Test: Dacia Logan MCV dCi 90, gir ingen mer for mindre

Test: Dacia Logan MCV dCi 90, gir ingen mer for mindreTest: Dacia Logan MCV dCi 90, gir ingen mer for mindreTest: Dacia Logan MCV dCi 90, gir ingen mer for mindreTest: Dacia Logan MCV dCi 90, gir ingen mer for mindre

I så langt i år Dacia salg i Spania har vokst nesten 60 prosent. Uten å gå videre, for en måned av 2014 Sandero har vært den mest solgte turisme i vårt land og for å lukke år, forblir i Topp 10 biler med flere registreringer. Definitivt et av høydepunktene i hele spekteret markedsført av den rumenske merke, eid av Renault-gruppen, er å tilby meget rimelige priser, rettet spesielt til dem som ser på bilen som kun transportmiddel og ikke gi mye vekt på detaljer knyttet til teknologi, komfort eller en effektiv atferd.

Dacia Logan MCVDenne tilnærmingen er utvidet til Logan MCV stjerner i denne testen, en modell som, i likhet med alle Logan, deler mange komponenter med Sandero. Den billigste versjonen av denne unike familien er rundt 10.000 euro, men i dette tilfellet vi prøvde kraftigere diesel, 90 hk, også med 75 hk er absolutt den mest interessante av alt Logan MCV, en bil Den måler 4,5 meter i lengde og har en unik stammen av nesten 600 liter. Ingen merkevaren tilbyr et kjøretøy av denne typen så billig.

inne

Fra første øyeblikk du setter deg bak rattet i Logan MCV oppfatter Nøkternhet er kjennetegn. Rattet dreies bare vertikalt, ikke i dybden, og førersetet har en spak for høyderegulering som gjør det mulig bare to stillinger: enten som nær bakken eller på annen måte, uten mellomliggende punkter -den billigere versjon Atmosfæren bensin mangler til og med reglajes-. For tilberedning, konsistens, sidestøtte, etc. også oppmerksom på enkelhet av setene. Er spesifikke detaljer om en rimelig bil, men ikke tolkes at sjåføren er ubehagelig, det bare ikke går så bra som du ville gjort i en bil mer forseggjort design og ergonomi.

Dessuten, alle setene tilby nok plass gitt sin utvendig størrelse. Ingen knuse foran, bak den hule bein er løs og til det sentrale torget er det mer anvendelig enn andre modeller til tross for at noe smalere enn den ytre.

Dacia Logan MCVmange detaljer som indikerer maksimale besparelser ønsket av merkevaren, som riktig konsistens av dørene, solskjermen med et speil uten lys eller dekke hjulet servering for høydejustering er doms lys, rattet mangler om det integrerer en satellitt for å styre radio, Elektriske vinduer bak (ekstrautstyr) er på bakken, la ut fant vi en gasskappe som elemental ... Men som Dacia sier i sitt slagord: "alt fungerer".

stor koffert

Målt ved vår tekniske senter, stammen av Logan MCV tilbyr 595 liter kapasitet, Volumet svært fremtredende for en bil av sin størrelse. Lasterommet har belysning og side kroker tillate hengende poser, har også noen ringer på hjørnene der du kan snag et nettverk som tilbys som et alternativ (103 euro) for å bedre sikre løse bunter som skal transporteres. Hvis du trenger å øke kapasiteten eller flytte store eller lange gjenstander, kan du felle ned bakseteryggen alltid fra innsiden, ingen skyttere i maletero-, som vil matche §§ 1 / 3-2 / 3, for å forlate en lastegulvet er flat nesten helt. Serie hel rekke Logan MCV har reparapinchazos kit, slik at under stammen gulvet ikke bære reservehjulet -Cuesta ca 100 euro. Utvilsomt er lasterommet en av fordelene ved modellen, selv om ingen detaljer om oppgraderbar finish.

Prima komfort

Dacia Logan MCVSå mye tenkt å drive fremvoksende markeder, der veiene dominerer i dårlig forfatning, MCV suspensjon er myk, bevare mer komfort, som gjør det lett å se pendling kroppens kurver. Men generelt er det en fin bil å kjøre, fordi deres reaksjoner er forutsigbare og stabilitetskontroll fungerer med hvilken som helst bane tap.

Hans dCi motoren som brukes i modeller av Renault og Nissan, er ikke veldig merkbar i rumorosidad. Mens skyve denne familien overfører lys og jevn drift. Selve gjennomsnittlig forbruk på 4,9 l / 100 km, er en veldig god figur å være uten stopp&start. Eco funksjon -mitiga HEATING og aircondition-akselerasjon og Girindikator bidrar til å spare. Lydisolasjon, særlig av rodadura- forbedret. Adresse riktig trykk, riktig bremselengder og endringsledelse, lange løyper, bør du vinne smak. Dårlig lysintensitet.

Vel ... med billigere alternativer

Prisvinneren finish er standard og inneholder to mest fremtredende fire kollisjonsputer, ESP stabilitetskontroll, tåkelys, kjørecomputer, sentrallås, foran Elektriske vindusheiser, bluetooth, USB jack ... Det er en logisk rammeverk for en bil av sin pris, men, for eksempel, er det klimaanlegg alltid valgfritt, det er gitt et automatisk klimaanlegg, og det er ikke mulig å ha gardinkollisjonsputer, regnsensor og lys, elektrisk innfellbare speil eller, selvfølgelig, teknologi og kjøre hjelpemidler siste generasjon. Et høydepunkt nivå alternativer er Media Nav pakken bærer vår enhet, et multimediasystem med navigator og 7-tommers berøringsskjerm forbedrer også bildet av dashbordet og tilbys til en rimelig pris (230 euro). Hvis noen tenker på å kjøpe tilgang versjonen med bensinmotor 1.2 75 hk og Ambiance finish, bør du vite at standard utstyr ikke inkluderer svært grunnleggende detaljer, fordi rattet er fast, er førersetet ikke justerbar i høyden og det mangler vesentlige elementer i utstyret.

Med en stor merkevare

Enhver Logan MCV krever ikke en stor utlegget, selv om vi velger å inkludere de dyrere alternativene, slik at avskrivningene over tid vil være mer håndterlig. Under panseret skjuler relativt moderne mekanisk TCE spesielt bensin og DCI-, men vedlikeholdsoppgaver er enkle og akseptabel pris av reservedeler, med fordelen av et omfattende nettverk av bistand under tilsyn av en merkevare Renaults opplevelse.

Når de bestemmer seg for en familie som Logan MCV er helt klart at absolutt prioritet til oppdemming av budsjettet er gitt. Uten en stor investering er det mulig å ha en praktisk bil med en stor koffert, og i sin enkelhet, inneholder en motor og andre komponenter utviklet under paraplyen Renault, en viktig garanti, ingen tvil. Det er en slående design, og fargerike materialer eller sofistikerte kjøre hjelpemidler ... men hvem ville like nyttig rolle og familie kjøretøy.