Elektriske biler mer autonomi tid

Hva er elektriske biler med mer autonomi markedet?Hva er elektriske biler med mer autonomi markedet?Hva er elektriske biler med mer autonomi markedet?Hva er elektriske biler med mer autonomi markedet?

Hyundai sier autonomi er ikke den eneste faktoren for å vurdere når man sammenligner en elektrisk bil, og med rette. Likevel, for nå, hvor langt du kan kjøre på en enkelt opplading av batteriene i en elektrisk forblir et viktig faktum, kanskje den viktigste. Det er det første at allmennheten tenker for en elektrisk bil, og også den mest innflytelsesrike faktor i beslutningen om å kjøpe en av disse bilene.

Vi har søkt på de ti elbiler med mer selvstyre enn de som selges i Spania. Det er mange flere faktorer anbefaler vi å vurdere før du kjøper en elektrisk, men autonomi er et godt utgangspunkt.

1. Tesla Model S 2017, 542 kilometer

Vil sammenligne dem med de som sammenligner dem, vil Tesla bli gjennomført palme i form av autonomi. Enten alternativ du velger å tillate batteriene Modell S og nådde en enkelt ladning lenger enn noen annen elektrisk kjøretøy (Med tillatelse fra sin eldre bror, Model X, selvfølgelig), i hvert fall i dag.

2. Tesla Model X 2017, 383-465 kilometer

Vi har ikke oppført 60D versjoner Model X og Model S som ikke allerede er på markedet (I det første tilfelle) eller er i ferd med å bli fjernet (i det andre tilfellet). Det som er bra for Tesla er at ved å eliminere disse modellene mindre autonomi, øker deres fordel fremfor konkurrentene.

3. Renault Zoe, 400km

Treffe markedet i oktober i fjor, deres 400 km med autonomi annonsert i henhold til nedc testsyklus (forventet å være omkring 300 reelle kilometer) overstiger 160 km til sin forgjenger, som homologaba 240. Dette også uten iota øket vekt eller størrelse batterier, takket være det gode arbeidet for LG Chem.

BMW i34. BMW i3, 300 km

Den første elektriske tyske firmaet nylig mottatt en ny 33 kWh batteri som ga ham en offisielle rekkevidde på 300 kilometer. En økning som ikke er eksklusiv for den nye i3: eierne av den gamle modellen som skal erstatte det nye batteriet hvis de ønsker det.

5. Volkswagen e-Golf, 300 kilometer

Bundet for BMW i3 autonomi, er det også et resultat av forbedringer i den forrige modellen. I dette tilfellet autonomi øker 50 prosent med et litiumion-batteri med en kapasitet 35,8 kWh -sammenlignet med 24,2 kWh-tidligere. Det har også forbedret sin Ladetid, som nå kan utføres i sin helhet i seks timer å plugge den inn i en stikkontakt. og i en halv time Du kan lade batteriet opp til 80 prosent hvis tilgjengelig rask lading.

6. Hyundai Ioniq 2017, 280 km

280 kilometer er ikke det mest spektakulære for en elektrisk figur i 2017, men det er verdt å merke seg en del av Ioniq EV: 16 kWh per 100 kilometer. dette Det er det laveste tallet i en ren elektrisk, og dette måleenhet vil bli stadig viktigere med bestått av årene. Tross alt, ingen bryr seg i dag autonomi forbrenning bil, ikke sant? Vi har tanking infrastrukturen som er nødvendig for våre biler ikke trenger å presse maksimalt innskudd før du ankommer på en bensinstasjon. Tallet at vi bryr oss om når det gjelder drivstofføkonomi er liter per 100 km. Og dette er også hva som vil skje med elektrisk: det faktum at vi ender opp interessant er antall kilowattimer du trenger for å reise 100 km. Og her nå Hyundai vinner.

7. Nissan Leaf, 250 kilometer

Siden januar 2016 nye Nissan Leaf tilbud området fra 250 kilometer. Med et lass av sin nye 30 kWh batteri, Det er i stand til å reise 50 kilometer mer enn før. Oppdateringen har ikke vært en økning i størrelsen av batteriet, selv om dens vekt: 21 kg nøyaktig.

8. Citroen e-Mehari, 240 km

Mehari veteran returnerte 48 år senere i elektrisk format. deres 240 km med autonomi har tjent til myndighetene på øya Formentera (deres naturlige habitat) har kjøpt en flåte av biler til å transportere disse personlighetene som besøker øya. Men det er en bil småskalaproduksjon Hans produksjonsvolumet vil ikke overstige 1000 enheter årlig over hele Europa og er ment primært for utleie flåter, hoteller, feriesteder, etc.

Kia Soul EV9. Kia Soul EV, 200 km

Lithium Polymer litiumion-batteri med en kapasitet på 27 kWh, gi den en utvalg av mer enn 200 km. Og for å optimalisere maksimal energi, omfatter bilen en skjerm i midtkonsollen gir oss tips for mer effektiv kjøring, selv planlegge ganger når vi ønsker å lade batteriene og lade nærmeste punktene.

10. Mercedes B-250E, 200 kilometer

Den elektriske versjonen av Mercedes klasse B kan gå 200 kilometer på én lading batteriet med en kapasitet på 28 kWh. Selv om denne serien etterlater deg i de siste posisjonene til 'topp 10', er det rimelig å huske at denne bilen oppnår en ikke ubetydelig kraft på 180 hk.

Du kan også være interessert

Boom av billige kinesiske elektriske biler: sine nøkler

Hva merke er å selge flere elektriske biler i Spania?

SUVer i fremtiden vil du elske: i-Pace Jaguar, Mercedes EQ ...