Ti spørsmål å stille før du kjøper en brukt bil

Ti spørsmål å stille før du kjøper en brukt bil

Det første du bør være klar er hva slags kjøretøy trenger, hvordan funksjoner, hva stat og hva kvantitet du er villig til å betale for det. Når definert disse foreløpige betraktninger, kan du velge å kjøpe bil til en privat fest eller en forhandler, men uansett hvem som selger, vil de obligatoriske spørsmålene være omtrent det samme.

1. Hvor mange år, og hvor mange kilometer er bilen?
Den beste tiden å kjøpe en bil er når det har mellom to og fem år, og likevel ikke har overdreven kjørelengde og generell tilstand er akseptabelt. så snart kilometrene, årsgjennomsnittet gitt vanligvis et kjøretøy er plassert mellom 15.000 og 20.000. Med disse dataene, kan du lage en mer eller mindre justert resultat hvis figuren er for høy eller mistenkelig lav idé.
Hvis du velger å gjøre kjøpet ved en bilforhandler, bør du vite at i tillegg til biler, det finnes andre alternativer:
- preowned bil: Nesten alltid kommer fra flåter leasing, av selskaper, av utleie, etc. disse selskapene De erstatte dem med mindre enn to år, slik at de vanligvis har noen kilometer.
- High-end bil: De er mest luksuriøse og kraftige modeller av forskjellige merker. hans opprinnelse i annenhåndsmarkedet er vanligvis import og innenlandsk flåter og enkeltpersoner.
- Kilometer 0:forhandleren, av ulike grunner, innrullert disse kjøretøyene før du tar dem ut for salg og din kjørelengde er svært lav.
- utøvende bil: De var brukes av selgere eller ledere av forhandlere, eller ledere i ethvert selskap. vanligvis de har svært lite tid og de kan inngå under navnet "preowned" eller "high end".

2. Hva tilstand er du i?
Dette er utvilsomt en av de viktigste spørsmål å stille, fordi god stand av et kjøretøy omfatter mange faktorer: maling og, den dekk, drift av mekanikk, den elektriske elementer og interiør, blant andre.
Eksteriøret er lettere å vurdere, men ikke forsømme å lese nøye gjennom tilstand av arket, sjekker ingen bulker det er heller ikke rusten; av maleri, betaler oppmerksomhet ikke bare til mulige riper, men Du har flak, partert eller hvis tone er forskjellig fra det opprinnelige. Som for dekk, den slitebane bør ikke brukes i overkant -Ha ha en dybde som er større enn 1,6 mm- og Gum trenger ikke å sende kutt eller deformasjon.
av elektriske elementer du bør sjekke at alle lysene virker korrekt og ventilasjon, den klimaanlegg, den defogger, den elektriske vinduer, etc,
Sjekk ut interiør og undersøker tilstanden av møbeltrekk, den plast, den belegg... Den ratt, giring og clutch er elementer De kan hjelpe deg vet du som har hatt bilen.
Når det gjelder funksjon av mekanikk, er det viktig å vite dersom kjøretøyet Det har blitt normalt holdt i garasjen eller har "sover" utendørs. logisk, tilstanden til bilen vil ikke være den samme hvis du har måttet tåle lave temperaturer og frost vinter og hete sommeren. Men for å være mer sikker på at alt fungerer som det skal, anbefaler vi at, med mindre du er en ekspert, acudas med en person som er kunnskapsrik på feltet å være ansvarlig for å sjekke alt relatert til mekanikk.

3. Har du hatt en ulykke eller sammenbrudd av betydning?
Noen ganger, Et blikk på legemet Bil vi kan si om det har blitt reparert som følge av en ulykke, men noen ganger disse skiltene er ikke merkbar for det blotte øye, og, spesielt når feilen har vært av innenlandsk opprinnelse, dette er nesten umulig å oppdage. Derfor må vi Spør selgeren, -veldig høflig og taktfullt, ja, det er ikke moleste- hvis bilen har hatt noen alvorlige problem det vi bør vurdere. Selvfølgelig, det er en mulighet for at lyve for oss, men senere oppdaget at hvis det var en større sammenbrudd og bestemte seg for å kreve at selgeren kan ikke gjemme seg bak ikke spør.

4. Hva slags rute gjort?
Vi er interessert i hvis forskyvning Vehicle vanlig De har vært kort eller lang, hvis de har stort sett gjort med bil eller tettsted og hvis bilen har vært fast i trafikkork veldig ofte. I korte turer eller byen vi jobbe hardere motoren og følgelig kan forringes hurtigere. men også lide bremser, endre start og dekk, blant andre.

5. Kan jeg prøve det?
Spør om du kan prøve det og om selgeren er eier, La meg ta ham først; slik at du kan få en idé om ledende type som har Med bil: hvis motoren krever mye, hvis du gjør endringer raskt, og hvis du kjører, prøver å skjule kjøretøy problemer. da, Sitte bak rattet og en liten strålebanen for har dine egne følelser.

- Papirarbeid og byråkrati