volkswagen Golf GTE -av som det også plug-in hybrid og elektriske versjoner med den siste facelift-, er prisen på Hyundai Ioniq Plug-in betydelig mindre enn 35 000 euro for versjonen med Tecno overflate og 38.000 euro for stil før man vurderer de rabatter som tilbys av merkevare og kan nå 4200 euro tar hensyn til markedsføring, finansiering og levering av et annet kjøretøy. Telle dem, prisene ligge på 30,800 og 33,800 euro, betydelig dyrere enn Hyundai Ioniq positur Hybrid, med 22800 og 25,800 euro for tilsvarende nivåer av utstyr.

I begge tilfeller kan fortsatt bli vurdert subsidier kjøpe tilbud den plan Movea, i hvilket tilfelle prisene Ioniq Hyundai Plug-in vil være på 26.400 og 29,400 euro.

den nivå med hvilken utvalget av denne startpluggen forekommer som er det mellomliggende trinn med Hyundai Ioniq Hybrid og EV, Techno. Her er det allerede standard med syv kollisjonsputer, hastighetskontroll cruise, varsel utilsiktet filskift, bak parkering sensorer, automatisk lys switching, nettleser, klimaanlegg, ryggekamera, tilgang og nøkkelfri start og frontlykter -i fullt ledet hybrid plug ikke xenón-. Trinnet Stil nivåføler betyr at man har kjøretøyet i dødvinkelen og bakre varsling trafikk, skyves, ventilerte forseter og oppvarmet -dette, som rattet eller bakre parkeringsfølerne.