Mitsubishi Evo V-X: sport overkommelig anden hånd

Køb Guide: Mitusbishi Evo V-XKøb Guide: Mitusbishi Evo V-XKøb Guide: Mitusbishi Evo V-XKøb Guide: Mitusbishi Evo V-X

Som du kan forestille dig, den Mitsubishi Evo Det har ændret sig meget fra generation V til Evo X. den evolution har været konstant, men sandheden er, at det mekanisk base og fremgangsmåde har været næsten det samme i denne sport over tid. Når man ser for en Mitsubishi Evo på brugtmarkedet, nysgerrigt Spanien, sammen med Italien, Det er et af de markeder, hvor flere enheder kan findes.

I en bil, så speciel som dette, skal det se for enheder, der ikke har haft en meget "intens" liv og flygte forberedte biler eller tuneados der vrimler i markedet. Vi må huske på, at selv om det er rigtigt, at det er en bil pålidelig, Mitsubishi Evo har temmelig vedligeholdelse og reparationer er dyre, også tror, ​​at det er en anden eller tredje bil, forbruge en masse benzin og det er ikke beregnet til daglig kørsel. Når du køber, mens mest originale enheden er bekymret, meget bedre. Det er også et godt tegn, at dens ejer har givet ham en mere adstadig liv. Det er noget, på den anden side viser det samme i tilstanden af ​​bilen.

For at finde en Mitsubishi Evo i god stand det Typisk mere end 18.000 euro pris, men det sjove er, at der ikke er meget forskel i pris mellem de forskellige udviklingstendenser i modellen. Hvad der normalt markerer betales beløb, er den tilstand af bevarelse, vedligeholdelse bog, de kilometer ... Den Mitsubishi Evo IX og X bedre vedligeholdt og færre kilometer kan koste endnu mellem 30.000 og 35.000 €.

Mitsubishi Evo er en bil lavet med materialer af høj kvalitet, men som har en så radikal tilgang, bevaringsstatus afhænger i høj grad på har fået behandling. Motoren er meget pålidelig kilde specifikationer, men hans liv er stærkt reduceret, hvis betragteligt anvendes tavler med deres præstationer stiger. turbolader Det er en af ​​de mekaniske dele mest sandsynlige til at skabe problemer og dette er meget sædvanlig før 100.000 km skal repareres.

Evo Mitsibishiden kobling Det er også Mitsubishi Evo delikat. Det er helt normalt at lide for tidlig slitage, især hvis overused i revet. Overraskende er det pålideligheden af ​​transmissioner og gearkasse. Bør overvåge, ja, eventuelle huller i lejerne. den Bøsninger foran Evo V eller VI var noget delicates og han tager intensiv efterbehandling lejesløret. Bremserne, i mellemtiden, har en masse arbejde i denne model, og det er normalt at blive ændret hyppigt skiver og klodser.

Når du køber en Mitsubishi Evo bør bemærke, at den Evo 5 var den første til at nå vores land. Selv vejen versionen var yderst spartansk, havde en meget grundlæggende udstyr og modtog næsten ingen lydisolering. De fleste af de enheder, der ankom gik til konkurrence. Mitsubishi Evo VI indarbejdet ladeluftkøler og oliekøler større, Nye stempler og forbedret turbo. Denne model Tommi Makinen Special Edition, en af ​​de mest eftertragtede af samlere fandt sted.

Mitsubishi Evo VII Han brugte nye platform, men den vigtigste ændring var i aktive center differentiale type. Efterbehandling på gaden versionen forbedret nok, hvilket resulterer i en mindre radikal bil. To år senere kom EVO VIII: ridning 17-tommer hjul og Brembo, valgfri sekstrins forandring, blandt andre. Den "borgerlige" version havde en mere luksuriøs udstyr, læderindtræk, etc. Og for at sænke tyngdepunktet, blev taget af aluminium. I mellemtiden, Mitsubishi Evo IX inkorporerer den variable fordeling elektronisk styring. Det er også Igen udstødningsmanifolden og turboladeren. den seks-trins gearkasse Det blev indstillet. inde i sæder De blev underskrevet af Recaro. Og Mitsubishi Evo X i motoren modtaget mange ændringer, aluminiumblok blandt andre, også han udviklede 300 hk i stedet for 286. Som ekstraudstyr kan du montere en dobbelt kobling som ærligt han ikke helt overbevist af hans præstation. Rammen var også helt nyt. Vejen versionen, den mest civiliserede af sagaen.

Du kan også være interesseret i:

Mitsubishi Evo X Gruppe N

Ti drivere med Mitsubishi Evo X

Mitsubishi Lancer 2016, en anden renovering