Alfa Romeo Stelvio: en test diesel- og bensinmotorer 180 200 hk

Alfa Romeo Stelvio 2.2D 180 hk og 200 hk 2,0 turboAlfa Romeo Stelvio 2.2D 180 hk og 200 hk 2,0 turboAlfa Romeo Stelvio 2.2D 180 hk og 200 hk 2,0 turboAlfa Romeo Stelvio 2.2D 180 hk og 200 hk 2,0 turbo

den ankomsten av nye motorer Alfa Romeo Stelvio, hvis utgangs gradvis når marsjhastighet, multipliserer interessen faller på denne SUV og sports ambisjoner. I utseende, men fremfor alt ved dens understell konfigurasjon med en Forakselen eksepsjonelt effektiv: før noen annen faktor, herunder fremdrift i de få versjoner som ikke tyr til firehjulsdrift, er det nøkkelen til sin smidighet. I tillegg er nye versjoner også opprettholde en pute som virker ganske riktig valgt for en bil som har som mål, og fra hans bilde, likevekt og overføre bare i høy etterspørsel kjøring, vil vi spørre noe mer fast til bakakselen.

Så langt jeg vet. Men er at hvis området lansering Alfa Romeo Stelvio bare han har vært ventet en 2,0 Turbo 280 hk og mektigste av alle tilgjengelige kompresjon 2 2 Diesel 210 hk, Nå trives med lavere effektversjoner. Og, selvfølgelig, billigere.

Arbeide med disse blokkene 2.2 og 2.0 bensin Diesel som et utgangspunkt, uten endringer i forskyvning av hver til og med turboladere, variabel geometri i diesel og elektronrør utladning, og trykket er lik hverandre, mellom 1,1 og 1,2 og barer- bare med en annen dressing elektronikk, fot er gitt til forskjellige versjoner av hver av henholdsvis 180 og 200 hk.

Alfa Romeo StelvioAlfa Romeo Stelvio 2.2 Diesel 180 hk "grunnleggende" sterkt anbefalt

Som alle motorer Alfa Romeo Stelvio, det 2,2 Diesel 180 hk vi har hatt en sjanse til å kjøre sammen med fremdrift, men denne motoren er også tilgjengelig med firehjulsdrift Q4 er forbundet utelukkende med girkassen åtte-trinns kilde ZF.

Avhengig av valg vi gjør med DNA-kontroll den lar svært rask eller raske valg av tannhjul -in moduser, sport, normal, henholdsvis eller mer behagelig og effektiv: I denne modusen Advance Efficiency, Den har til og med muligheten for å forlate Alfa Romeo Stelvio en planing modus der frikoble motoren endring og. DNA modifiserer også forholdet mellom akselerator og motorrespons trykk. I stilling A, selv om det er behov for stort trykk på pedalen, i vårt syn. En annen eiendommelighet automatgirkasse er at i alle motorer har hittil presentert Alfa Romeo for Stelvio, relasjoner er identiske, enten mekanisk bensin og diesel, og mellom hverandre, bare endringer den siste gruppen.

den ny motor 2.2 180 CV gir det samme dreiemoment som 150 CV -selv upublisert men allerede annonsert en listepris på litt over 40 200 euro i samme takt (45,9 mkg på 1750 rpm) og bare 5 prosent mindre enn 210 hk med samme blokk. Presser enten fra et regime i henhold, som de er 1400 rpm, vibrerer bare litt mer enn 2,0 bensin og høres klart mer. Med sin tur, dette 180 CV kan glemme kraftigere dieselmotor, 210 hk, Under lagring av mindre kraftige motoren er bare ca 1100 euro til lik girkasse og trim nivå. Offisielle data, den mindre kraftigere blir en andre langsommere i akselerasjon fra 0 til 100 km / t s -7,6 s ansikt og 6,6- Forbruket av begge motorene er som. Under vår tur, en del av det ved motorveier, andre fjellveier stadig stigende og stor trafikk, vanligvis bor under fartsgrensen og tørr jord, oppnådde vi et lavt strømforbruk på 6,4 l / 100 km for et gjennomsnitt på 75 km / t.

Alfa Romeo StelvioHans tilstand fremdrift SUV går ubemerket i disse betingelsene for bruk og kan spare 2,070 euro forskjell der med firehjulsdrift versjoner: Dette Diesel 180 hk den eneste motor som kan velges fra begge, som det 2.2 Diesel fremdrift er alltid 150 og resten Totalt. Drivsystemet for de fire hjul stasjonen versjoner kalt Q4, støtte en fordeling av dreiemomentet mellom de to aksler 50 prosent, men kan arbeide med et 100 prosent på bakakselen. Mellom oktober og november, og integrert i en Ytelsespakke kalt Alfa Romeo Stelvio, uansett type trekkraft, vil de ha en mekanisk bakre differensial et Torsen. Også en aktiv suspensjon med dempning styrt, som de allerede har Alfa Romeo Giulia.

Alfa Romeo Stelvio 2,0 turbo 200 hk, en energisk motor

Den andre motoren som vi kan prøve er 2,0 bensin turbo lavere strømsalg, 200 hk. Foran sin eldre bror 280 hk er en mye mer interessant alternativ enn det kan virke, for de som søker en bedre pris / ytelse -Cuesta 43,200 euro, nesten 10.000 mindre enn den billigste versjonen av de mektigste-fordi hester som forskjellen mellom de to er ikke, med unntak av de som er ekstremt krevende, veldig relevant. Å finne den forskjellen mellom de to behovet for å bringe den mektigste over 4500 rpm, som er når 2,0 Turbo motor gir den offisielle makten. Av slik bruk, den mindre kraftig og mer økonomisk av de to fire-sylindrede motorer og direkte injeksjon bensin, er det mer enn nok energisk kontinuerlig Det er svært elastisk for svaret problemfritt til regimet, skredet iniciales- svinger, selv i krevende terreng og sportslig kjøring.

i klatre Passo Stelvio fra Bormio (Italia), Alfa Romeo Stelvio 2,0 Turbo 200 hk ikke bare det gjør det klart hvor lett det kan gjenopplive, igjen og igjen (det er 40 nummererte og ekstremt stengt i denne sørlige havneområdet i konstant økning kurver, bortsett fra med en mellom våpenhvile for noen få kilometer), men kan gjøre det ved å ta opp hver en med god kontroll over kroppsbevegelser og, fremfor alt, med bare et minimum av understyring som i lite eller ingenting, muddies virkelig banen. Like ved kurvene mer gap mellom inngang og utgang finner at det er oppgraderes lukkemomentomformeren når endringen blir akselerert i avgjørende: ved langsom, først; deretter, ved brå.

Alfa Romeo StelvioI å gå ned den motsatte side, og med en konstant rekkefølge av paella grense varmemotstandsbremse er raskt overvunnet, etter fire eller fem runder på alambicado reise og bratt skråning i favør. Også, selvfølgelig, den hastighet som tillater chassiset og motor. Vi regner med Alfa Romeo for å få lavere 900 ° C bremsen temperaturen til ca. 200 ° C, temperatur som ansees å ha nådd en tilstrekkelig kjøling til retell alle stoppekraften i det minste er nødvendig med ca. 40 sekunder. Men i denne strekningen ned til Bormio Stelvio, Alfa SUV (eller et annet rask bil drevet sportslig) teller ikke, på grunn av nærhet av vendinger og hastigheten oppnådd med så mye tid til din fordel.

Blant de aspekter å forbedre, og ikke gå ubemerket av dem som har kapasitet til å bestemme hvilken vei å ta i utviklingen Alfa er informasjonssystemet, navigasjon og underholdning, klart forbedret, særlig ved å kjøre nettleseren din. Sakte timeplanen din, kartene dine gi margin optimalisering i tillegg til deres tendens til å miste, eller finne, snarere-noen ganger ikke-eksisterende veier, kan være meget irriterende.

Løst nedleggelsen av området for bunnen, er det også nyheter fra den andre enden, for Alfa Romeo Det har allerede stengt Quadifoglio dato for versjon 2.9 V6 med 510 hk, vil det bli gitt ut mellom oktober og november, like etter bilutstillingen i Frankfurt som det italienske merket ikke vil gå.