10 kompakte biler billigere benzin og interessant

Køb Guide: The Best Kompakt benzinKøb Guide: The Best Kompakt benzinKøb Guide: The Best Kompakt benzinKøb Guide: The Best Kompakt benzin

Gradvist, den automotive marked har "mindre besættelse" af diesel. Skandaler som den såkaldte "Dieselgate" hovedrollen hovedsageligt af Volkswagen-koncernen, De har gjort mere end én mistænksom af denne type mekanisk, fjerne økologisk mest følsomme del af hans bevidsthed. Et mange andre har fungeret som en katalysator for, en gang for alle, tage hensyn, før de køber for at vide, for sikker, hvis absolut mødt dem eller ikke betale den konto ekstra som det er næsten ethvert køretøj af denne type i stedet for hvad der svarer til benzin, i mange tilfælde fornuftigt alternativ erhvervelse.

Når sandheden er det underliggende spørgsmål, og på hvilket denne vejledning vil vi kaste lys med konkrete eksempler på C segment (kompakte biler), en af ​​de mest populære i Europa med omkring 22 procent af salget sidste år.

Bedst af alt er, at den tekniske udvikling af benzinmotorer har været ustoppelig i de senere år. I virkeligheden, hvis et eller andet sted har fuldt ind i såkaldte filosofi downsizing (Mekanisk mindre forskydning og nogle gange tre cylindre i stedet for fire, men mere effektiv og endnu mere kraftfuld), der har været netop at benzinmotorer, især dem af mellemstore og små. I dette har spillet en afgørende rolle progression injektion og raffinement som har i dag kommet turboladere; hinanden udrette mirakler. Så meget, at denne linje af produktet har nået alle former for mærker: fra mere overkommelige den mest eksklusive, selv når de syntes mere tilbageholdende. Her, i vores vurdering 10 kompakte C-segment biler med benzinmotorer billigere, komplet og interessant.

Renault Megane

Alt er nyt på ny generation Renault Megane, fra platformen til design eller anvendt teknologi. Godt gået, bedre fremlagt, Mégane Det tager fordel, at den TCE benzinmotor turbo fire-cylindret ny generation. Især adgang til 100 hk, den bevæger sig med selvsikkerhed, op til optimal pickup. En mulighed for interesse, hvis du gør tusindvis af kilometer ud af året, og jeg ville ikke sætte noget let på det mest overkommelige diesel, værd 1.5 dCi 90 hk, 1.500 euro dyrere. Fra den mest overkommelige niveau-Life trim plan anbefalet i vores valg-, de er standard højdejustering af førersædet, klimaanlæg, fartpilot, el-justerbare spejle og lydsystem tager USB og tilslutningsmuligheder Bluetooth.

- anbefalede udgave: 1.2 TCE 100 hk Life
- Forbrug: 5,4 l / 100 km
- Pris: 16,586 euro
- Fordele: Samlet ydelse mere end tilstrækkeligt. Komfort og dynamik meget tilfredsstillende
- Imod: langsgående plads på bagsædet. Effektivitet ved fuld belastning

Ford FocusFord Focus

Ford Focus er en af ​​de biler mere "rund" den kompakte kategori. For det første viser en af ​​de mest effektive dynamik, selv cirkulerer hastigt på sektioner af kurver, som viser poise og effektivitet. For det andet, fordi det er behageligt og nemt at bære. Og for det tredje, fordi selv ikke tælle bredere eller mere generøs bagagerummet (faktisk med 363-liters står i gennemsnit), udviser en stringent præsentation af dem, der "fanger øjet" til den første lejlighed.

- Anbefalet udgave: 100 hk 1.0 EcoBoost Trend
- Forbrug: 4,6 l / 100 km
- Pris: 16,125 euro
- Fordele: Adfærd, komfort og optimal pickup, bagagerum og mekanisk pålidelighed
- Imod: fornuftig kørestil Forbrug

Citroën C4

Citroën C4 modtog en opdatering for et par måneder siden. Langs den ene af de kufferter bedste kategori (408 liter), tilføjer god kørekomfort, nok for optimal afhentning og moderat forbrug juridisk hastighed. Den nærmeste Diesel stiger 700 euro.

- Anbefalet udgave: PureTech 110 Levende Edition
- Forbrug: 4,8 l / 100 km
- Pris: 17.900 euro
- Fordele: komfort og optimal pickup
- Imod: fuld belastning ydeevne

Opel Astra

Opel Han har givet et reelt slag af autoritet med den nye generation Astra har ikke kun formået at præsentere en mindre og kompakt bil, men paradoksalt nok også lettere og mere beboelige, og selvfølgelig mest teknologisk avancerede og sikre på alle niveauer. Mekanisk forsyning starter ved stærkt anbefales 1,0 turbo 105 hk, der i øvrigt kun sælges med fem-trins manuel transmission for mere end rigtige præg. den diesel næste, CDTI 1,6 liters 110 HK, 2000 euro over lange blade, fordi den tyske producent knytter det også med en opsigelse (Selective) mere komplet. Det er også et godt færdig bil, og selv om den foreslåede ophævelse ikke har en standard udstyr til "smide huset ud af vinduet", klimaanlæg, lydanlæg eller guiden til at starte på skråninger uden backpedal hvis indarbejdet i regningen base.

- anbefales udgave: 1,0 T 105 PS Expression
- Forbrug: 4,4 l / 100 km
- Pris: 16,422 euro
- Fordele: Ydeevne, komfort og dynamisk
- Imod: Loudness gear. For eksempel, klimaanlæg er mulighed

Honda Civic 2016Honda Civic

Den nuværende Honda Civic har meget lidt at aflevere stafetten videre til sin efterfølger, 2017 Civic nyt parti. Derfor er det muligt at justere købsprisen. Desuden den billigste diesel er 2.500 dyrere end dette Basic, komfortabel, let at bære udgave og i stand kuffert (401 liter).

- anbefalede udgave: 1.4 i-VTEC 99 hk Comfort
- Forbrug: 5,4 l / 100 km
- Pris: 19.100 euro
- Fordele: Kvalitet færdig
- Imod: repris du lige højre. Bag rattet "besværlige"

Kia CEE'D

Godt gået, bedre fremlagt, behagelig og nem at bære ... Kia CEE'D har en turbo motor ny generation og kun tre cylindre præsentere en fantastisk undvære straffe forbrug. Anyway, en stor mulighed.

- anbefales udgave: 1.0 T-GDI 100 hk Concept EcoDynamics
- Forbrug: 4,7 l / 100 km
- Pris: 15,361 euro
- Fordele: komfort. lyse Motor
- Imod: Synlighed blot tre bageste værelser

Mazda3

Mazda3 er en af ​​disse modeller som ved design, og som overbeviser touch, kvalitet og dynamik. Finheden af ​​dets benzinmotorer SKYACTIV-G Det synes ikke gå glip af nogen turbo og 101 hk udgave bevæger sig med lethed og værdighed til denne kompakte. Den nærmeste 5.000 euro Diesel springer i pris.

- anbefalede udgave: 1,5 101 hk Presse
- Forbrug: 5,1 l / 100 km
- Pris: 16,050 euro
- Fordele: Interessant pris. Kvalitet færdig
- Ulemper: beskedne fordele, især optimal pickup

Seat LeonSeat Leon

Ikke meget for det spanske mærke praktiserer en "ansigtsløftning" til sin populære kompakte model, noget, der vil ske i løbet af det næste år -se funktioner Seat Leon 2017. Indtil da, der har valgt den Leon Han tilfældigvis fuld, selv om det gør den grundlæggende benzinmotor, en forsætlig 1.2 turbo der leverer 110 hk. Af den måde, intet "tørstig", hvis respekt hastighedsgrænser og praktisere en moderat kørsel. Til alt dette, har Seat modellen ikke har stammen af ​​kategorien leder, men med plads til bagage og ejendele helt i stand og, frem for alt, Liveable bagsæder, også på langs. For at gøre tingene varer, er det godt klaret og fremlagt, kan prale kvalitet og komfort på alle typer virksomhed. Faktisk er det en af ​​de biler, der koster "skærpe".

- anbefales udgave: 1.2 TSI 110 hk reference
- Forbrug: 4,9 l / 100 km
- Pris: 18,080 euro
- Fordele: Beboelighed og dynamiske præstationer. Kvalitet og præsentation
- Imod: rimelige fordele ved fuld belastning. følsomme forbrug kørestil

Peugeot 308

Peugeot 308 er en af ​​de "store" i denne type køretøj, næsten en tysk bil indre kvaliteter og adfærd. Der er benzin med 82 hk, men bedre løsning 1.2 turbo 110. Den nærmeste Diesel AUPA 800 euro.

- anbefales udgave: 1.2 Style 110 hk PureTech
- Forbrug: 4,6 l / 100 km
- Pris: 18.200 euro
- Fordele: afslutning, dynamik og komfort
- Imod: Bagsæder kun korrekte

Toyota Auris

Toyota Auris er blevet beriget med de forsætlige mekanik turbo 116 hk, Det frigiver fra kun 1,2 liter og indhold med en officiel gennemsnit på 4,8 l / 100 km. Ja, er den første diesel fås ikke stiger mere end 350 euro.

- Anbefalet udgave: 120T Aktiv
- Forbrug: 4,8 l / 100 km
- Pris: 16.250 euro
- Fordele: Ydeevne, kvalitet og komfort
- Imod: Pris versus Diesel 90D Forretning