BlueHDI 3008 Peugeot 120: superprueba med alle målinger

Peugeot 3008 SUV og mer effektivPeugeot 3008 SUV og mer effektivPeugeot 3008 SUV og mer effektivPeugeot 3008 SUV og mer effektiv

den ny Peuegot 3008 dette er 100% verdig til å bli betraktet som en SUV av design, høy kjørestilling, utvikler konseptet i-cokpit original, balansert og atferd i økonomiske veien og kjøre opplevelser som i nærheten av hva vi forventer av et prestisjetungt merkevare. Også, eventuelt kan du innlemme Pack motorikk bestående av trekkraft styresystem Grep Kontroll og M + S (300 euro) dekk, ville forbedre sin allsidighet for å kunne forlate asfalten med noen ekstra garanti.

Bortsett fra navnet, alt er nytt i Peugeot 3008. Faktisk er det laget av en annen plattform, EMP2, mest avanserte og mer mengden av lys. Resultatet er en nesten identisk vekt på første generasjon Peugeot 3008 til tross for hvor mye det har vokst (fra 4,37 til 4,45 m lang). Dette har gjort det mulig å vinne mye innvendig plass, 4 cm brede ved den bakover bort ben tilbake (4 cm bak fører og passasjer etter 9) og 25 liter stammen selv påvirkes av soltak, Nye Peugeot 3008 Han har mistet vertikal habitability, som kan irritere baksetepassasjerene høyere enn 1.85m og la deg på en ulempe til sitt rike konkurranse, spesielt hvis det tar soltak. Likevel vil det fylle rollen som funksjonell bil som forutsettes både plass som bagasjeplass, med 500 liter under teppet er plassert på høyre halvdel av kategori bort fra forslag som Honda CRV men fremfor andre som Hyundai Tucson og Nissan Qashqai.

Interiør Peugeot 3008Den drivende stilling Peugeot 3008 utvikler den opprinnelige i-cockpit utgitt fire år siden i 208 med instrumentering plassert i en høyere etasje enn hjulet og dette lille og lavere enn vanlig. Men nå har også det flatet i den øvre delen, som vil unngå problemer med å se instrumentering. I tillegg har denne gangen sjåføren vil ha følelsen av å gå helt atskilt fra den medfølgende ved fremtredende midtkonsollen at med mindre vi tar utstikkende gjenstander i koppholdere, ikke vil forstyrre kjøring endring og ja inviterer til å hvile albuen mens du kjører.

Sensations ombord på Peugeot 3008

At kraftige sentrale minner DS 5 når isolere føreren, som ligger i et område som minner om kommersielle fly, med sitteplasser omgitt av mange knapper og knotter som gir en fantastisk inntrykk av avansert teknologi. I denne forstand, er det enklere å bruke den sentrale multifunksjonsdisplay med snarveisknapper den lette adgang til de forskjellige undermenyer.

finne drivende stilling i Peugeot 3008 det er enkelt. Dersom rattet dybdejustering fem cm i dybde og fire i høyden, til sin egen førersete som eventuelt 1,300 euro kunne ha elektrisk regulering, en fin funksjon friste både massasje- folk i små vekst som andre over gjennomsnittet kan være komfortabel. I baksetet, som er vanlig i den kategorien, kan det være tre passasjerer, selv om den sentrale plassen ikke bare sitte i en mindre komfortabel benk -Høy og nært til siden, men vil ikke ha mye plass til føttene og invadere løpet av disse. Så, fire folk vil mer komfortable enn om det var en femte passasjer.

For sin del, de indre foringer andre i sikte, dørene, midtkonsoll, øvre dashbord og ratt tilbud god kvalitetsfølelse, Mens den nedre delen av dashbordet og dørene vil gi oss et mindre hyggelig å være litt slitt plast følelse. Disse hyggelige generelle følelser er forsterket av en utmerket lydisolasjon. Mens deres lyd på tomgang er noe forhøyet, sikrer aerodynamikk at når du øker hastigheten blir mindre støy enn sine rivaler, noe som styrker argumentene for 3008, samt den gode følelsen av styrespakene. Så er glatte clutch og ratt og bremsepedal, og girvelgeren har en fast touch, de som liker å bruke i hverdagen.

Hvordan lanserte Peugeot 3008?

I slike tilfeller er det når vi setter pris på utsøkt tegnet av den nye Peugeot 3008. Bil i fart nesten tjue tall kraftige hester (verifisert 10.1 sekunder i 0-100 km / t og 32 sekunder til å reise på 1000 m), Selv om deres evne til å hente fart er under den beste, forblir i en anonym midtpunktet av kategorien, som skjer med forbruket, betinget både av en lang sjette gir, på nesten 57 km / t.

Peugeot 3008Mest kjent er bremsing av Peugeot 3008. Behovet nesten 2 meter lavere enn kategorien gjennomsnittet å stoppe bilen ved bremsing på grensen fra 140 km / t og pedal gir stabil og behagelig og hyggelig, lett å dosere touch. Of course, i denne forbindelse vil det være forskjeller avhengig av om du har installert Pack motorikk eller ikke, som var vårt tilfelle viser hvordan en bil er fundamentalt veien.

På asfalt Peugeot 3008 utmerker seg for sin behagelig fjæring i trinn bacheo bestått fotgjengere eller høye reduksjonsgirene -mérito store omkretsen hjul som er montert på 18 "hjul uregelmessigheter praktisk talt svelget ved å fortsette å trekke i jord og helling og redusere effekten av forhjulet for å angripe uregelmessighet. deres atferd Det tilbyr ikke overdreven krenging og samarbeider med adresse omgående adlyde kommandoer gitt av rattet. I alle fall, selv om gassen kuttet på en kurve kan hjelpe oss å fullføre banen, det er ikke en sportsbil, men gjelder for nesten alt, med en balanse oppnås mellom effektivitet og komfort. Ville være sant selv komme ut av asfalten tidvis noe som vil bli tilrettelagt av en god fjæring reiser, 310 mm i både tog og en bakkeklaring på 185 mm, uten å være klar selv er i tråd med category- selv om vi ikke må glemme at 3008 er en SUV født for asfalt bil som du kan kjøre på veier og skogsveier, men ikke alle rene land ... som ville ha en atferd mye mer begrenset veien. Så, du bedre ikke begi seg ut i store vanskeligheter som krever maksimal trekkraft.

Det er dyrt Peugeot 3008?

Med en pris som starter i neste motor til 25.000 euro inkludert offisielle diskonteringsrente, er 3008 også i tråd med sin konkurranse i forhold til pris. så På bare noen tusen euro kan vi ha en lang dusin alternativer som inkluderer Kia Sportage, Nissan Qashqai, Kadjar Renault, Toyota RAV4, Ateca Seat ... som gir et inntrykk av de ulike valg som tilbys av SUV kategori. Før dem denne Peugeot tilbyr en annerledes utvendig, en banebrytende interiør og en mekanisk korreksjon deilig i dette tilfellet, Allure ledsaget av en bemerkelsesverdig etterbehandling utstyr og en haug med alternativer som kan gi en premie luft gjennom massasje forsetene, dør elektrisk åpning-noe treg i begynnelsen av sin Drive og en driving hjelpemidler til sist. Er mangler, ja, elementer som knekollisjonspute og en fjernkontroll cruise noe mer moderne, sekundære problemer med den gode smaken som etterlater 3008, en bil ekte SUV som er, virker det og viser modenhet av Peugeot for å heve sin produktlinje.

Peugeot 3008 1,6 120 HK BlueHDI, data (målinger Technical Center Highway)

TEKNISKE DATAPeugeot 3008 1,6 120 HK BlueHDI
motor1,560 cm3 / 4 sylindre
reell makt122,8 hk ved 3740 rpm
Ekte maksimalt dreiemoment32,7 mkg ved 1500-4000 rpm
Akselerasjon 0-100 km / t10.12 sek
Akselerasjon 0-400 m17,2 sek
Akselerasjon 0-1000 m32 sek
vekt skala1,532 kg
maksimal hastighet180 km / t
Ekte gjennomsnittlig forbruk5,8 l / 100 km
faktiske bruken veien5,4 l / 100 km
Ekte urban forbruk6.3 l / 100
bagasjerom500 liter
Bredde / etter145/142 cm
pris28,900 euro
rabatt1.700 euro

(*) Flere tekniske detaljer her.

Du kan også være interessert

Så er Peugeot 3008 serien

3008 godkjenner testen med glans EuroNCAP

Dette er den nye Ford Kuga